Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Нема ништо потешко од ослободувањето од старите навики...

На Idedemja, JollyGirl, Stephen Amell и 8 други им се допаѓа ова.
  2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    31.307
    Ме фаќа многу нервоза.
    Подолго време сум на едно место и тоа ми пречи.
    Не можам да бидам долго во еден исти град, сакам промена.

На Idedemja, Stephen Amell, GirlLove и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Со паѓањето на платформата за онлајн настава децата ќе ја научат првата важна лекција во животот-дека во Македонија ништо не функционира:worried:

На sweet-cherry, Idedemja, FancyCinderellla и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    6.740
    Која е потребата да се лаже за нешто што е преочигледно дека е лага. Признај ја вистината и готово. На исто сме сите, на секој може да му се случи, не е ништо срамно.

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    126.573
    Зела да руга и понижува студенти кои положиле со 6-ка.
    Ги прави будали.
    Ги прави неспособни,а не е ни свесна низ што поминуваат. |(
    А,под знак прашалник е дали деветкашите и десеткашите чесно ги заработиле оцените. :^)
    А,пред јавноста феминистка се прави.Оф...
    Срамота! :swear:

На noteforself, faye, edna_malecka и 7 други им се допаѓа ова.
  6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    31.307
    За роденден на 9годишно девојче, торта со знакот од Тик Ток, натпис и мафини такви :| :drunk:

На sweet-cherry, Konfetka, Idedemja и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Џабе сите пари, фалби и фурања од која фамилија доаѓале, кога се толку неподносливи и уфурани што ниеден пријател немаат што ги трпи, дури ни сличните од нивна околина.

На MrenaRiba, BlackMistery, FancyCinderellla и 3 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    Човек е најштетен за себеси кога е разочаран.

На Idedemja, Alisa22, FancyCinderellla и 10 други им се допаѓа ова.
  9. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.917
    Мразам ладно време, но овој ладен ден некако баш добро ми дојде. Официјално ја започнав грејната сезона, си запалив огинче. :rofl::clap:

На edna_malecka, IRBBB, prominent и 4 други им се допаѓа ова.
  10. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Далеку од очи и далеку од срце... во некои случаи е точно. За жал или за среќа, не знам. Знам дека повеќе ништо нема да биде исто.

На Idedemja, Alisa22, edna_malecka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
    Многу е убаво кога гледаш дека некои лоши особини полека почнуваат да си ги пакуваат куферите и си одат од тебе...:angel:

На Idedemja, edna_malecka, Purplelilac и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.097
    Допаѓања:
    55.890
    Овој период пред три години бев толку мизерна и депресивна заради проблеми со екс друштвото бидејќи не сакав да прифатам дека е крај.

Не сфаќав колку всушност токсични луѓе се тие за мене. Мислев дека ми мислат добро, а тие ме манипулираа. За секој проблем јас бев таа што е виновна. Дека таквото нивно однесување го заслужував. Не сфаќав дека скапувам во таа токсична средина криејќи се вистинската јас.

Промената дојде кога си дозволив себеси, насила, да се тргнам и конечно вдишив чист воздух. Кога се ставив јас и моите чувства на прво место. Тогаш го добив одговорот во кој долго време се сомневав: сосема сеедно им беше.

После толку време одделена од нив можам да кажам дека сум позрела, се развивам како личност без никакви пречки. И никогаш не сум била посреќна што не сум со нив. Тие не го знаат овој дел од мене, туку само застарената верзија што повеќе не постои. Но тоа не е воопшто битно.

Дел од ова го должам и на личностите кои денес ги имам во животот, кои chances are, немаше да ги имам ако не донесев одлука за промена. Личности кои премногу ги сакам и не би ги менувала за ништо на свет.
    Иако се малку, ми значат премногу и со нив се осеќам како да сум ги знаела отсекогаш. :inlove:

На sweet-cherry, Idedemja, FancyCinderellla и 11 други им се допаѓа ова.
  13. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    И моето трпение имало крај...

На Ahoy, Mony18, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    126.573
    Глуп народ,силна држава...

