Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    9.261
    Зошто сум секогаш во сабота свежа наместо во понеделник....

На edna_malecka и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Навистина не ми е јасно кога се пуштаат машки шо имаат слики со женската на инста што си мислат? Ќе си речеме ние женските леле има женска, баш со овој зафатениов сакам да сум?
    Не знам за другите, но кај мене поголем turn off од тоа зафатено машко да пишува на друга нема.
    Бљак.

На BlackMistery, 1209, LejlaD и 25 други им се допаѓа ова.
  3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.077
    Понекогаш тишината е погласна од зборовите.
    Во длабок молк ги добиваме вистинските одговори.

На LejlaD, GrimTheReaper, edna_malecka и 5 други им се допаѓа ова.
  4. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    832
    Ме нервира кога сум искрена кон некого, а имам филинг дека губи доверба. И мразам што тоа е ваљда дека се дружам со повеќе луѓе. Кај мене е пофреквентно стално некој звони, пишува ама тоа си е карактер штознам. Осеќам како некоја бариера од неубава енергија околу мене , да не кажам мртвило од чувства. :smoke::^)

На LejlaD, Роберт 7, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.423
    Допаѓања:
    126.729
    Животот е поубав кога не се замараш со будали.
    Нека си тресат зелени,јас моето ќе си го терам и понатаму.

На LejlaD, piksooki, edna_malecka и 5 други им се допаѓа ова.
  6. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    73.501
    Тврдам дека не секој знае да дава совети. Луѓе престанете да се правите експерти во секоја тема, посебно немојте во деликатни и осетливи теми. Кога оштетниот чита секој збор може да влијае дали позитивно или негативно, бидете внимателни. Мислам дека редно е да го извадиме од нас тој наш балкански менталитет да се мешаме и да го анализираме сечиј живот....

На marija305, LejlaD, piksooki и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Одлично е да имаш помал брат. А и онлајн предавањава се океј.
    На пример денес дознав (слушнав) кај него на час дека имало 4та агрегатна состојба т.н плазма од скоро време што ја вметнале да се рачуна по книгиве.
    Имаше 3 кога завршив основно пред 5 години. :rofl::rofl:
    I'm getting old. :wasntme:

На BlackMistery, LejlaD, Blue.Sky и 7 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.838
    Допаѓања:
    170.534
    Има периоди кога не можам да се доискажам и периоди ко денес кај шо едноставно немам шо да кажам.

На tatjanasakalieva, LejlaD, sweet-cherry и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Денес ненамерно бев сведок на раскинување во кафич.
    Немаше да ми падне во очи ситуацијата, да не се дереше дечкото карши масата кај шо седевме со дм како симнат од планина, да не ја вреѓаше девојката и наместо тој да си оди засрамен од понашањево дома, девојкава со плачење остави пари на маса и трчајќи излезе, а овој си остана лагано на маса кафето да си го допие.
    Тешка сељачина. :puke:
    Сакавме со дм да изреагираме зошто делуваше дека ќе дојде и до физичка пресметка ама стана девојчево на време. Не знам дали ќе беше згодно да одам да ја прашам дали е добра пошо ипак ненамерно слушнав и видов се ама цел ден ми остана во мисла.

Немам зборови да опишам во последно време колку ме чудат и колку ми се повраќа од луѓево. :puke: Дно дна. Уште не можам да си поверувам на очиве.

На BlackMistery, tatjanasakalieva, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.364
    Значи некои луѓе на форумов не користат точки запирки големи букви и така натака а притоа пишуваат реферати кои што имаат над 500 збора и не знам како очекувате да прочитаме сѐ у еден здив кога реченицата ви има почеток ви нема крај во моментов ми е тешко така да пишувам и се нервирам ама да знаете дека тоа ваше пишување освен нервоза ствара и очобол бидејќи нормален чоек (не дека сте ненормални и ве вреѓам) користи интерпункциски знаци со цел полесно и почитко пишување а .... што ги ставате не сте у книга туку сте на форум и после крај на мисла иде ТОЧКА пред да почнете нова мисла а не реченицата да личи... вака на пример бидејќи... и ова на ништо не личи... се надевам нема да има љутиш... ама морав да се искажам бидејќи стварно се напињам коса ми се крева.
    Фала многу убав остаток од вечерта да имате
    П.С: Од сега ваквите мислења како моето горе ќе ги пријвувам сите до едно макар и за живот да се работи не ме занима.И оние шо пишуваат на латиница (освен ако видам дека се изјасниле дека не можат да симнат мада у 2020 све може) пошо нема смисла на некој да му паднат очите или глава да го здоболи дур ве чита.Глупичко е малце

На LejlaD, pdb123, Angie1432 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Љубоморно ја кријам причината за мојата насмевка :$ и убаво ми е вака...

На LejlaD, НаталиЛили и edna_malecka им се допаѓа ова.
  12. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    31.336
    Само во Мк можи полиција на пешачки за малку да те изгази ама да не те пушти да поминиш. Изгледа на пешачки колите имаат предност :rock:

На tatjanasakalieva, BORKA, kolovoz и 4 други им се допаѓа ова.
  13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.982
    Не знам како да реагирам кога сум со луѓе кои не знааат да користат „повели, извини, фала, пријатно“. Ај првите три се поим за култура, ама последното... Посебно ми е чудно со луѓе кои работат во институција и не кажат „пријатно“, па морам да се брукам за да знам дали е се завршено со „толку ли?“
    Мене ми е грдо да се понашам без овие зборови, ми делува толку вообразено и простачки.

