Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Не знам зошто, ама во последно време кога гледам видеа каде што мачка си ги лиже малечките мачиња, ми се плаче, не знам некако се чувствувам чудно, имам измешани емоции....
    Во одредени моменти мачката е мајка и им искажува љубов, им дава топлина, а потоа речиси во 90% од случаевите малите се разделени од мајката, сите се на различни места, не се знае веќе кој каде е, не знаат да зборуваат, не знаат да се вратат назад...
    Не знам, некако забележувам во погледот тага и сентименталност која не сум ја забележала кај друга мајка-животно:wasntme:

На emiliana и bicycle им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.466
    Допаѓања:
    127.041
    Ич не ги сфаќам луѓето што одговараат дрско на мејл. |(
    Значи, нешто не ти е јасно или за нешто немаш доволно информации и мора да прашаш.Бираш да пратиш мејлови бидејќи ти е кажано дека само така сакаат комуникација.Се обраќаш учтиво, а они дрско ти враќаат.
    Не сфаќам зошто.Ако има недостиг на информации, нормално дека ќе прашам за повеќе.
    На учтиво прашање заслужувам учтив и целосен одговор, а не дрзок и нецелосен.
    Не знам што им е проблемот, па мејл е побогу, не е телефонски повик.
    Не е досаѓање, туку учтиво обраќање.Сега се осеќам и од г***о подолу оти некои немаат осет.
    Некои не можат, а да не го расипат денот некому. :(

На Lavender4 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dafii2

Dafii2 Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    87
    Многу ми е депресивен периодов. Не знам што да правам со животот веќе. Само сакам некаде да се искажам и олеснам. Како ништо да не ми оди веќе.

Се надевам дека е само период и ќе помине. Не може секогаш да биде само лошо, ќе биде некогаш и подобро.

На Kumanovkaa, Maca Macka и elimkd им се допаѓа ова.
  4. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.935
    Едноставно,понекогаш,помагајќи им на луѓето се повредуваме самите себеси.

На Vikktorr, Sebastijancom., GirlLove и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.109
    Допаѓања:
    56.053
    За некои разговори и луѓе вреди да губиш малку сон. :mm:

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Секој со маката.

На staycalm, Серотин, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    12.341
    Толку многу алишта имам и уште купувам, ама пак со саати стојам и се мислам пред плакарот што да облечам.

На Lavender4 и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. Dafii2

Dafii2 Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    87
    Да, јас сум таа среќничка што се настина во сред лето. Никој не ми е крив кога испив ладна вода на екс и истовремено изедов мраз сладолед.

9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.527
    Тешко ми е да зборам за ова тема на форумов, се осеќам ко луда и ко да се жалам за глупости.

Периодов се осеќам одлично ментално, среќно. Имам работено многу на мојот однос со храна и индивидуално и со професионална помош и сум на океј место. Ама ете денес се прејадов за ич ништо. Не бинџав, ама свесно јадев нешто нездраво во поголема количина кога ниту бев гладна, ниту имав силен craving, дури и додека подготвував ми се смачи однапред. И во овие моменти не можам да сфатам зошто.

Одамна, одамна не сум се чувствувала вака поразено и виновно во врска со исхрана, дури и кога слично ми се десило другпат. Сега баш осеќам вина и разочараност. Пошто барем да бев нешто тажна ќе дадев вина на тоа, сега ништо не ми беше, ко да се мразам себеси. :drunk:

Сеедно. Ќе идам да работам на мозочево и да се ослободам од чувствава.

На sweet-cherry, Bezimenka90, GirlRose и 5 други им се допаѓа ова.
  10. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.194
    Допаѓања:
    32.762
    Го сакам дождот и спокојот кој доаѓа со него, особено звукот на капките врз колата. Ја сакам топлината која ја чувствувам во душата, воздишките исполнети со мирисот на топлите летни ноќи спротивни на свежината во воздухот, замаглените прозорци со безброј ситни капки. Сакам да ја слушам нивната мелодија обидувајќи се да ги предвидам траекториите како што правев кога бев дете.

Денес несвесно залутав со мислите гледајќи во нивната мапа на прозорецот. За миг се вратив во моментите кога возејќи се со родителите цртав секакви предмети на замаглените прозорци кои беа производ на детската имагинација. Сакам да можам, барем на кратко, светот да го гледам низ детски очи наместо низ магла иста како онаа на прозорецот. Повторно сакам замагленото стакло да е моето платно додека безгрижно се возам на задното седиште.

Го сакам дождот и спомените кои ги буди, спомените на дома.

На Love 83, KiT, bicycle и 8 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Се повеќе и повеќе се уверувам во македонскиот простатлук. Визер секогаш има две опции или си плаќаш седиште или добиваш рандом. Принципиелна сум и сакам се под конец,ако сум платила за тоа седиште сакам таму да си седнам.
    Не морам никому да се објаснувам зошто тоа седиште сум го одбрала,авион е.
    И така си доаѓам до моето седиште -зафатено. Нагласувам дека тоа е моето седиште до прозор, седи и ме гледа ко теле,се мисли. Повторно нагласувам дека тоа е моето седиште и место да добијам извини добив безобразност од тројца “богати”македонци со guess ташни и златни саати коментирајќи “Нека седи сама”. Сори,рибицо што ти го нарушив волшебното царство ама ако имаш пари за скапи работи имаш пари и за седиште. 6€ е.
    И што ми е мене гајле за тоа кај ќе седиш ти,да ме замолеше културно ќе се согласев и така сама патував,ама на вашиот простатлук не заслуживте!

На WildMk, tamche995, Srckata28 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    2.645
    Понекогаш форумов станува многу напорен, буквално ко оскари да се доделуваат за кој е повеќе во право :rofl:

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.157
    Мразам дожд, ептен мразам.:swear:

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    738
    Многу е битно во животот да имаш некој кој ќе те покрие кога ќе заспиеш во дневна и ќе ти го стави телефонот на полнач...

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Изедов цела кутија сладолед. Како ќе се слабее после породувањето, еве не знам.

16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.328
    Од ситници за радост у животот: кога ќе си легнеш касно, а не треба да местиш аларм за станување рано. :*:

На Doc, tel-ef, Natali.3 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Dafii2

Dafii2 Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    87
    Кој ги измислил летниве сесии нека гори во пеколот. Не ми се спремаат испити во лето, ми се патува, што не е јасно?

На Natali.3, st-el, Kumanovkaa и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.090
    Многу сте смешни кога глумите нешто препич и демек не ги сфаќате роднинските врски, која на кого е золва, која јатрва и слично, демек тоа се застарени поими, а вие модерни. Бич плиз:x

На senjorita-v, tel-ef, Natali.3 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.466
    Допаѓања:
    127.041
    Многу сум уморна од потешкотии, од 300 проблеми.
    Едвај чекам да помине периодов.

На Natali.3, prashinka и Maryland1087 им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.466
    Допаѓања:
    127.041
    Јас кога ќе видам и чујам дека операторот одма известил техничар и техничарот доаѓа следниот ден, па не мора да го молам операторот по 100 пати:
    dedikodu-gossip joey.gif
    Јас откако техничарот го враќа интернетот во функција:
    mary-santpere-oh-my-gawd god cross.gif

На senjorita-v, Natali.3, Amelia. и 8 други им се допаѓа ова.