Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.248
    Никогаш не ми било и нема да ми биде јасно зошто на ваков убав празник мора да има некој тврдокорен сељак што се пијанчи до бесвест, јаде трици за туѓи животи, ни едно божјо правило не знае а камо ли да почитува, ама умислен дека е вистински православен верник.
    Барем денес со чисти мисли и срце славете го Христовото Воскресение.

На MeowMeow и Tatjana95 им се допаѓа ова.
  2. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.568
    СДК
    Јас кога лажам не сум добра психички. Друг кога лаже тоа е сосем нормално и природно.
    А уште полошо е што кога се сомневаш тогаш си шизофреничар.
    АМА кога ќе фатиш некој во лага тогаш си дух и излегуваш кога другите спијат.
    И најлошото е кога други ти лепат некои дијагнози што си сигурен дека ги немаш или сепак те местат дека ги имаш тогаш тие се сметаат за интелегентни, за жал.
    Додека пак кога кажуваш некое ,, полесно’’ психичко боледување дека го имаш во кое се сомневаш најмногу тогаш другите се сомневаат дека лажеш. А тогаш тие што се сомневаат не се шизофреничари туку паметни луѓе кои не се наивни и не веруваат во сите ,,приказни’’.

Заклучок: Бајден е одличен толкувач на стварите. Тоа што на вас ви пречи искреноста понекад е ваш проблем. А барате искреност од мене а ВИЕ не сте искрени.

3. Gloria95

Gloria95 Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    13
    Цела држава се жали дека нема пари, а сите се отидени некаде во странство, сите сликаат скапи јадења, постојано се излезени. Битно сме биле сиромашен народ. На инстаграм не изгледа баш така.

На Glowy, lovemme, Oscar Lady и 8 други им се допаѓа ова.
  4. La Stilla

La Stilla Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    674
    Да живее љубовта. Денот во кој гушкам, бакнувам и љубам е ден убав. Денот кога ја славам љубовта кон саканиот, кон уметноста, кон литературата, кон поезијата, кон луѓето што ме инспирираат, кон семејството кое набожно го сакам, кон Господ, кон пријателите, кон животот е ден за кој вреди да биде жив нарекувајќи се човек.

На S.W.A.G, mira.mira, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Многу ми е тешко после неколку дена одмор да се вратам во нормала после. Како утепана се осеќам првиот ден со нормални обврски. :tmi::drunk:

На Indiegurl, buba4e89, senjorita-v и 6 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Коа Гр пред сто год ни стави вето реков-да не се они, ќе беа бг што ќе ставеа вето.
    гр се реши.
    сеа циганиве ли бе? па уше без разлика на ванчо/иван дали ќе се отвори, тие уште имале услови :rofl:и ново вето у јуни од нив :rofl: сериозно од циганска рака си патиме :rofl:
    ја да сум ќе речам, не фала ЕУ, на циганелава кејф да и праам нема шанси. кој се бре бг аљооо? :rofl:
    Треба да си луд да свиткаш кичма пред нив(facepalm)

На La Stilla и MeowMeow им се допаѓа ова.
  7. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.852
    Камо да се родев во некое од оние општества каде луѓето се резервирани и ладни, токму како што ми се допаѓа. Раат живот ќе си имав од почеток, уживанција.

На Love 83, elimkd, MeowMeow и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.296
    Допаѓања:
    15.701
    Враќање на работа после продолжен викенд со полна енергија:inlove:

9. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.568
    Колку и да се колнеш дека си искрен, најлошо е некој кога не ти верува.
    После ти стануваа сеедно и си играш мајтап зашто и онака не ти верува кога си бил искрен.

10. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Панталони и сукњи што лани не можев над колено да ги протнам сега ги закопчувам.
    Самодовербата расте и тек ќе расте :sun:.

