Ми фали времето кога со моите секој слободен момент го користевме да патуваме некаде. После коронава ништо не е исто.
Откако почна се ова со коронава убаво памтам 12.03.20 се' се смени. Иако осетив на своја кожа многу болни ситуации и кај најблиските и подалечните и оние што само од поминување, разминување и од муабети ги знам, јас сум пресреќна што го добив кученцето и патував, секој слободен миг, ете и роденденот за првпат надвор од државава го прославив и секоја сезона кога беше дозволено со почитување мерки на безбедност уживав низ патувања и на летни одмори низ светот. Се стопував со разновидни пејзажи, гледав колоритност од различни лица со маски, а во меѓувреме неосетно, а сега очигледно се стопуваа оние пријателства кои мислев ќе бидат трајни, а беа стекнати за време на коронава или пред неа. Недостасува искреност, лојалност од лица кои и пред и за време и по пандемијата ти мислат само доборо, а не гледаат само лична корист. Еј онаа патува таму чекај да и нарачам ова, она, како во авионот да знаат дека сите користољубиви луѓе чекаат јас цел простор за карго транспорт да им го исполнам за некои си таму што ми прават лице да си ги задоволат само нивните лични потреби. И така, се видоа вистинските лица и карактери на некои што ме натера уште повеќе да ги ценам оние 2-3 прјателки од срце Во секое добро има трошка зло и во секое лошо трошка добро, работата е колку можеме да видиме и осетиме дека тоа е така, јас овој период максимално се уверив во точноста на ова и да секое зло само добро нека носи по него.
Жените и мажите се „конструирани“ да бидат компатибилни и меѓузависни, и ако некако ја разбирам еднаквоста меѓу половите тоа е и дека двата пола имаат исти можности и шанси од луѓе да станат не-луѓе (од морална гледна точка). Во таа смисла, сум апсолутен меритократ. За сѐ останато може да се спори.
Зошто луѓето се толку злобни,од старо до младо се прават дека те сакаат а во позадина ти копаат гроб.
Дали некој воопшто проверува професорите и наставниците што се ги тераат да учат децата ?!Сериозно , ги тераат толку многу небитни работи ,дополнителни презентации од 100слајда за секоја лекција ,што мислам зошто понатака ќе се запишуваат на факултет да студираат ќе ги ,,научат" сега па директно и историчари и доктори и јазичари можат да бидат .Што се мачат учебници и програми да прават не ми е јасно ,едноставно нека им речат се што пишува за тој поим на интернет научите и таман ќе сте ...Алооооо образованието тоне ,сите се разбегаа од државава ,нека се најде еден нормален да рече доста е !
Секогаш ме мачело едно прашање и немам храброст да го отворам на работилниците за психотерапија ( би викала само терапија зошто и то е ама неќам да има забуни) и да прашам. Што значи ако реалноста ја неќам и сакам да не постојам за да наеднаш некоја друга реалност постои? Во шо "спаѓа"? Ама ќе отвори многу прашања за кои не сум спремна. Зато плано за иднината ми е да бегам, и да бегам. И така ќе стигнам до сегашност шо ми е прифатлива.
Почнувам да станувам депресивна одамна го немав тоа чувство осетено како денес, ептен депресивно се осеќам не знам дали ми е до времето или не али воопшто не го сакам ова чувство,ах лето прекрасно дојди што поскоро и избриши ми ги сите потешкотии.
Секоја ебена илуминациска честичка доаѓа преку тон болка. Тоа е првото златно правило. Најголемите успеси ги контемплираш само тогаш кога во потполност ќе се прифатиш самиот себе. Кога камелеонски ќе поминеш низ 10000 трансформации и од сите нив ќе научиш нешто ново. Успехот не е смислен за најдобрите, туку за најадаптибилните. Другото е сувопарна лага која останатите теории ги сместува во рециклажа за отпад. Затоа не бидете добри, или паметни, бидете само снаодливи. Зошто во ова време снаодливоста е новата шизма! Новиот 'sorcery'.
Кога ќе пишам у тема секс, тоа не значи дека едвај чекам да ми пише некој пастув..... Грев ми е да ве пријавувам, да ве банираат и слично... Може ќе треба да почнам.
Никогаш не ги сфатив луѓето кои имаат деца, ама безосетно се однесуваат кон тие што немаат, без проблем ги пецкаат, или пак ги избегнуваат, или пак кога се во брак и ќе ги "тешат" тие што не се, расфрлајќи се со зборовите:Не се секирај, и ти ќе се омажиш ооооукеј, фала на потврда, ох ти јасновидецу
Ако нешто умеам да направам добро во животот, тоа е да уништам се што ќе допрам, абе махер сум за заглавување во срања, што ради себе, што по умот на другите
Во последно време постојано зборувавме со другарка ми како би било да забремени сега.Јас многупати и посакав да и се исполни желбата.Денес ми покажа два позитивни тестови за бременост и ми раскажа како што планира за иднината. Леле луѓе ежењееее. Им ја посакувам таа среќа на сите.
Кога би требало да го сумирам целиот денешен политички спектар, кај нас и глобално, во една единствена елиптична реченица би рекол ....ДЕСНИЦА, ЛЕВИЦА, ЗАДНИЦА!
Да се биде мајка е една голема жртва, една голема животна улога, голема промена во буквално цел начин на живот, ама тоа не е изговор да си ги заборавите пријателите, фала многу, пријатно