На LejlaD, sweet-cherry, Purplelilac и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Најискрените и најчисти пријателства ми се од периодот кога бев помала, кога уште не бевме искварени и никој не гледаше да има корист од тебе.
    Имам неколку луѓенца така што многу си ги сакам и за ништо не би ги сменила.
    Имам и нови добри пријателства од последниве 2-3год ама сепак мислам дека не може да го заменат местото (со исклучок на дечко ми) на тие со кои заедно сме израснале и буквално си ги знаеме сите глупости уназад 10години, им верувам премногу, за нив и душа би дала.
    Не ме интересираат мислења на другите за мене, не патам од комплекс да ме сакаат сите, не може да ме повредат луѓе што не ми се блиски ама да дојде ден да се скарам некако или да ги снема овие неколку луѓенца од мојов живот мислам дека ќе се распаднам на милион парченца. Само они би имале моќ да ме повредат и само нивното мислења за се ми е важно, со нив се консултирам буквално за се, од тоа што да облечам за излегување вечер до најголеми важни одлуки.

И така рандом денеска нешто си правиме муабет дека веќе стварно пораснавме, па за 4 години од сега ќе славиме и магистратури у друштво, па можда за 5години и свадби и крштевки.
    Малку се шокирав, колку сум изминала време и колку работи со нив сме прошле.
    Како вчера да било кога сме седеле маалски на клупа грицкајќи сончоглед и зборејќи си детски фантазии, кај ќе упишеме средно, кај факс и слични работи. Не ми се верува значи.
    Едино ми е криво што сите сме раштркани у разни области и ниеден немаше желба иста со мене, па да си работиме заедно у иднина ама па може и плус е тоа, секогаш ќе си имам близок архитект, фармацевт, правник, економист...

И така. Ми дојде убаво на душава денеска ради ова. :angel::l:

На BlackMistery, LejlaD, sweet-cherry и 3 други им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Еднаш на една дисперзирана социјална мрежа Ендру Јанг ломотеше против роботите. 20 дена по тоа мислење, налета Ангел ваша на неговиот профил и му рече да ги остави роботите на мира, оти ми се другарчиња и ништо не му згрешиле.
    Од тој момент, па во следните 3 дена, ендру Јанг зборуваше само против роботите.
    Инфлуенсерски момент, на Американските избори влијаев бетер него дечкиве од Велес :D
    Такви инфлуенсерски моменти имам, ќе кажам нешто и ќе дигнам прашина, па 3 дена ќе се збори за тоа што сум го кажала, рекла, направила.
    Зад добра кобила прашина се дига, м? 8-|8)

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    Теле се учи,вол не :D

На edna_malecka, LejlaD, Herrera и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    9.261
    По 30 год имате, Југославија не ја ни памтите, ве напикале во приватни фирми, а по некое чудо уште си тлее тоа режимското во вас на висок тон да му се обраќате на клиентот и за се вие да сте во право. Кога вработувале преку врски, барем да воделе сметка за некои претставителни :), вакви како им дава душата да ве примат, стварно не знам - спори ко трактор, невоспитани ко кочијаши, ем грди ко моржеви. П.С. и суканиците ти се грди, госпожа.

А и ова сакам да кажам
    Последниве години, немам сретнато родител кој знае ефективно да си го замолчи и смири детето....
    па тоа на секое излегување од дома што го сведочам, ги преминува сите граници....нејзиното “генијално“ дете се досетило на секое цвеќе на улица да плука, таа наместо да го опамети си се смее....на друга, ќерка и пишти вришти на сет глас оваа оди пред неа и на телефон си зборува, гајле нема....третиот на син му му вели “доста татино прекини“, ова малово му враќа “ти прекини“ и така детето го замолчува таткото и си продолжува со своите глупости. Четврти ни 10 години немаат, си зборуваат вулгарности меѓу себе (facepalm)
    Па и од моја генерација беа некултурни, ама родител да нема контрола врз нив немав видено, а богами од сексуално експлицитни муабети врска немаа барем до 12 години.
    И после ќе речи некој строгите родители биле лоши родители, тие не чинеле. Оди бегај таму....
    Штета што ќе се најде едно на илјада, на десет илјади можеби, паметно, воспитано и ќе си пати покрај овие. Јаз'к.
    Овде никогаш нема да се опрај работата, само на полошо ќе оди.
    Евентуално детиштата на дисциплина ќе ви се научат во германски Мекдоналдс, откако ќе ја напуштат државата.

На 1209, LejlaD, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.250
    Не можам да разберам како одредена личност може да не знае ништо за тоа што се случува околу неа.
    Незаинтересираност, рамнодушност, неодговорност, мрза... сѐ собрано во неа.
    Толку ли бе да не те интересира за работите што ќе те дефинираат во иднина? Па нема цел живот некој друг да ти ги кажува сопствените обврски.
    Како паразит некој...

На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    73.501
    Колку се очајни некои од нашиве блогерки, те заследуваат и после те отследуваат. Неделава само три профила го направија тоа mytravelingmaps, kidslovetraveling и нешто blog не памтам како беше, а јас од жал ги заследив. Може треба да си работите повеќе на профилот и на тоа што го објавувате луѓето сами ќе си дојдат. (n)

На 1209, LejlaD, deskarada и 13 други им се допаѓа ова.
  20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.269
    Допаѓања:
    13.258
    Легендата вели дека некогаш, негде, денот ти започнал и завршил како што треба.

На edna_malecka, deskarada, tinka-mace и 6 други им се допаѓа ова.