Најлошо за една држава е да има народ кој само кука како нешто во државата не чини и само „што да правиме,тоа е“ знае да каже, наместо да се бори за промени.
https://sitel.com.mk/tatko-60-i-sin...0k0fDaHdPdsWeUEmrpqiNVA9GMzTdf2ONSd3MwY7tcITk Овие луѓе, НИКАД нема да еволуираат.Да тепаш СВОЈА крв, пошто се карала со мажот..Место него да го сомелат од ќутек они нејзе.. Жал ми е за жениве жими се најмило.Би ја гушнала толку силно..некои од нив не заслужуваат да живеат во затуцани малограѓански, нееманципирани средини.Секогаш кога ќе помислам дека не може веќе ништо да ме изненади, напротив, не само што ме изненадува, ме запрепастува. Ова као да се карам утреден со маж ми и тато да ме истепа..Па ќе му ја расцвета главата бе ако ме пипне или ако ме малтретира бе. Ми се повраќа жими мајка.Ај да не продужувам ќе испадне сеам говор на омраза, а мноогу осуди иам за дотичниве етнички припадници.. Господ не им помага на овие.Само затвор.
Најубавите луѓе кои ги знаеме се оние кои го знаат поразот, го знаат страдањето, ја знаат загубата и го пронашле својот пат надвор од длабочините. Овие луѓе имаат чувствителност и разбирање за животот кои ги исполнуваат со сочувствителност, нежност и грижа.
Немојте никогаш да одговарате, договарате, пишувате или што и да е, кога сте нервозни, почекајте, прво смирете се, па со ладна глава размислете. Од мало невнимание, страшни проблеми се прават.
Дојдоа денови кога се е празно. Каде што сум желна за се,а најмногу за среќна јас. Не сакам веќе лоши ветување,години,срца...
Става сториња, мене не ми отвара пораки. А јас да не отворам пораки два пати, одма сум се дигнала. Море све најлошо од господ за тебе. Едвај чекам да дојде тој златен Мај и да ве блокнам.
Вчера бев за никаде, а денес добив убава вест. Се плашев, ама успеав. Добро е. В. да си ми во близина би ти пришла со индексот во фаца за да видиш колку погрешно ти е тврдењето. Да си ги изедеш зборовите, идиоте.
Не ми се допаѓа "новиот Јас" . За жал, тоа е тоа.. Од една страна, мило ми е што видов дека е ОК. Од друга, тоа ми даде мотив, желба, решеност, побргу да се дигнам. И ќе го направам тоа, што е можно побргу... така најбрзо ќе се рехабилитирам
Човек сте дури тогаш кога ги третирате другите еднакво на себе.Таа е таа големина,човечност што треба да ја негуваме.
Порано мислев дека за да бидиш адвокат треба стварно да те бива, образование, зрелост. Последниве 2-3год цело време излегуваат нови адвокати, сите толку млади, искуство би рекла нула. Јас искрено се чудам. Толку адвокати мислам има како шо има маркети на секој чекор.