Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ми фали времето кога со моите секој слободен момент го користевме да патуваме некаде. После коронава ништо не е исто. :(

LejlaD, BlackMistery, Rama and 3 others like this.
  2. Idedemja

Idedemja Популарен член

Откако почна се ова со коронава убаво памтам 12.03.20 се' се смени.
    Иако осетив на своја кожа многу болни ситуации и кај најблиските и подалечните и оние што само од поминување, разминување и од муабети ги знам, јас сум пресреќна што го добив кученцето и патував, секој слободен миг, ете и роденденот за првпат надвор од државава го прославив и секоја сезона кога беше дозволено со почитување мерки на безбедност уживав низ патувања и на летни одмори низ светот.
    Се стопував со разновидни пејзажи, гледав колоритност од различни лица со маски, а во меѓувреме неосетно, а сега очигледно се стопуваа оние пријателства кои мислев ќе бидат трајни, а беа стекнати за време на коронава или пред неа.
    Недостасува искреност, лојалност од лица кои и пред и за време и по пандемијата ти мислат само доборо, а не гледаат само лична корист. Еј онаа патува таму чекај да и нарачам ова, она, како во авионот да знаат дека сите користољубиви луѓе чекаат јас цел простор за карго транспорт да им го исполнам за некои си таму што ми прават лице да си ги задоволат само нивните лични потреби. И така, се видоа вистинските лица и карактери на некои што ме натера уште повеќе да ги ценам оние 2-3 прјателки од срце:l:
    Во секое добро има трошка зло и во секое лошо трошка добро, работата е колку можеме да видиме и осетиме дека тоа е така, јас овој период максимално се уверив во точноста на ова и да секое зло само добро нека носи по него.

LejlaD, Rama, Hortenzija and 3 others like this.
  3. Среќа

Среќа Популарен член

Повеќе фали љубов отколку храна.

LejlaD, hermosa, Rama and 3 others like this.
  4. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Жените и мажите се „конструирани“ да бидат компатибилни и меѓузависни, и ако некако ја разбирам еднаквоста меѓу половите тоа е и дека двата пола имаат исти можности и шанси од луѓе да станат не-луѓе (од морална гледна точка). Во таа смисла, сум апсолутен меритократ. За сѐ останато може да се спори.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Зошто луѓето се толку злобни,од старо до младо се прават дека те сакаат а во позадина ти копаат гроб.

LejlaD, hermosa, nextredstyle and 6 others like this.
  6. Limpan

Limpan Истакнат член

Надежта ме држи во живот. 742033C0-C259-47C7-AE04-789DBCF6F77D.jpeg

LejlaD, Rama, eliesaab and 1 other person like this.
  7. petunija77

petunija77 Форумски идол

Дали некој воопшто проверува професорите и наставниците што се ги тераат да учат децата ?!Сериозно , ги тераат толку многу небитни работи ,дополнителни презентации од 100слајда за секоја лекција ,што мислам зошто понатака ќе се запишуваат на факултет да студираат ќе ги ,,научат" сега па директно и историчари и доктори и јазичари можат да бидат .Што се мачат учебници и програми да прават не ми е јасно ,едноставно нека им речат се што пишува за тој поим на интернет научите и таман ќе сте ...Алооооо образованието тоне ,сите се разбегаа од државава ,нека се најде еден нормален да рече доста е !

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Секогаш ме мачело едно прашање и немам храброст да го отворам на работилниците за психотерапија ( би викала само терапија зошто и то е ама неќам да има забуни) и да прашам. Што значи ако реалноста ја неќам и сакам да не постојам за да наеднаш некоја друга реалност постои? Во шо "спаѓа"? Ама ќе отвори многу прашања за кои не сум спремна. Зато плано за иднината ми е да бегам, и да бегам. И така ќе стигнам до сегашност шо ми е прифатлива. :l:

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Многу споро ми минува денот. Како крај да нема, не знам оти. Згора, ич не е погодено времето..

LejlaD and Rioers like this.
  10. Limpan

Limpan Истакнат член

Почнувам да станувам депресивна одамна го немав тоа чувство осетено како денес, ептен депресивно се осеќам не знам дали ми е до времето или не али воопшто не го сакам ова чувство,ах лето прекрасно дојди што поскоро и избриши ми ги сите потешкотии.

11. Acronia

Acronia Истакнат член

Секоја ебена илуминациска честичка доаѓа преку тон болка.
    Тоа е првото златно правило.
    Најголемите успеси ги контемплираш само тогаш кога во потполност ќе се прифатиш самиот себе.
    Кога камелеонски ќе поминеш низ 10000 трансформации и од сите нив ќе научиш нешто ново.
    Успехот не е смислен за најдобрите, туку за најадаптибилните.
    Другото е сувопарна лага која останатите теории ги сместува во рециклажа за отпад.
    Затоа не бидете добри, или паметни, бидете само снаодливи.
    Зошто во ова време снаодливоста е новата шизма!
    Новиот 'sorcery'. ;)

Last edited: Oct 25, 2021
    Love 83, LejlaD, Idedemja and 3 others like this.
  12. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Кога ќе пишам у тема секс, тоа не значи дека едвај чекам да ми пише некој пастув.....
    Грев ми е да ве пријавувам, да ве банираат и слично... Може ќе треба да почнам.

LejlaD, elimkd, Limpan and 11 others like this.
  13. Rama

Rama Форумски идол

Никогаш не ги сфатив луѓето кои имаат деца, ама безосетно се однесуваат кон тие што немаат, без проблем ги пецкаат, или пак ги избегнуваат, или пак кога се во брак и ќе ги "тешат" тие што не се, расфрлајќи се со зборовите:Не се секирај, и ти ќе се омажиш:rofl: ооооукеј, фала на потврда, ох ти јасновидецу:worried:

Last edited: Oct 27, 2021
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Македонецот го бива за сè,освен за штедење.

LejlaD likes this.
  15. Rioers

Rioers Популарен член

Толку ми е досадно ја гледам Лила со кутиите :rain::drunk: Ми нема помош.

LejlaD, elimkd, Limpan and 6 others like this.
  16. Rama

Rama Форумски идол

Ако нешто умеам да направам добро во животот, тоа е да уништам се што ќе допрам, абе махер сум за заглавување во срања, што ради себе, што по умот на другите:x(facepalm)

17. hermosa

hermosa Популарен член

Ти си значи иста како мене за самодеструкција сум поготово и те како способна

flower30 and Rama like this.
  18. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Во последно време постојано зборувавме со другарка ми како би било да забремени сега.Јас многупати и посакав да и се исполни желбата.Денес ми покажа два позитивни тестови за бременост и ми раскажа како што планира за иднината.
    Леле луѓе ежењееее.:$
    Им ја посакувам таа среќа на сите.

19. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Кога би требало да го сумирам целиот денешен политички спектар, кај нас и глобално, во една единствена елиптична реченица би рекол ....ДЕСНИЦА, ЛЕВИЦА, ЗАДНИЦА!

LejlaD, poenta and Hortenzija like this.
  20. Rama

Rama Форумски идол

Да се биде мајка е една голема жртва, една голема животна улога, голема промена во буквално цел начин на живот, ама тоа не е изговор да си ги заборавите пријателите, фала многу, пријатно:d: