1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    3.272
    Маж пере кола, свекрва ја нема да мрчи, бебе спие, мама пие второ кафе, без ич шеќер, го става на форум, во истите филџани од вчера, сакати членови, проверува инбокс, а само шо дојде пролет, веќе се рачуна ко лето... таму некој порамнува градови (а, другите да не се подобри?), зејтинот пак ќе поскапи.... Живот!

На etoile му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.925
    Насадив 7 дрвца, неколку трендафили... земјата ја ронев меѓу прсти.. како да барав нешто во неа.
    Денес е денот.
    И не дојдов кај тебе намерно.
    Бев во саботата, кога изнесувавме.
    Ете ги дрвјата сите што ги зборевме.. засадени на година од твојата смрт.
    Само што сега не стоиш до мене... и таа болка не може ниту со збор да се опише, ниту со нешто да се замени. Може само да се проголта и да се надеваме дека како ќе растат, така во нив ќе те гледам тебе...

На Rama, Ahoy, flower30 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.707
    У комшии има гости.
    Детево исто така гостинче цело време ја викаше мајка му а оваа го игнорира муабет си прави, и на крај му се развика "ај не се занесувај". И детево замолчи.
    И сега мака ми е.

На Lavender4 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.488
    Страни шо ги следам, најчесто за вежбање, за храна. Посебно тие за исхрана ми се толку супер, се додека не станат спонзорирани. Е тогаш се паѓа во вода.
    Почнува само рекламирањето, на овој продукт оној и се губи смисла.
    Се губи и квалитет и се.
    Баш штета.

На GirlLove, Rama, Lavender4 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Не се осеќам дека ми пропадна викендов, иако начелно имав скроз други планови.

Вчера лежев у дневна зјапајќи го спремниот фустан за искачање едно дваесе минути и на крај заклучив дека е можеби подобро да останам дома. Пуштив музика и си отворив флаша вино, као за почеток.
    Да, одлучив, ќе сипам у тие убавите чаши шо газдарицата на секое гледање ми потенцира да ги чувам и пазам, скапо ги платила у Италија. Као да ми е мене тоа битно, ама чим ги остаила, тоа е ствар на доверба. А доверба за мене е најбитно нешо у сите односи.

Следна сцена, саат време покасно, се фаќам како лечам осаменост со некои празни пораки по инстаграм, апсолутно со луѓе кои не ме занимаат, а ми раскажуваат детали од својот живот, очекувајќи да споделам нешо назад. Епа не.
    Се фатив на неколку моменти како подлажнувам, од шо тачно ме мрзеше да се објаснувам, како и секој друг ден практично, па ме фати некој инат и едноставно - прекинав да враќам.

Два саати покасно, у мене има 5 чаши вино и неопислива желба за да се вратам дома, пошо ми текнува дека оваа недела имам два родендени на најбитните особи у мојот живот. Малку се растажувам шо и оваа година ќе ги пропуштам, ама живот - си викам.

Не се сеќавам коа сум заспала, знам само дека скупата чаша ја шутнав сабајле на станување, пошо ја остаив поред кревет. Мал срцев удар, глеам не и е нишо, продужувам со денот.

Од утре почињам со турбо работа, летна сезона е скоро на праг, уше од сеа знам дека ќе ми фали сон, ама па нема да иам баш време да мозгам и решавам ситуации шо постојат само кај мене у глава, така да, ок.
    Битно ми е само со психата да сум на ‘ти’.

Следен пост ќе кукам за мојот роденден, уше од сеа да најавам.

На Lella, Rama, Feminka1801 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.492
    Филингот кога објективно знаеш дека нешто не е добро за тебе.
    Потсвеста зборува, ама по автоматизам ја ставаш на сајлент додека возиш стотка, на полна линија и со главата во облаци. Ама затоа ноќе во десниот агол каде со денови избегнуваш да ја избришеш прашината, те дочекува.

Последна измена: 27 март 2022
    На Lavender4 и hermosa им се допаѓа ова.
  7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.723
    Допаѓања:
    9.483
    Не се бара утеха во храната,не помага за проблеми и мора да се освестам редно е

На Dashing:), Rama, Stayy W и 7 други им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.077
    Допаѓања:
    131.257
    Многу фалење не е на арно.Кога не знаeте сигурно што и како ќе биде, не брзајте со заклучоци.
    Размислете убаво пред да отворите уста.

На hermosa и st-el им се допаѓа ова.
  9. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    5.754
    Моментот кога открив нешто толку многу крупно што не го собира во мојот начин на размислување... Ни на крај памет не ми падна дека тоа е причината, само се запрашав, каде е мојата грешка?

