Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. deskarada

deskarada Форумски идол

Петокот после работа тркнав да вадам Извод. Тоа шо внатре немаше никој, сите господа беа надвор на цигарче, нема врска. Почекав, си пополнив, дојде постар човек, дадов документ. За чудо одма го зедов Изводот, мислев ќе ми речи за некој час или вторник. Во меѓувреме дојде постар човек кој не можеше да се снајди кој лист да го земи да го потполни и дека не знае да пополни. Го замоли машкото на првиот шалтер шо беше да му го потполни. А тој прилично млад, само си седеше и ништо не правеше. Се направи дека не го слушна демек, чичкото неколку пати му рече, овој пак сам да си потполнел.
    Зедов јас му реков на чичкото дека ќе му потполнам не е проблем, туку работата му е таму ако некој не знае да потполнат, не друг да му врши нивна работа и тоа ги мрзи. И ме гледа преку шалтерот тој како некој мачор. Му потполнив, му го дадов на човекот. За две минути рацете не ми се изедоа.
    Ех колку мразам вакви работи и шо не можам да трпам. Порано ќе преќутев, сега не.

2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Кога ќе ме праша некое девојче како имам толку чисто лице и ќе ми наброи што се користи за нега на лицето и колку пари ја коштало се тоа, да сум ја кажела финтата што користам, срам ми е да кажам дека го мијам само со вода и ако не ме мрзи некогаш ставам крема за да си ја хидрирам кожата ама често и тоа заборавам па се дешава 2 пати неделно, викам "не знам и мама има таква кожа, сигурно е нешо до генетиката"...:$
    #Исповед

3. poenta

poenta Форумски идол

Кога промените почнуваат да се случуваат во свое време различно од потребите и желбите ќе се увериме колку нашите планови и очекувања биле во фаза на созревање.

LejlaD, edna_malecka and Idedemja like this.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Љубовта не е љубов кога решението е само едно и креваме раце еден од друг, без воопшто да не допира причината.
    Љубовта не е љубов ако се помируваме и не се бориме.
    Тоа е само фарса. Тоа не е љубов.
    И тоа е најлесно да се преболи ..

piksooki, LejlaD, senjorita-v and 7 others like this.
  5. inna.22

inna.22 Активен член

Се осеќам како да не знам кај терам.

LejlaD, edna_malecka and Ahoy like this.
  6. jasbi

jasbi Популарен член

Sakam da izbrisam licnost od moevo srce i dusa koe me povredi premnogu.. No sto poveke minuva vreme, srce i dusa boli se poveke.
    Kolku li ke izdrzi bolka ova moe srce. Kolku i da se trudam da ja zamrazam taa licnost, ne mi uspeva. Me gusi bolka vo gradive. Sega koga mislev deka se se sreduva, ustvari se potona i mene me povlece dlaboko;(

7. prominent

prominent Форумски идол

Во деновите кога не знаете од каде да почнете и немате волја за ништо, почнете од најлесната задача. Така, чекор по чекор, се враќа храброста и самодовербата. Малку по малку, веќе ништо нема да изгледа тешко и неостварливо :f:

senjorita-v, Mony18, Idedemja and 2 others like this.
  8. deskarada

deskarada Форумски идол

Обожавам кога врни дожд, стуткана во кревет со книга и во позадина звук на капки дожд :inlove:

9. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Кога се чуствувам "кејџд ин" од сите случувања, најмалку ми фалат дополнителни ограничувања покрај пандемијава.
    Во ред, одново врие. Па кога секаде е исто сра*е, зошто не се отворени безусловно границите насекаде ениуеј?

И после 8 месеци, ништо не е ослободено. Во услови на денешницата. Не знам што да мислам за да се утешам и дадам воља да продолжам малку повеќе ентузијазирано и енергизчно.
    Небаре никој не знае што треба да се прави... а као јас сум единствената нормална и паметњаковичка што знае како.

10. prominent

prominent Форумски идол

Инстинктот често е посилен од разумот. И покрај се' ;)

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Колку луѓе запознав последниве 3 месеци, дефинитивно она један оде, три други доџе е чиста вистина. :D
    Не знаев дека толку лесно можам да склопувам пријателства и познанства, почнувам да си мислам дека грешно сум мислела сите овие години дека сум интроверт. :rofl::rofl: Или можда научив лесно да се прилагодувам со луѓе? :^):rofl:

12. deskarada

deskarada Форумски идол

Кога жената има циклус треба законски да биди ослободена од работа :!:

Прв ден ми е ужас, не можам да функционирам, како ќе помини денот денеска...оф :(

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Најголем срам од онлајн предавања ми беше некако кога ми се пуштил микрофонот на сред предавање и тоа баш кога татко ми ме викна у дневна нешо да му средам на телефонот пошо му укочил, па за 2-3мин дур не бев пред лаптопот, ми стигнале пораки на телефон од поблиски колеги "дримке исклучи микрофонот", може па и професорот ме прозвал, а ја баш тогаш не бев таму. :bandit:
    Уште ми е мистерија како се пуштил микрофонот сам и како сам си се изгасил после и иако помина 1 недела уште коа ќе ми текне сум зини земјо голтни ме. :tmi::tmi::tmi:

14. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Дали само јас не сум на фб оти
    1. ми е досаден
    2. нејќам да бидам на исто место кај што се собираат и сите луди и сите глупи, и шуто и рогато?
    :?:

15. ушко

ушко Популарен член

Само во темата *забрането јаболко * не се забега од темата.
    Сите други теми одлепија... Чистачите/чистачките на годишен се.

16. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Ако си искажеш одреден став за одредена тема одма се поврзува со нешто што нема врска.
    Ако кажеш дека да ти пише "здраво" не е сексуално вознемирување одма испаѓа по дифолт дека ти велиш и жена која трпи насилство треба да ќути и продолжи и да трпи..
    Да му е страв на човек веќе било каков став да искаже...

edna_malecka likes this.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Утрински добив таква добра понуда, што денот не може да ми е подобар. :inlove:

18. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Од луѓе што би ги закопала живи, ќе ги издвојам оние што кријат симптоми на корона. Мамичето ваше.

19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Уште една годишнина.
    Имаше уште многу да направи,но млад си ојде.
    Повторно течат солзи...

20. prominent

prominent Форумски идол

Кога денот ќе започне со толку убава вест, не може да не ме огрее сонце иако надвор истура :)