На Keiner, Indiegurl, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    На внука ми и ветив пред неколку месеци дека ова лето ќе шетаме двете облечени по блузи со гол стомак, ама јас не би била јас, да не го прекршев ветувањето, на своја штета нели, и да не доцнев со слабеењето, јер како да се покаже гол стомак со салце:rofl: и да, и ова лето нема да се носат блузи со гол стомак, ај ваљда ќе бидне наредно лето... Ама пак, од друга страна ми олесна, душата теткина ми вика:тета нема да носиме блузи со гол стомак, зборував со другарките, ќе настиниме и нема да имаме деца:rofl: и така си најдов изговор за моето неуспешно 17789 слабеење по ред;(

На senjorita-v, hermosa, minne992 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    После празников и гледање со разни луѓе и слушање разни муабети . Се чувствувам како некоја баба а не како да имам 27 години. Толку чудни погледи , чудни постапки...
    Чувствувам како да ми се потрошени батериите. Одморам но како да ми треба уште одмор.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.213
    Допаѓања:
    175.970
    Coek sho ednash ogovaral ke ogovara pak, sa si imate tema za muabet kiss4e

На lovemme, hermosa, GirlRose и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Човек шо до сега оговарал, ама сега демек не оговара веќе. :wasntme:

На GirlRose, prashinka, Tea678 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Кое значење си го придаваат луѓево, посебно на темава, страшно.

На GirlRose, sweet-cherry, Anah и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Heinz

Heinz Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    110
    Да имаше еден психички здрав психолог во државата, народот не би осеќал толкава стигма да ги сподели своите проблеми. Какви особи одбраа факултет по психологија, куче не би однела таму а не дете или возрасен човек.

На st-el, sino.o.oka и prashinka им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Сакам луѓе што ми го ценат времето што го одвојувам за нив. Со такви луѓе најубаво ќе си поминеш. :)

На lovemme, minne992 и st-el им се допаѓа ова.
  18. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Немам појма зашто и како ме снајде оваа експериментална фаза во животов ама уште сега сакам да прекине :D :D.

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    3.272
    Никогаш нема да разберам зошто некој мисли дека другиот може да се мотивира преку навредување и омаловажување: ти си ваков и таков, ти не си доволно способен, ти не заслужуваш тоа и тоа, а очекуваат, во истовреме, тој да е способен, да заслужи или да не биде таков каков што замислиле. Како ќе има поинаква матрица на однесување тој што треба да се мотивира, ако не знае ништо друго освен тоа за што го обвинувате, и претпоставувате дека е таков како што не сакате, а не сте се ни обидела да го запознаете? Натурањето на ваквиот „систем на мотивирање“ не можам никако поинаку да го толкувам, освен како разочараност од самиот себе на тој што „мотивира“, неможност да го реализира тоа што самиот не успеал да го постигне во светот што нему му е познат, па, потоа го „проектира“ неуспехот на другиот и мисли дека преку неговото „мотивирање“ некако ќе компензира, и згора на тоа, не го проблематизира системот на вредности во кој тој самиот не успеал. Ова, особено, многу пати сум го видел, во односот меѓу родителите на децата. За некого да мотивирате потинцирајте ги неговите силни страни, разберете го неговиот „свет“, учете заедно со него, дајте пример како може да биде поинаку со внимание и љубов, насочете го таму каде што тој сака, откако ќе дознаете што го мотивира и кон што цели, направете да се почувствува дека е доволно способен тоа да го направи, без да го проблематизирате неговиот „свет“, и без да го натурате „вашиот“. Во случајот со вашите деца, ако тие ви се деца не значи дека тие вам ви припаѓаат, нужно мислат како вас, или пак дури дека „живеат во истиот свет“.

На 6th sense, Love 83, Vraloma и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.568
    Интересно е да гледаш како им е криво на тие што сакале да те повредат, а не успеале :angel:
    Тоа уште повеќе ги повредува нив, а тоа е успех твој од тие што сакале штета да ти нанесат :sun:

На sino.o.oka и lovemme им се допаѓа ова.