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Ништо поубаво од перена постелнина што мириса на омекшивач, ноќен туш и мачкање со омиленото млеко за тело од кое после мириса цела соба преубаво. Рај. :inlove:

На ♡Jovana♡, Feminka22, mssuniquee и 12 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.077
    Допаѓања:
    131.257
    Ем не им се работи во недела, ем кукаат оти не можеле леб и нешто за грицкање да си купат(иако можеле во сабота да си набават производи и за во недела и некои места работат и во недела).Мрзата им е побитна. :D
    Никаде ги нема кога се носат одлуки што нанесуваат штета, а први плукаат по идиот во дрес оти не дал гол и се нервираат оти тој покажал екстремен сељачизам на терен. (facepalm):rofl:

#ТешкиСеверџанскиМаки

На Rama и hermosa им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Ми го купиле мантилот што сакав да си го купам и денов ми се расипа најсериозно. Одамна се немам така заљубено во парче облека. ;( Срцето ми се скрши ко да ми раскинал дечкото. :u:
    :doh:

На ♡Jovana♡, Feminka22, hermosa и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Feminka1801

Feminka1801 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    24
    Кај наоѓате дечко и другарки за сериозно? Како да ги снемало ваквите луѓе од постоење.

На ♡Jovana♡, hermosa и Stayy W им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.303
    Допаѓања:
    226.925
    Еднаш еден лик, небитен во мојот живот, рече-Нема што јас да го "бркам" или да трчам по нешто за да е мое. Тоа што ТРЕБА да е мое или веќе е тука, или е на пат накај мене...
    Среќа, па слушам и памтам што зборуваат луѓево, без разлика што ете, тој лик го имам еднаш видено во животот.
    Сега сфаќам дека таа теорија е сосема точна.

На Feminka22, flower30, Izaabella и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Мразам глупави фори и шеги|(
    Шегачија сум да, и за себе знам да си направам мајтап, и за сметка на други, ама ме иритираат глупави фори, каде што никој не се смее, освен тој што ги кажува и мисли дека е најјак.

На ♡Jovana♡, Bebce1, flower30 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    И пишав на другарка од основно , средно и факс со која седев заедно во клупа ... сплет на околности ете судбина ли паднавме заедно во клас и во средно и на факс.
    И пишав дека веќе не можам да чекам сакам да ја видам времево премногу брзо поминува иако веќе 7 месеци се договараме и никако да се исполни тоа ... поминаа 6 години како се немаме видено без врска со детски умови се раздвоивме сега имаме 27 години да си кажеме се и да пиеме кафе , дека навистина ми е криво што испаднало така дека сум носталгична многу за се и дека секогаш сакам да си ја имам дека ми е другарка со која буквално пораснав и ни колешка ни сосетка не може да го заземе нејзиното место.
    Добив срција и одговор дека е full зафатена дека нема време најискрено .
    Некој викенд можда , иако секој викенд со фамилијата сака да си го помине. Некогаш обавезно...
    Пола ден глумам дека сум ОК . И сега моментално со туширање и со пишење овде се изнаплакав . Уште глумам пред други дека сум ОК ама се распаѓам.
    Работам , пешачам , одам по гости и пак само тоа ми се врти во ум зошто , ниту еден одговор што ми го кажуваат не ми се верува за реален и тоа да е причината. А планирав да им спремам подарок од срце . Веќе 2 години замислувам .
    И колку ќе бев среќна барем 30 мин да ми беа посветени со takе and go кафе со неа и нејзините девојки .

На Nane2356, Feminka22, Hellobeautiful и 22 други им се допаѓа ова.
  17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Кога некој изневерува нели сфаќа дека пред сѐ се изневерува сам себе?! Потоа семејството како заедница?! Па партнерот кој сам доброволно го избрал?! Нели се осеќа мизерно кога ќе се погледне наутро во огледало додека смислува нова лага?!
    Да создадеш семејство, дете за кое велиш дека е најчистото нешто на светов, да минуваш секакви заврзлами шо ги носи животов и еден ден да се посериш на сето тоа ради 2ипол минутно “задоволство”?!
    Не знам…

На ♡Jovana♡, GirlRose, Snowflake97 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Тмурниве денови за легачење по дома и читање лабава литература не биле толку лоши. :rain:

На Jasmin88 и ♡Jovana♡ им се допаѓа ова.
  19. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    287
    Тмурните денови како денес многу влијаат на расположението:)

На Ouravanture, ♡Jovana♡, st-el и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.396
    Тмурниве денови се совршени за јака мигрена.;(
    Да живее Бруфенот!:D

На Kasiopaja221, deskarada, nextredstyle и 5 други им се допаѓа ова.