Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.835
    Допаѓања:
    80.787
    Ова е последната сабота од 2021 година. Онака ми дојде едно годишно обраќање да направам. xD
    На форумов сум од 2010 година. 11 години. Зошто сум тука? Моментално, затоа што сакам да дадам совет, утеха, убав збор каде што треба. Најмногу заради тоа. Друга, помалку важна причина, за искажување и размена на мислења. Да видам кој што мисли за одредени нешта.
    Форумов не ми значи нешто и сум сосема објективна тука. Нема потреба да делам, да го запомнам некој и да го сакам, да сум секогаш на негова страна или да не го сакам и намерно да се карам во секоја тема. Не. Со некои членови сум имала понегативни искуства, некои биле дрски, ме навредувале, пишувале лоши работи, дури сме се скарале, ако можам така да кажам. Некои јас можеби сум ги навредила, без свесно да имам таква намера. И покрај тоа, сите сте исти во мои очи тука. Ако во една тема сме се спротивставиле, во друга може да се сложуваме. Тука не се познаваме, само читаме нечии мислења. Да имаш проблем со виртуелен лик, нема смисла.
    Да бидеме за добро тука. Многумина нашле помош тука. Е за такви работи. Не за осудување, навредување и булинг, пошто позади екран можете да правите што сакате.
    И така. Нека се среќни претстојните празници.

На flower30, Limpan, Izaabella и 11 други им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.211
    Допаѓања:
    175.966
    Сакам да кажам дека во последно полесно ми е да опишам нешто ко ќе речам ''sad'' и толку. Се е тажничко. Ќе кажам нешто и сум ко „ок ова е стварно загреота“ или „тажно“ или „трагично“ и во последно, сосем неирочнично се завршвам со „sad“.

На sweet-cherry и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  3. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    Кога сте со вистинската личност, не е потребно многу и не е потребно посебно место за да си поминете фантастично. Фокусирајте се на тоа со кого сте, а не каде сте:)

На Stark, cresa-jagoda, Dream-Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.672
    Допаѓања:
    29.461
    Секоја година околу овој предпразничен период кога треба да одам во маркет ми се плаче. Жими се, луѓево се понашаат како апокалипса да доаѓа. Товарат колички, купуваат производи еден тон, мислиш не се знае дали 1-ви јануар ќе го доживееме па на таа една магична вечер да се пикне во мев што поише. Стварно не ја разбирам фамата, као у реду е.

И друга работа што не разбирам се новогодишниве прослави, ми пушта другарче линк од НГ прослава во едно просечно местенце во Скопје, цена 8000 денари, да да за една вечер, во Скопје. Си викам јас ли сум толку забегана што не би дала толку за една вечер или до другиве луѓе е проблемов. Неограничено пиење и по некој ордевер, ха ха секоја година тоа е лагата, а уствари пиење ќе снема уште во 10, јадење ќе има колку за во заб нели. Ама сега со коронава на НГ прослава у кафич има и малце лотарија момент, пошто може и корона да ти се падне од типката до тебе на коњопој.

И така денес празничен Гринч сум ама некој мора:D

На TheBlackRose, Someonespecial, Love 83 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    На двете кредитни картички имам по 30 денари и едвај чекам да исплатат студентски оброк за да не се осеќам толку без пари дека сум. Ме расположува нотификација на телефон "имате прилив на сметка". 8)

Иначе кога веќе спомнав за картички, за пари сум многу old-school, многу поубаво ми е да носам пари во готово отколку да плаќам со картички, не знам ни јас зошто. Но, за онлајн шопинг ми вршат работа само, иначе секаде се сакам да си плаќам во ќеш. Имам баш страв да не не фунционира системот или нешто, па немам како да платам или не знам, едноставно не ми даваат чувство на сигурност. :rofl:
    Кога читам дека светот во иднина само картички ќе користи, се терам да се навикнам на картички, но некако не ми е тоа тоа. :bandit:

На Indiegurl, Feminka22, Ljubova и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Многу ретко можам да бидам изреволтирана од објава на позната личност. Ама, да посакуваш Среќен Божиќ на сељачки начин, за да се направеш некоја "фаца" ми е дно, дна! Џабе си познат фудбалер, кога си лоша личност и си го билдаш егото, со омраза кон одредена група на луѓе.
    Screenshot_20211225_213532.jpg
    Не. Објавата не те прави поголема личност. Џабе мислеш дека си некој и нешто, кога со твоето размислување си едно обично ништо. Го проби дното.:muscle:

На Feminka22, tamche995, Mencia и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Еден ден и мене ќе ми се наредат коцкичките, не бидејќи заслужувам, туку само за инает на сите вас ситни души кои ликувате за моменталната ситуација, која верувале или не, нема да ми биде последна дестинација:d:

На cresa-jagoda, Принцезичка1, tamche995 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. sweet-cherry

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.672
    Допаѓања:
    29.461
    На форумов ко да фати колективно лудило, драма во секоја тема.

