Порано кога бев болна имаше некој околу мене,се вртеше. Имав прегратки и positive vibes, сега ем болна сум, ем исклучена од реалноста,ем депресија ме фаќа.
Обожавам овчо сирење, денeс изедов повеќе од 500 грама сигурно. А ако набројувам што друго јадев од сабајле до сега вака ќе изгледа:
Прв пат одлучив да сум дома на овој ден да не сум Охрид или пак на море. Прв пат сум дома со најблиските. Баш ќе одморам денеска. Во гужви ни во лудило не би одела, лани беше хаос, општо не ради и ситуација.
Жал ми е за вработените во супермаркетите. Каде се оптоварени со работа, плус постојано мора да ги опоменуваат клиентите да носат маска. Скоро никој не носи маска од клиентите, многу ретки се таквите кои носат. Еден клиент кој го потсетија дека треба да носи маска им рече дека бил вакциниран и дека нема потреба да носи.
Велики Св. маченику Илија, те молам, отклучи ги портите небесни и подари ни дожд. Смилувај се на нас, грешните, на човечкото самољубие, алчност, свирепост... Со Неговата Божја волја поштеди не од идни вакви горештини,а на останатиот животински и растителен свет дај им сила да се справат со сето ова. Тие не се виновни.. Амин
Зошто се жмигавците на колите? За кога вртиш лево, десно да ги пуштиш пред време или нема потреба можи за украс се? Секој врти кога ќе му текни без најава. Еден месец можи и подолго или со точак чекам или кога сум со кола, некој "паметен' ќе се најди без да пушти жмигавец оп ќе си заврти и тоа се случува повеќе пати во денот. Така кога полага се живо и диво и кога секоја сељачана вози кола. Така сум разлутена уф, не ми се верува уште во каква дупка живеам
СДК 1 На вести кажуваат за пожар кој се шири.Пред тоа за поскапувања на прехрамбени производи и друго. Политичариве ко мали деца си префрлат „ти си ваков,не,ти си таков“ и носат глупави одлуки наместо да реагираат како што треба. Ситуацијата е како изрекана „село гори,а баба се чешла“,ама битно е народот да гласа на изборите. На златната Северна ѝ се потребни лидери. СДК 2 Порачуваат ручек,а не ја прашуваат жената дали воопшто има сила да направи кога цел ден е на нозе.
Толку статуси за пожарите, за вакцините, за учебниците итн. и всушност сфаќаш дека на народот толку му треба. Повод само, другото сами ќе си го направат. Совршено за одвлекување на вниманието од главното. Малце е, уште ќе трпи(ме), за многу години!
Како е тоа да се има вистинска, најверна другарка? Другарка на која можеш да и кажеш се без да те осудува, пред која ќе можеш да се исплачеш без наслада во нејзините очи, да споделуваш радосни моменти без да ти завидува? Другарка - карпа и рамо за тешки, мачни времиња и среќа во убави мигови? Јас не знам... Не успеав да ја победам несигурноста верен сопатник на мојот срам. Запознав прекрасни луѓе, но сите се изгубија низ виорот на животот, ете и последниве години празнината во срцево се продлабочи за уште едно изгубено пријателство. Зошто не можам да остварам цврст контакт со некого, дали негде сум згрешила или родителите погрешиле во воспитувањето? Не знам.. Само знам дека животот е ко празна книга, неиспишана страница без пријатели.
Treba "facite" od vlast i "opozicija" da bidat ostaeni tamu vo shumite, da vidime kako kje se snajdat.
Преку глава ми е од искомплексирани незадоволни од животот луѓе што комплексите си ги истураат врз сите. Извини, ама никој не ти е крив што имаш вишок кг, ако ти сметаат работи на тоа.
1.Podmetnati pozari 2.Nefuncionalnost na site optestveni nivoi 3. Neodgovorni polticari koi porano demek pukaa od odgovornost pred da sednat u fotelji 4.Siromashen I razocaran narod koj e bez nadez 5.Nepostoenje na treta opcija koja logichno razmisluva 6. Brat na brat neprijatel e 7.Majki koi odgleduvaat na internet bebinja 8.Mladi rashtrkani po svetot namesto na svoite ognista