1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.627
    Нема поубаво од тоа утрото да ти започне со гледање на Мото трка. :inlove:

На Yo yo и LejlaD им се допаѓа ова.
  2. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.707
    Инч, многу ме нервира кога турате на фејс слики од починати лица.
    Тука жалопојќи, мудрости, преку ноќ писатели станувате, пораки копирани преку гугал.
    Човек се сака додека е жив, после џабе све.

На DraganFem, anggell, xxxУбавотоПајче и 8 други им се допаѓа ова.
  3. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.237
    Допаѓања:
    32.991
    Ги обожавам летните ноќи. Ме асоцираат и враќаат во најубавите и најбезгрижните моменти - од трчањето по светулки како дете па сè до собиранките со друштвото...
    Во ваквите мигови барем на кратко се чувствувам среќно и исполнето :*:

На темјанушка, peperutche21, deskarada и 10 други им се допаѓа ова.
  4. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Цела недела сум без сон, како зомби сум !

Од едната страна, во паркот, цело време се лумпува и се надвикуваат кој е погласен по тоа купите.Ќе преселам на другата страна (со опремата за спиење), таму ечи музика (што во живо од свадби, забави, што по дома), огномети, лупување и пеење по улица. Едно бебче во комшилук, за греота, мака некоја има ( може не може и тоа да спие од бука) па плаче, па периодично ќе се смири, па пак ќе почне. Не знам веќе кај да одам и мир барем малку да најдам.

Да се преселам на некоја планина, во некое село ....може да бркам пиромани :?:

На LejlaD, Idedemja, Guns N` Roses и 2 други им се допаѓа ова.
  5. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.627
    На потешкиот пат најчесто учиме дека не треба на секого да му излезеш во пресрет. Роднини после мал милион години ми се јавуваат за услуга, за да обезбедам попуст кај човек кој го познавам. Им велам дека не е можно такво нешто и дека човекот не може да ја спушти цената до толкава мера како што тие замислуваат. Ама ајде си викаш да не се налутат, ќе побараш некое друго решение оти сега не биле при пари за да платат веднаш. И договорив да платат на повеќе рати и да ги причека човекот. Не само што не му се заблагодарија на човекот, туку шират лоши муабети за него каде и да отидат. Од тогаш не се јавиле ниту да прашаат како си, ама тогаш знаеа да се јават. Научив дека некогаш е подобро да одбиеш да им излезеш во пресрет, зошто ќе си заштедиш и нерви и нема да те јаде туѓ срам и на крајот пак ќе биде истиот исход и во двете ситуации. Само во оваа кога си излегол во пресрет си ја нарушил својата репутација кај другите луѓе од кои си барал услуга за некои за кои не требало да мрднеш со малиот прст.

На Rama, LejlaD, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.016
    Допаѓања:
    9.841
    Деновиве сретнав една мисла, како човек во животот ги заборава оние што ги сака(л), заборава и на оние што го сакаат, ама секогаш памти кого го мрази, тоа чувство најмалку губи на интензитет. И вистина е така.

На темјанушка, Rama, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Кога бевме во карантин лани ја навлеков мама на онлајн шопинг и сега чим види некаде попуст за онлајн шопинг одма ме тера да купуваме. :rofl: И така ме почасти сега шминки непланирано пошо чим има попуст мора да се искористи :rofl:. (poolparty):makeup:
    Една е мајка. :l:

На Gi.ir.ll192, Lola.Luna, Rama и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Многу ми е жал кога личности кои сум ги ценела на некој начин и препорачала и пофалила на други ќе ја усерат. За нив ич не жалам бар си го покажале трулото од внатре, жал ми е за лошата проценка па уште сум кажувала по други комплименти за нив, брукање јавно левел 101 и назад, иди скриј се работава :bandit::D
    Ама додека сме живи учиме:mm:

На DraganFem, Rama, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  9. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Не треба да фаќате дечковци само затоа што сте осамени уште помалце зошто ви треба да одите на одмор со некој и да ве спонзорира.

На темјанушка, Rama, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  10. petrova89

petrova89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    576
    На форумов се придружив во едни од најтешките денови во мојот живот.
    Кога соништата ми се рушеа, човекот за кого мислев дека е љубовта на мојот живот стана мој кошмар, никогаш општо не сум имала толкаво чувство на пониженост и непосакуваност, бев западната во тешка депресија.

