Колку е само ужасен човечкиот мозок. Најдобро да бидеш опуштен за се и да си оставиш да тече како треба. Ама не ти биди си пак како Nane и оптеретувај се за глупости, врзувај се за места и луѓе, чувствата пушти ги на макс и направи си се само полошо. И за себе и за други. И секој пат истово си го кажувам и пак по старо.
Утрово забележав минијатурно пупче на кактусот. Со месеци не растеше, се обидував да му ги пронајдам соодветните услови, му ја променив земјата, го ставив на потопло место, но залудно, немаше никаков напредок. Сè до утрово и пресреќна сум. Еве цел ден се смеам кога ќе ми текне на тоа
Најмногу мразам да чекам. А во исто време ми причинува чудно задоволство, возбуда, наплив од адреналин.
Значи кој све не станал доктор во оваа држава овде не терористи, туку докторите ќе ги испоубијат сите. Тешко на тој мака што си има, навистина ги жалам луѓето.... но се надевам дека ќе се остварат оние хорор приказни за населување на 100.000 муџахедини и дека ќе и ебат матер на баграва митаџиска и проста.
Имам соседи кои секој нормален човек ќе посака да ги нема. Уста отвораат кога ќе треба да те колнат или пцујат и кога треба да ти дојдат во двор непоканети за да гледаат сеир, додека ти си имаш некоја мака. А реално сакам никогаш да не отворат уста и да ми проговорат, едноставно немам за што со нив да правам муабет.
Многу сум наивна кога мислам дека сеуште постои добро пријателство, на почеток мед и млеко. Но,кога ќе се спречкате поради спротивставени мислења се покажува лицето и пак ти крив,оти не им одиш по гз,не им се согласуваш,веднаш ги навредуваш. Како бе ви се глуми лицемерие??? Добро е што постои блок опција,жив спас.
Пак истото... Едно нешто ќе посакам,а не можам да дојдам до тоа. Мир,бе.Сакам мир. Не им е битно што мислам и што чувствувам. Не сум барала да се родам.Поарно да не се родев.
Другарка ми даде книги за предмети што ќе ги слушам следниот семестар пошо неа и се положени тие и така седам и ги разгледувам, се осеќам како да сум основно и е неколку дена пред 1 септември, па се радувам на тоа што ќе го учам во наредната година и на новите книги. Преубаво е кога си заљубен во тоа што го учиш/правиш, среќен си како мало дете.
Среќа е да најдеш искрен човек со кого ти е мерак да муабетиш. Сакам да има што повеќе вакви луѓе во кои ќе можам да имам доверба Се изморив слушајќи лаги, затоа се држам што подалеку од таквите лажговци и им влепувам во лице дека знам дека ме лажат. Па после уште и се лутат
mnogu sum iznenadena kolku mnogu kaj nas imalo mentalno i psihicki bolni treba nekoja naredna vlada ozbilno da rabotina toa iotvorat poveke psihijatriski bolnici isto mislam deka pred nekomu da dozvolat da koristi internet treba psiholoska procenka vaka uste poveke steta im pravat
Нигде не идам али битно порачав еден куп менѓуши од алиекспрес што ми се свиѓаа. Ај, нека стојат за едно 10 години може ќе ми се најдат. Колку нерационално трошам на работи што не ми се ни потребни, немам зборови.
За сите на кои ни значи, ете и нашите најслатки домашни миленичиња си имаат свој ден Со нив секој ден е исполнет со чиста љубов, таква каква што само милениче може да понуди, подари, даде на секој, па ако се погоди од таа страна личност што од срце ја разбира и возвраќа, тоа уште повеќе ги радува нивните најискрени и добри душички
Седам сама во тишина со шоља турско кафе и кокосово масло во него....прекрасна арома... Зјапам во аквариумот и ги гледам рибите кои неуморно пливаат.... Сватив:и они се борат за територија и кај нив поголемата повеќе јаде а за ситните ако падне наземја...ебати живот