Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Аман веќе со дождов!Човек не може на раат да излезе од дома!

Ouravanture, ♡Jovana♡ and Bebce1 like this.
  2. MilaGg

MilaGg Нов член

Зошто ништо во животот не успеав да го добијам на полесен начин? Кога сум се родила и делеле среќа, јас под стреа сум седела. Живот ли е ова

♡Jovana♡ and flower30 like this.
  3. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Некако денеска ми дојде too much од се. Од луѓе без осет, што знаат низ што поминав и наместо да ми остават простор малку да се совземам и од операција, и од дијагнозата што уште ја немам сварено, они ме замараат со искрено скроз непотребни и небитни работи. И ајде еднаш, два пати ќе излезеш во пресрет и покрај се, ама смачено ми е веќе. На некои луѓе треба да им се нацрта дека светот не се врти околу нив.

Glowy, GirlRose, Angie1432 and 9 others like this.
  4. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Времево како од хорор филм и полошо, се туку се слуша по некоја грмотевица од далеку, изненадно. Како Ноќ на вештерките да е, а не 1. април.

Konfetka, Bratot and Beautiful Dreams like this.
  5. Acronia

Acronia Истакнат член

Знаеш дека си пијан кога на семејниот reunion (кој се случува едвај еднаш годишно јер сте токсично семејство), им речеш дека Мијалков е толку ружен што без разлика каков е во кревет, пожелно е да му се стави paper bag на глава, зошто во спротивно не е возможно да свршиш.
    #семејнивредности

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Кога највеќе ми треба некој, тогаш највеќе сакам да сум сама...

Ouravanture, Glowy, mal.ecka and 6 others like this.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Непишано правило: колку порано треба да станам, толку покасно ме фаќа сон. :drunk:

8. mesecar

mesecar Истакнат член

Што кога надвор се стоплува, убаво е времето, дрвјата расцветани, ластовичките разлетани, жабите раскрекани, сонцето насмеано...кога немам со кој да прошетам.

9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам дека како шо немајки не смеат да коментират на теми за деца, немажени на теми за брак оти изгледа здрав разум те напушта во тие две ситуации, предлагам уште нешто. Во темата за филмови и серии да коментираат само компетентни - со драмски завршен. Во темата за серии - само музички талентирани шо свират барем два инструменти и имаат една песна инаку е дволично и не можат да разберат и разликуваат песни. Скокни па кажи оп. Не можи да коментираш за нешто такво без да искусиш. Во темите за психологија без претходно доставена диплома за завршен факултет психологија или специјализација психијатрија - не ни помислувајте. Исто и во темата здравје и за корона. Или доктор и виролог или не се глупирајте. Нема смисла. Во кафе муабет теми - само дур се пие кафе. За ова најмногу ме боли ама ќе почнам да пијам почесто за да смеам да коментирам. Во темите за политика само некој шо има студирано политички науки и е од луѓе шо би ги прашале новинари за да ги користат како "експертите велат...". Редно е секој да си го научи местото. Конечно ко ќе не ви се допаѓа шо пиши некој, о вие професионалци во вашето поле - сега ќе сте сами со себе во сите теми.

И ова секако е иронично. Не сум идиот. :l:

10. ♡Jovana♡

♡Jovana♡ Нов член

Зошто се заљубуваме во погрешните?

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ништо поубаво од испиено кафе со другарка со која имате муабет на секоја тема. :*:

12. Jupiter2

Jupiter2 Нов член

Ако станам во 12 напладне,денот ми трае само 12 часа.

mira.mira and ♡Jovana♡ like this.
  13. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се мразам.
    Грда сум премногу.
    Од глава до пети сум грда.

android likes this.
  14. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Секој втор изневерува. Во краток период дознавам за неколку парови што се пред развод заради изневерување, и тоа сите се од машка страна. Што се случува??

Секоја втора жена разочарана, без внимание, без љубов, изневерена... зар ова е тоа? Зар вака ќе биде?
    Работиш на врската, работиш ма себе, животот носи предизвици, и во првиот проблем маж ти одма отишол кај друга. Не комуницираме, немаме вредности, немаме љубов, немаме разбирање, што е работата...

Konfetka, Acronia, LiliBoz and 11 others like this.
  15. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Што убаво е да си недоследен, кога ќе те критикуваат ќе нема на што да ти се „фатат“.
    Што убаво е да си неодговорен, секогаш може да смислиш нешто ново што не мора да го правдаш пред другите.
    Што убаво е да се чувствуваш како жртва, „светот“ е виновен, никогаш ти.
    Што убаво е да си правиш глупав, никој не може да е поглупав од тебе, зашто другите не ќе сакаат со тебе да се натпреваруваат.
    Што убаво е да одиш со главата во ѕид, сите ќе се тргнат зошто не сакаат да удрат во него заедно со тебе, а ти ќе се чувствуваш храбар.
    Што убаво е да не бидеш разбран, зашто живееш во „свет“ кој не може да се измери.
    Што убаво е да имаш преголеми барања, зашто секогаш не ќе мора да се трудиш да ги исполниш ти самиот.
    Што убаво е да го гледаш во другите тоа што не сакаш да го видиш во себе, зашто така секогаш ќе си во право.
    Што убаво е да не пробаш да подадеш рака, секогаш ќе бидеш убеден дека и другите тоа не би го направиле за тебе.
    Што убаво, да, ама така си и остануваш несреќен/несреќна!

Love 83, poenta and buba4e89 like this.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Никогаш не сфатив зошто викендот ми поминува како да траел само 4 часа, а не 48часа, а работен ден проаѓа споро како да трае 48 часа. :?: Дур трепнеш ете го понеделник.

17. Idedemja

Idedemja Популарен член

Одвај чекам да дојде лето, море, плажа, коктелчиња, прекрасен мирис на кожа од кремите за сончање. Обично некаде околу крај на мај ме фаќа оваа огромна желба за летен одмор, ама годинава еве а малку стопли, се запролети мене одма вакви мисли и желби ме обземаат(poolparty):sun::l:

18. android

android Истакнат член

Во градски парк денес бев,
    Од кога станав денот ми е лев.
    Еден гавран ме гледаше во очи.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Срамно е со каков речник се служите понекогаш. :x

mira.mira and Feminka22 like this.
  20. steela.honey

steela.honey Популарен член

Глумци, целоживотно, штета е што постоите, а не живеете , не се познавате и сакате себе си ,затоа и целово општество е до тука и дојдено, жално

flower30, android and simona_baby like this.