Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Нема поубаво од тоа утрото да ти започне со гледање на Мото трка. :inlove:

Yo yo and LejlaD like this.
  2. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Инч, многу ме нервира кога турате на фејс слики од починати лица.
    Тука жалопојќи, мудрости, преку ноќ писатели станувате, пораки копирани преку гугал.
    Човек се сака додека е жив, после џабе све.

3. f.girl

f.girl Форумски идол

Ги обожавам летните ноќи. Ме асоцираат и враќаат во најубавите и најбезгрижните моменти - од трчањето по светулки како дете па сè до собиранките со друштвото...
    Во ваквите мигови барем на кратко се чувствувам среќно и исполнето :*:

4. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Цела недела сум без сон, како зомби сум !

Од едната страна, во паркот, цело време се лумпува и се надвикуваат кој е погласен по тоа купите.Ќе преселам на другата страна (со опремата за спиење), таму ечи музика (што во живо од свадби, забави, што по дома), огномети, лупување и пеење по улица. Едно бебче во комшилук, за греота, мака некоја има ( може не може и тоа да спие од бука) па плаче, па периодично ќе се смири, па пак ќе почне. Не знам веќе кај да одам и мир барем малку да најдам.

Да се преселам на некоја планина, во некое село ....може да бркам пиромани :?:

5. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

На потешкиот пат најчесто учиме дека не треба на секого да му излезеш во пресрет. Роднини после мал милион години ми се јавуваат за услуга, за да обезбедам попуст кај човек кој го познавам. Им велам дека не е можно такво нешто и дека човекот не може да ја спушти цената до толкава мера како што тие замислуваат. Ама ајде си викаш да не се налутат, ќе побараш некое друго решение оти сега не биле при пари за да платат веднаш. И договорив да платат на повеќе рати и да ги причека човекот. Не само што не му се заблагодарија на човекот, туку шират лоши муабети за него каде и да отидат. Од тогаш не се јавиле ниту да прашаат како си, ама тогаш знаеа да се јават. Научив дека некогаш е подобро да одбиеш да им излезеш во пресрет, зошто ќе си заштедиш и нерви и нема да те јаде туѓ срам и на крајот пак ќе биде истиот исход и во двете ситуации. Само во оваа кога си излегол во пресрет си ја нарушил својата репутација кај другите луѓе од кои си барал услуга за некои за кои не требало да мрднеш со малиот прст.

Rama, LejlaD, Idedemja and 3 others like this.
  6. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Деновиве сретнав една мисла, како човек во животот ги заборава оние што ги сака(л), заборава и на оние што го сакаат, ама секогаш памти кого го мрази, тоа чувство најмалку губи на интензитет. И вистина е така.

7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Кога бевме во карантин лани ја навлеков мама на онлајн шопинг и сега чим види некаде попуст за онлајн шопинг одма ме тера да купуваме. :rofl: И така ме почасти сега шминки непланирано пошо чим има попуст мора да се искористи :rofl:. (poolparty):makeup:
    Една е мајка. :l:

Gi.ir.ll192, Lola.Luna, Rama and 11 others like this.
  8. Idedemja

Idedemja Популарен член

Многу ми е жал кога личности кои сум ги ценела на некој начин и препорачала и пофалила на други ќе ја усерат. За нив ич не жалам бар си го покажале трулото од внатре, жал ми е за лошата проценка па уште сум кажувала по други комплименти за нив, брукање јавно левел 101 и назад, иди скриј се работава :bandit::D
    Ама додека сме живи учиме:mm:

DraganFem, Rama, LejlaD and 3 others like this.
  9. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Не треба да фаќате дечковци само затоа што сте осамени уште помалце зошто ви треба да одите на одмор со некој и да ве спонзорира.

10. petrova89

petrova89 Истакнат член

На форумов се придружив во едни од најтешките денови во мојот живот.
    Кога соништата ми се рушеа, човекот за кого мислев дека е љубовта на мојот живот стана мој кошмар, никогаш општо не сум имала толкаво чувство на пониженост и непосакуваност, бев западната во тешка депресија.