Година подоцна, не е нешто многу подобро, но донесов многу важни одлуки ова лето и особено тука ми помогнавте да соберам храброст и да ја прекинам конечно таа врска која не ми носеше повеќе ништо добро. После раскинувањето и увидувањето колку било подобро кога ќе се тргнеш од места каде што не се чувствуваш дека припаѓаш, одлучив за уште некои работи.

Сега само се надевам дека по 1 година ќе дојдам да кажам дека конечно најдов каде припаѓам, дека сум среќна и дека сум направила добар избор минатата година. Во секој случај, секоја промена е добра, како и да биде. До некои поубави времиња драга фемина.

На Gi.ir.ll192, Cupcakee31, Love 83 и 25 други им се допаѓа ова.
  11. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    1.627
    Не знам дали има други лудаци како мене, ама јас кога пазарувам уште пред да стигнам на каса ја токмам точната сума која треба да ја платам. Односно правам пресметки за да ја добијам крајната сума. Оти ме фаќа паника кога другите ме чекаат, а јас да се претресувам кај ми беа ситните пари. Вака заштедувам време и не ме фаќа паника. Е таа пуста паника што може да ти направи. Да правиш тактички и стратешки подготовки за едно пазарување. :lol:

На Love 83, DraganFem, Beautiful256 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Добрината, почитта, поддршката кои од се срце сум ги давала, а не требало така безрезервно секому мене нема да ме болат, ама недостатокот од нив понатаму тебе ќе те боли.
    Уште една лекција научена и потврдена, шака не се подава секому, секој не заслужува и да ја одбие од одма би било поправедно, а не ти ја подаваш, се закачува за прст па после целата рака ти ја бара и ако не даваш се што умислиле дека им следи одма не чиниш.
    Не дечки погледнете си у огледалото кој не чини, кога на сите околу не им чините, до вас ќе да е проблемот.
    Само не е проблемот дали вие навистина чините или не, невини души страдаат, тоа ми е најмногу жал во сето ова;(

На Rama, LejlaD, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Не ми се верува дека ми изминаа 22 години од животот а немам ништо вредно за памтење.

На DraganFem, темјанушка, bluepancakes и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.275
    Допаѓања:
    15.642
    Морам да ти простам на тебе, за да си живеам мирно со себе. Но, како?
    Најмногу ме боли тоа што најголемата болка во животот ми е нанесена од родител...
    Можеби не било намерно, можеби подобро не знаел, може пола и сама сум си заслужила.... Но... :u:

На LejlaD, MeowMeow и Rama им се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Кога една врата ви ја затвораат пред нос, не мачете се да ја отворите, само завртете грб и заминете8)

На Cherry blossom89, LejlaD, Reina.Gitana и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Комшика до сега ми се жалеше како и препишале погрешни лекови и едвај жива останала (facepalm) Мене па не ми е јасно кога некои луѓе ќе сфатат дека лекарите не ги интересира здравјето на луѓето? Што повеќе излечени луѓе помалце пари, едноставно не се исплати да има здрави луѓе. Дојдеш, одробуваш тоа што има, земеш плата, чао пријатно. Добра ноќ|-)

На LejlaD и edna_malecka им се допаѓа ова.
  17. Escape83

Escape83 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    153
    Ке дојдеш ама јас нема да можам пак по старо.
    Мало сутра

На Guns N` Roses и LejlaD им се допаѓа ова.
  18. xxxУбавотоПајче

xxxУбавотоПајче Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    63
    Не секој родител, заслужува да биде родител.

На Lola.Luna, M.B., Angie1432 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.392
    Се однесуваме како да имаме време на претек, бесконечност. Па го трошиме на небитни ситници, нерви си кинеме за минорни работи. Одложуваме да ги направиме и кажеме битните нешта. Правиме планови за подоцна. А тоа подоцна не ни е гарантирано. Го имаме само моментот сега.
    Многу несвесно јуриме низ животот. Како на некој програм или на автопилот. Додека нешто големо не се случи и да не разбуди и освести.

На S.W.A.G, Love 83, M.B. и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Правам една ретроспектива од летото лани и сега.
    Лани иако 90% од летото го поминав дома ради коронава, пак поисполнето се чувствував. А да не зборам и за успесите што ги имав постигнато.
    Ова лето, џабе и одморите и скоро секојдневните искачања, јас толку празно не сум се чувствувала во животов. А да не зборам за факултет..нема допирна точка со тоа лани. Само се редат и ќе се редат фејлови..

На S.W.A.G, dahlia_desire, nena2010 и 6 други им се допаѓа ова.