Кога ќе видам 10% попуст,повелете попуст 10% за попуст го сметаат, сериозно? Или цена до 50%, а влегуваш внатре сето 10,15% максимум, нема никаде 50% Па уште кај нас ќе правеле блек фрајдеј, абе ај.
Многу луге со својата себичност ме повредиле , разочарале и отфрлиле од себе па поради тоа во последниве месеци работам на себе се учам и ги подучувам на карактерите што се околу мене и се како мене да сме себични ,да се цениме себе си , да се ставаме секогаш на прво место и да знаеме да кажеме НЕ ... но ете не ми успева воопшто ...
Мајка ми се слика за нова лична карта денес и 2ч ја шминкам, средувам, убава да испаднала на слика... Тато се "изнервира" чекајќи у ходник и плус каснеа и вика аман, не идеме на свадба шо напраивте. Мислев ќе рече преку глава ми дојде шо чекам. И си додаде само на толку спремање штета ќе биде да не идеме сега малце таман да каснеме нешто у некој ресторан, дур не затвориле до 21ч, многу убаво си ја средила, таман за шетање. Од љубов, ко нивната. Толку.
Не чуствувам никаква еуфорија за престојните празници, можеби е така бидејќи сеуште е рано, ама не мислам дека е до тоа туку до короната. Знам дека и следната година таква ќе биде, ако не цела бар половина или пак цела не знам веќе. Да можам да се вратам во некоја претходна година или наредна дека ќе нема корона бидејќи ми здосади од неа, немам веќе желба за ништо.
Едвај ми текнува на секојдневието пред корона. Други правила, друга реалност. Сега се чувствувам непријатно кога гледам на филм дијалог без маски на пола метар дистанца. Тоа ми е веќе фиктивно. Нека ја снема што побргу. Не знам до кај ќе тераме со новава реалност. Нема да е вечна короната знам, ама не сме вечни ни ние. Толку животи зеде. Нек се гони веќе!!
Ќе велев дека вчера имав dumb bitch moment ама после ми текна дека цел живот ми е еден долг dumb bitch moment.
Еднаш се живее. Доволно патев и го слушав разумот. Од сега ќе го слушам само срцето па и да не е во право ич мака нема да ми биде. Ќе знам дека сум уживала 100%.
Да ви се мочам на блек фрајдеј со 10% попуст. Па блек week. Сме имале ние попусти во државава, некогаш, аха да. За греота
Она кога влегуваш во рандом тема и гледаш дека некој ти го украл постот од пред 3 години. Знаев дека крадат слики од коса, кафе, вашите нокти, ама fucking мислење бе? Стварно? Од збор до збор. Си забораила смајлиња повеќе да остаиш. Jesus, Mary and Joseph
Во автобус, во ек на пандемија. Шоферот знае дека не смеат да седат по двајца еден до друг, знаат и патниците. Ама, се наоѓа некој ,,паметен" што прекршува правило и уште вика Ако не' запре контрола, ќе се преместам набрзина. Не бе, не не' бива.
Не знам дали да бидам бесна на личноста што ме измами или да бидам бесна на себе што пак го дозволив тоа.
Lele aman veke ostavete me bar 5 minuti sama so sebe, se ima nesto da vlezete vo mojata soba da me prasate nesto ili da zemete nesto aman veke ostavete meeeeeee!!! Ne baram 1 cas, barem 10 minuti tolku sakam!!!! Amaaan!!!!
Кога давам некакви совети на форумов, некогаш се прашувам дали го примениле и на колку луѓе мојот совет шо сум го напишала имал влијание во нивниот живот. Сакам да се враќаат ликовите на кои им даваме совети и по некоја година да напишат дали сме им го промениле животот некако со нашите совети.