На cresa-jagoda, Feminka22, темјанушка и 15 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Среќа на време исчистив, да читам драми. :rofl:
    Метлата играше оро цел ден.

На cresa-jagoda, Feminka22, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.128
    Допаѓања:
    17.431
    Пак нешто имам пропуштено :doh:.

На cresa-jagoda, Feminka22, Glowy и 7 други им се допаѓа ова.
  11. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.613
    Викендов бел ден не видов од многу работа за факултет. Рокови врват, Нова година доаѓа професориве не се нормални. :@

На Guns N` Roses, LiliBoz и quattro им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    I'm totally and utterly perplexed

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Овој ден - Понеделник е последниот од годинава и можам да кажам по турбулентна година не сум имала.

Се надевам другата ќе биде подобра и ќе ми се оствари желбата. Таа е последната што остана.

Среќни празници на сите.

На cresa-jagoda, Rama, flower30 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    3.851
    Нека во старата година останат сите лоши работи сите лицемериа, а во новата нека се случуваат сите убави работи.

На cresa-jagoda, Rama, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. sweet-cherry

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.672
    Допаѓања:
    29.461
    Имам доста обемен проект со рок до 14 Јануари. Ајде го почнав, идеи во глава еден куп, ама се фатив себеси како прокрастинирам премногу. Се ми е поинтересно :tmi: А знам дека околу НГ и Божиќ ништо нема да чепнам и сега некоја блага паника ме мава, ама па пак не седнувам да го работам. Сакам да сум од оние луѓе што буквално во календар си ја имаат организирано секоја минута и нема вакви глупости да правам (facepalm)

На Amellie13 и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  16. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.707
    Братучед ми се ожени! :party::party:

На cresa-jagoda, WildMk, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Многу ми се смешни а па почесто и иритантни особи што вратат како киша око Крагујевца:lol:
    Мислам не е толку сложено нештото, го поедноставуваш и тоа е тоа, не знам што толку вртење во круг оној од тип ни почеток ни крај. Не дека не ги разбирам како им е и јас сум била таква, јас си викам јас во фазата на смотаност и наивност пуштена на максимум. Ама откако увидов никаде не води тоа, си ги поедноставувам нештата, ми чинат им се замарам, не ми чинат, чао-пријатно.

На LiliBoz, Jana06, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.265
    Допаѓања:
    57.693
    Дали и вие молчите и се повлекувате кога ќе чуете нешто што ве вознемирува бидејќи избегнувате конфликт по секоја цена или сте од оние нормалните?
    :smirk:

На cresa-jagoda, WildMk, elimkd и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Се додека не се вработив, (на 20 години) мислев дека јас имам најголеми проблеми во животот, но откако се вработив и почнав да ги слушам страшните судбини на куѓето си велам секој ден Фала ти Боже, што и овој ден си со мене, фала ти боже што не сум имала јас таква судбина.
    Затоа луѓе смејте се повеќе во животот, не се нервирајте за ситници, сресот и нервозата се најголемата болест. Среќни празници, направете си топло чајче и мозок на пасење, се ќе си дојде на свое место... ❤❤

На cresa-jagoda, Reina.Gitana, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Пресмешно ми е кога слушам клише мудрости од типот „од чесна работа нема срамота“ за дипломирани млади луѓе на кои не им е баш сеедно да се вработат на првото можно место како келнер/ка, продавач/ка или чистач/ка на пример.
    Не, нема срамота и ретко кој воопшто мисли така, туку има експлоатација, ниски плати и изгубено време на искуство кое потоа никако нема да ти биде валидно во потрага по нешто постабилно и блиско до струката.
    Всушност, судејќи по сиот тој sugarcoating и нетранспарентност во огласите од типот „компетитивна плата“ (без назначени суми), „динамична работна средина“ (лол) и слично, повеќе ми се чини дека работодавците (со право) се срамат од тоа што навистина нудат.

На warrior, crazylady, TheBlackRose и 28 други им се допаѓа ова.