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.097
    знаеш дека си уморна кога наместо прекрасни и преслатки читаш преваранти невидени(facepalm)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Пред точно 1година се сеќавам на овој ден ми беа први официјални предавања на факс. Си дојдов дома преисплашена како ќе учам толку материјал поготово анатомија, како ќе се запознаам со луѓето, како ќе имам време за се, како ќе положам нешто. :rofl: И чим ми завршија предавања, одма дома почнав панично да учам. :rofl:

Еве ме сега 1год потоа, со колегите кои ми се и моментално едни од најблиските луѓе не се замараме ни потресуваме ич, ислушавме предавања онака лабаво, завршија предавања, одма се дотеравме и отидовме да шетаме. :rofl:
    Сакам да кажам џабе се плашев дека нема да се запознаам со никој и дека нема да постигнам со ништо пошо и друштво најдов и 90% испити од прва положив. Добро анатомија ми остана, за неа само стравот бил оправдан. :rofl:

Ех, да бев толку лабава и лани ко сега се ќе беше поинаку. Ама ајде секој почеток е тежок, ги гледам сега и помаливе колеги, исти ко мене лани, си велам мора тој период да се пројде.
    Дефинитивно уште еднаш кажувам, мразам почетоци. Си ја сакам комфорт зоната и кога се ми е познато. :D

На MrenaRiba, BlackMistery, FancyCinderellla и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.520
    Понекогаш седам и размислувам околу тоа што (ми) е најбитно во животот. Што (ми) е најбитно за успех, на пример. Кога подобро ќе размислам, тоа го правам често, не понекогаш. И истражувам, доста истражувам за да дознаам што е можно повеќе.

И така, во некој момент сфаќам дека можеби најбитното нешто за успех во животот е едукацијата. Знаењето. Секоја една информација повеќе од сферата која нè интересира е вредна, затоа што можеби баш таа информација, искористена во правото време, можеби случајно, ќе биде отскочната даска кон успехот. Отскочна даска кон себе- остварување.

Но всушност, не е доволна само едукацијата.
    Едукацијата без мотивација и амбиција всушност не значи ништо.

Или мотивацијата е најбитна?

Затоа што, што ако имаме амбиција, но не и мотивација? Тогаш веројатно не би се стремеле кон нашите цели и амбиции толку многу колку што би се стремеле кога би биле мотивирани, зар не?

За остварување на амбицијата, потребна е едукација, но нема едукација без мотивација.

Така, доаѓам до заклучок дека нема едно единствено нешто кое е клучно за успех, туку мора трите, според мене најбитни, погоре споменати нешта да одат заедно, надополнувајќи се едно со друго во секој момент, секогаш и секаде.

После нив три сметам дека доаѓаат самодовербата, па менталното здравје, храброста, физичкото здравје и така натаму.

Не знам што конкретно ме натера да го напишам ова, најверојатно тоа што пред малку размислував на таа тема... или можеби ми требаше мотивација мене...? Не знам, ќе видиме.

На Idedemja, Peperutce1115, marija305 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bambina carina

bambina carina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    87
    Me nerviraat ne onie sto nacukale milion kila, tuku onie sto nacukale milion kila i potoa se odnesuvaat kako da celiot svet im e vinoven. Ma kolku i da se ocajno greota ne toleriram, zatoa sto izgovor dodeka lecis frustracii na slucajno odbrani lugje NEMA. Kako da ti se objasni deka NEMA site da ti odat po gzot samo zatoa sto si debela i NEMA zatoa da te sozaluvaat posle tvoite ispadi. Debelina ne e ausvajs da bides necovek.

На LadyR и hermosa им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    “Слухот ти е оштетен”
    “Ко куче да те бркало”
    “Дебела си”

Ама..ама...

И после друг имал 13 години.
    Ова се зборови од возрасни жени со деца.

Жално...

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Другар ми: Што е размена на студенти?
    Ја: Хмм, ваљда мислиш на она коа идат на факс у странство еден семестар колеги?
    Другар ми: Не, туку кога од УКИМ се префрлаат на УГД и од УГД на УКИМ, буквално мењам студент си прават меѓусебно.
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Како да не се смее човек кога е опкружен со вакви будали по цел ден. :rofl:

На senjorita-v, Moon.Girl, MrenaRiba и 3 други им се допаѓа ова.