Година подоцна, не е нешто многу подобро, но донесов многу важни одлуки ова лето и особено тука ми помогнавте да соберам храброст и да ја прекинам конечно таа врска која не ми носеше повеќе ништо добро. После раскинувањето и увидувањето колку било подобро кога ќе се тргнеш од места каде што не се чувствуваш дека припаѓаш, одлучив за уште некои работи.

Сега само се надевам дека по 1 година ќе дојдам да кажам дека конечно најдов каде припаѓам, дека сум среќна и дека сум направила добар избор минатата година. Во секој случај, секоја промена е добра, како и да биде. До некои поубави времиња драга фемина.

11. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Не знам дали има други лудаци како мене, ама јас кога пазарувам уште пред да стигнам на каса ја токмам точната сума која треба да ја платам. Односно правам пресметки за да ја добијам крајната сума. Оти ме фаќа паника кога другите ме чекаат, а јас да се претресувам кај ми беа ситните пари. Вака заштедувам време и не ме фаќа паника. Е таа пуста паника што може да ти направи. Да правиш тактички и стратешки подготовки за едно пазарување. :lol:

12. Idedemja

Idedemja Популарен член

Добрината, почитта, поддршката кои од се срце сум ги давала, а не требало така безрезервно секому мене нема да ме болат, ама недостатокот од нив понатаму тебе ќе те боли.
    Уште една лекција научена и потврдена, шака не се подава секому, секој не заслужува и да ја одбие од одма би било поправедно, а не ти ја подаваш, се закачува за прст па после целата рака ти ја бара и ако не даваш се што умислиле дека им следи одма не чиниш.
    Не дечки погледнете си у огледалото кој не чини, кога на сите околу не им чините, до вас ќе да е проблемот.
    Само не е проблемот дали вие навистина чините или не, невини души страдаат, тоа ми е најмногу жал во сето ова;(

13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Не ми се верува дека ми изминаа 22 години од животот а немам ништо вредно за памтење.

14. Anie93

Anie93 Популарен член

Морам да ти простам на тебе, за да си живеам мирно со себе. Но, како?
    Најмногу ме боли тоа што најголемата болка во животот ми е нанесена од родител...
    Можеби не било намерно, можеби подобро не знаел, може пола и сама сум си заслужила.... Но... :u:

LejlaD, MeowMeow and Rama like this.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Кога една врата ви ја затвораат пред нос, не мачете се да ја отворите, само завртете грб и заминете8)

16. Tea678

Tea678 Популарен член

Комшика до сега ми се жалеше како и препишале погрешни лекови и едвај жива останала (facepalm) Мене па не ми е јасно кога некои луѓе ќе сфатат дека лекарите не ги интересира здравјето на луѓето? Што повеќе излечени луѓе помалце пари, едноставно не се исплати да има здрави луѓе. Дојдеш, одробуваш тоа што има, земеш плата, чао пријатно. Добра ноќ|-)

LejlaD and edna_malecka like this.
  17. Escape83

Escape83 Активен член

Ке дојдеш ама јас нема да можам пак по старо.
    Мало сутра

Guns N` Roses and LejlaD like this.
  18. xxxУбавотоПајче

xxxУбавотоПајче Активен член

Не секој родител, заслужува да биде родител.

Lola.Luna, M.B., Angie1432 and 13 others like this.
  19. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се однесуваме како да имаме време на претек, бесконечност. Па го трошиме на небитни ситници, нерви си кинеме за минорни работи. Одложуваме да ги направиме и кажеме битните нешта. Правиме планови за подоцна. А тоа подоцна не ни е гарантирано. Го имаме само моментот сега.
    Многу несвесно јуриме низ животот. Како на некој програм или на автопилот. Додека нешто големо не се случи и да не разбуди и освести.

S.W.A.G, Love 83, M.B. and 18 others like this.
  20. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Правам една ретроспектива од летото лани и сега.
    Лани иако 90% од летото го поминав дома ради коронава, пак поисполнето се чувствував. А да не зборам и за успесите што ги имав постигнато.
    Ова лето, џабе и одморите и скоро секојдневните искачања, јас толку празно не сум се чувствувала во животов. А да не зборам за факултет..нема допирна точка со тоа лани. Само се редат и ќе се редат фејлови..