Од токсични луѓе би ги спомнала оние „испрашувач“ (зошто не знам како ги нарекуваат). Во една секунда да ти постават 50 прашања, без да трепнат и земат воздух. Аман од вакви.
Конечно денови без стрес, утра без аларм и спијам како бебе по 10+ саати секоја вечер. Претходно кога бев под стрес едвај 4-5ч сон сврзував со спиење и попладне и навечер... Колку само стресот му влијае лошо на телото, колку и само сум свесна за тоа и колку се трудам да го намалам, животна желба ми стана да го редуцирам стресот во животот.
Колку е мизерно да копаш по некого по секоја цена…Дај бар признајте дека не можете да издржите кога некој е над вас и поразличен од вас.
Дури и да не можам да го признаам тоа, се каам за сѐ што направив. Се сеќавам дека се сретнавме во паркот. Извини што бев слеп, знам дека сега не можам ништо да сторам дури и да сакам. Тоа што се случи беше неизбежно и не можеше да се спречи. Не барам прошка, само те молам да не заборавиш. Затоа и го пишувам овој текст. Колку и да се трудам не можам да те заборавам. Знам дека не би требало да се враќам назад во минатото. Затоа што сеќавањата болат. Изгледа дека денес не гледам ниту една причина да продолжам понатаму. Ајде можеби ќе најдам утре. Ама сега е така како што е. Не може да се промени, тоа што веќе поминало.
Najubavoto nesto sto mi se slucilo vo mojot zivot sto uspeav sama da se boram protiv site i da im dokazam deka ne sum losa zlobna mrzliva licnost kako sto tie mislat i deka ne sum lesna na pamet
Јас стварно не знам шо се случува. Почнаа да малтретираат, да тепаат по улици и се снима, па се снима и се постира, наместо да се превземи нешто. Се сексаат и снимаат, па некој слика потајно, па уценува. Од кога сексот е табу тема? Шо ќе се постигни ако некој снима за време на секс и објави после? Ебач ќе биди тој јак Оти тоа никој не го прави, така изгледа па е нешто чудно. Сето снимки, секаде снимачи и луѓе се полоши од колосек излезени.
Кога ќе ставам некоја комплицирана лозинка не можам ниту јас да се сетам која е, а не пак некој друг да ми ја открие.
Значи во оваа држава е нормално при апсење да употребуваат прекумерна сила и да те пцујат. Па после се чудите зошто нема судска разрешница за останати случаеви.
Преубаво надвор времето, си дувка ветер. Лименки со пиво спремив, седнав, уживам и чекам уште либе да дојди
Зошто некои луѓе земаат да чуваат милениче кога не му посветуваат внимание ниту го хранат? Во соседството едно такво милениче глас снема од викање, со денови храна му немаат дадено.
Јебено ми треба одмор. И промена. Ми треба зајдисонце на плажа, ја у нови секси купаќи, некој до мене за да си напраиме живели, некоја клише желба да пролета низ воздухот, па да се изнасмееме пошо у тој момент животот ќе се чини убав, близу совршен. Ми треба еуфорија за пакување, иако животот со години ми беше спакуван у куфер, а ја стално негде идев и брзав… Ми треба нешто и некој што ќе остане. Или барем ќе ме следи кога животот ќе стане рамна линија. Е тоа ќе биде промената у мојот живот. Некој и нешто шо ќе остане. Амин!
Прекрасна вечер. Седам на балкон и си се дружам со најдобриот другар (алкохолот). Тишината ја нарушува музика која доаѓа од соседството. Идеална е за да ме мотивира да се дружиме со другарот до самото дно.
Ако да се биде „зрел“ и „возрасен“, значи да се биде самослужечки егоист, без да се имаат обѕири за чувствата на другите луѓе и нивниот интерес, ЗАТОА ШТО ТАКА ПРАВЕЛЕ „СИТЕ“ ОСТАНАТИ, И ТОА Е ЕДИНСТВЕНИОТ НАЧИН ДА СЕ ПОСТОИ НА ОВОЈ СВЕТ, тогаш го замолувам светот нека ми дозволи да останам НЕ-ЗРЕЛ и НЕ-ВОЗРАСЕН. Јас секако ќе опстанам.