Го знаете онаа чувство кога со љубовта на нашиот живот имате таков убав муабет што неможеш да се изназборуваш цела вечер и со часови не ти е доста?! Колку тешка и напорна ден имав, на крајот од денот сум со голема насмевка, благодарение на моето сонце! Фала ти што постоиш љубов и што ме правиш секогаш среќна, фала му на Бога што се најдовме еден со друг, таков како тебе барав одамна. Ама едно нешто што заклучив од ова - што е наше, ќе си дојде! Едвај чекам да те видам како татко, како си играш со нашето чедо, бидејќи моментално е нашата најголема желба, нели? Љубовта е прекрасна луѓе, ама само со правата личност!! Постои љубов, и те како!!
Јас сум едноставeн човек. Ако те ловам, те ловам директно, со краток флерт, без многу заобиколување. Ако те викнам на дејт тоа значи дека ми се свиѓаш. Ама ако ти речам да почекаш бар пет дена до средба и ти на мене ми речеш немам трпение... Инстантно кревам црвено знаменце. Зошто јас сум ловецот, јас ги одредувам правилата, јас го 'плаќам' дејтот. Затоа имам проблем кога излегувам на дејт со повозрасни луѓе, макар некоја година +/- од мене, што не знам сметка кога ќе дојде како да не платам за двајца. Изгледа треба да си отворам посебна тема 'Манири на прв дејт' во надеж дека конечно ќе научам да бидам 'бета женка'. Keeping up with Aкрониа...tips and tricks for dating. Jesus.
Нешто што ужасно ми е ОЧАЈНО до степен на нагон за приповраќуење е некоја си вибер апликација (претпоставувам) каде што луѓето ставаат слика и родена мајка не може да ги препознае. Уште во 8 ми пишува една што ја немам меморирано и нормално, не ја ни познав од сликата. Добро бе жени да му е.ам мајката. Сами не можете да се прифатите како изгледате а очекувате друг да ве сака. Шо ви е!?
Добрите книги секогаш се многу емотивни. Последните две мислам дека психа ми пореметија. Не сум плачка ама си плачев поштено со липање со све, оваа последната имам уште некоја страница ама според текот, немам сила да ја дочитам тажна многу. Грутка ми се направи во грло и стомак, заби стискање да не плачам на секоја минута. Книга си е книга
Секогаш имав крш ракопис ама толку го дорасипав на факултет, плус и дека брзам на полагања да напишам што повеќе, што сама дури не си разбирам некои зборови.
Секогаш ќе бидам горда на себе што се откажав од факултет, мислам дека завршувањето на истиот ќе ми беше најголема грешка во животот, едноставно некои работи во животот не може да се вратат, да вградам силикони или да идам на факултет, мислам првото ќе го одберам, барем ќе можам да ги извадам
Точно знам каков родител нема да бидам, Точно знам шо у животот нема да трпам, Точно знам дека сум способна да имам сѐ шо ќе посакам и не, нема да се задоволам со помалце само за да исполнам туѓи очекувања за свадба и внуци. По цена и никад да не се деси. Тачно и знам зашо се иселив од дома, далеку од еден татко шо никогаш не ја сфати неговата улога во нашиот живот. И колку и да ми е понекад тешко скоро па сама у овој град, само гасам телевизор, легнувам на кревет, затварам очи и уживам у мирот. Прерано сфатив у животот колку е скапоцен, за жал или среќа, Не знам. Ама го имам и нема ни еден телефонски разговор, ни глупави слики од детство да ме враќаат назад кај шо не сум среќна. Крај.
https://zenskimagazin.mk/ispoved-na-eden-tatko-ednash-cel-eden-den-bev-majka---za-malku-kje-poludev еее…
Се мразам себеси што бев толку многу добар за некои луѓе кои ме фрлија ко чорап и ко ништо да не се десило, иако знаеше дека се борев со анксиозност фала што ми ја отчепи на најјако истата и до ден денес не можам да се управам и тешко дека ќе се управам и во блиска иднина, се најдобро ти посакувам и фала барем телото го сменив тотално со гневот.
Eee moja mila prijatelka, ne sfakas deka vo dgepot ti zirkaat zatoa te druzat. Kako do Sega 30 god ne bese za niv tetka.Nivnata majka ne te fermase, ne zboese so tebe, nitu tie a bea maloletni I polnoletni. Sestra ti umre I naednas se pojavija. Misli si ti deka te sakaat I im falish. Ama pusta zelba za ljubov I ti da pripadnes negde , deka se semejstvo. Kako azdaji se navrtile, pouceni od zenchinjata da si zemat.No tvoja rabota si e .
Интересни размислувања сабајлево, полека насетувам некои промени во себе си. Незнам каде оди ама ако, ми се допаѓа.
Уште многу вода ќе потече, пред истокот (со исклучоци) да се цивилизира како западот. Всушност, тоа никогаш нема да се случи, попрво Запад ќе назадува, отколку Исток да напредува. С само ДК дека сите шанси за поубав свет ќе пропаднат, единствено прашање е колку пропаста ќе се одолговлекува, добра ноќ.
Понекогаш се прашувам, каков ли ќе беше светов, кога сите би почнале реално да размислуваме, да не живееме во заблуда
Многу се радувам кога гледам дека цвеќињата ми цветаат, сум им ја погодила средината и сум успеала да ги чувам.