Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    33.879
    Уште еднаш да ми дојдат не најавени гости уште во 8сабајле, еве вака ќе бидам:
    C272D702-6D2F-41FD-AE18-73090DE72984.gif

На Bratot, fbaby, Snowflake99 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Resana

Resana Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    389
    Некогаш од што сакате да се направите интересни по секоја цена ,изгледате гадни:puke:.

На Natali.3 и Radler им се допаѓа ова.
  3. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.904
    Посакувам оваа гнасна година никогаш во животот да не ми се повтори.

На tamche995, CoverGirl10, WORRIED.BT и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Идеална сабота вечер во зима кога е вакво ладно и загадено ми е седење дома на топло и гледање филмови или серија на лаптоп со чајче во рака. :coffee:

На tamche995, Snowflake99, en5 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    9.883
    Ми се плаче

На Anah му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Slednata nedela Nova godina a? Ako....neka si ide ovaa sto pobrzo 8)

7. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Бубамарче во декември :inlove: 20221215_130333.jpg 20221215_130319.jpg

На Snowflake99, eliesaab, en5 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    997
    Кога ќе дојдат и моите 5 минути?

9. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Од неделни мисли, ако досега не ги сакав празниците, сега буквално не ми се постои дури не завршат. Не сакам да се гледам со луѓе, не сакам да славам, не сакам да чекам Нови Години, не сакам предновогодишни забави, во меѓувреме немам ни мир, сите ми се над глава, а буквално збор не ми се проговорува.

Ни желби имам, ни цели имам, се трудам да навигирам некако низ животов, ама ни знам што сакам, ни знам што не сакам, тотално сум изгубена. Ниту ми се плаче, ниту ми се смее.

Како и многу пати досега останувам сама со своите демони, стравови, мисли. Без многу надеж за убава година што следи.

Последна измена: 25 декември 2022
    На flower30, Snowflake99, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Креми за лице што си ги купил, а не ти одговараат на кожата или си ги добил на подарок и не се баш за твојата кожа на лице, стануваат одлични креми за нега и хидратација на стапалата. :wasntme:

На simoncelicius, La-loca, Snowflake99 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.743
    Не ми е јасно зошто има толкава фама во последно време за сјајчиња за уста. Купив едно да видам што толку ги фалат по интернет пред некој месец, никако да го потрошам. Грдо на уста, мрсно, лепливо, никакво, безбојно, само убав мирис има, не личи убаво ни на слика. Мирисот ли да го плаќам? Не мора фала.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    31.339
    Цела недела и повеќе сум многу поспана, посебно кога ќе се затемни, толку ми се спие, енергија нула, како отепана.
    И ми текна ај притисок да мерам знам дека ми е низок, ама не до толку 90 со 50 паднат, прекрасно.
    Тоа ми прави декември коа се понаша како пролет.
    Дојди зимо аман се ти е простено.

На sweet-cherry, Ugly Duckling и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.376
    Допаѓања:
    20.965
    "Се претвори во нешто што најмногу го мразиш", ми кажа другар што ме познава многу добро.
    Јебига, подобро ми е вака.

На Peppermintka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. Peppermintka

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.904
    Самотијата те учи да бидеш силен. Кога ќе видиш колку можеш сам да си бидеш најдобар пријател и поддршка, никогаш веќе нема да се задоволиш со трошките на луѓето за да не си сам.

Признавам, страв имав да бидам сама порано. Трпев се од луѓето иако знаев дека е погрешно за да не бидам сама. Се плашев да седам сама во школо, на факултет, на кафе, да седам дома за нова година, да сум сингл и да немам со кого каде да одам. Сега за првпат прекинав да се трудам со сила да сум некаде и со некого што не ми одговара, што ме растажува и ги направив работите што ме плашеа. Седнав сама на кафе, на факултет, не пробував да сум само некаде со некого физички, а психички празна. Сфатив дека и сама можам, сум се потценувала себеси.

Убаво е меѓу луѓе, но не по цена да ти прават чувство на осаменост, недоволност, пониженост, потценетост. Трпев да ме понижуваат и потценуваат само за да не сум сама. Одев на кафе со луѓе што ме потценуваа кроз муабети за да не сум сама. Сега кога ќе размислам убаво тогаш сум била очајна, а не сега.
    Кој ќе ме прифати целосно како што сум, со сите маани и неуспеси, така искрено тоа што сум, добредојден е во животот како пријател, партнер итн. Кој не, не ми треба ич. Подобро сама отколку со лажни луѓе што ме прават несреќна.

Никогаш не ми бил попразен инбоксот на социјални мрежи, никогаш не сум била физички поосамена од сега, но исто така и никогаш не сум била свесна како сега колку можам сама и колку не ми биле потребни ни тие лажни луѓе.

Годината ќе ја започнам така што на сите сум го видела вистинското лице, исчистени се веќе токсичните луѓе од животот, исчистено е се. Има место за нови и искрени луѓе. Ќе ми биде мило ако ги запознаам, ако не тоа е тоа. Спремна сум за нови и убави нешта во животот.

Последна измена: 26 декември 2022
    На poenta, tamche995, Gosh и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Lot

Lot Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2022
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    260
    Зошто ни е дозволено на нас мажите да отвориме профил на форумов?
    Наместо да храбрите полова дискриминација преку константно пријавување на секој коментар, едноставно забранете ни пристап :)

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.865
    Допаѓања:
    171.019
    Седам во тема за мајки вс немајки читам, а и во други. Шознам, ко ќе видам дел од работите набројани ете таму конкретно, кои не сте можеле да ги замислите ми се ... Чудни. Пошто се очекувани. Не знам дали би можела така на слепо и идеализирано да станам мајка. But to each their own. Јас би се мрднала така да влезам без разбирање и емпатија и да удрам во ѕид. Исто и во други теми читам "не можиш да знајш", и после шо не можам да знам е нешто шо е очекувано дека ќе се случи. Или во љубовни проблеми кога се збора за "мојот сакан", "љубовта", "ме обожава", ама така само на збор речено а тој внимание давање не нула, во минус влегол и не го дава ни the bare minimum. И то ме тера да се прашам, дали идеализираме голем дел од животот и кога стигаме на отпор ни е предизвик и проблем?

П.С. мачорот не го идеализирам, сите сме свесни дека мачките се суштества даени од универзумот како плод на планетава и треба да им сме потчинети.

На VDT2906, senjorita-v, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.456
    Допаѓања:
    126.961
    Се кочам.Ми треба време да се рестартирам.
    Порано бегаа од мојата срамежливост и си мислев дека не вредам.
    Денес знам дека вредам.Оној кој ќе го сфати тоа ќе остане.

На Pacifist, cresa-jagoda, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Peppermintka

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.904
    Ми треба одмор, далеку од луѓе. Некој пуст остров би бил идеален.

На Snowflake99, cresa-jagoda и KiT им се допаѓа ова.
  19. blablabla1234

blablabla1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    199
    Ја да фрлев нечие нешто ќе избиеше војна, масакар ќе се напраеше. А за нив тоа не важи нели. Со кого си играат курот .... Згора на сѐ ја сум на крај кривиот.

Уште криват друг за зборови кои они сами си ги кажале и признале. Па врати чат мајку му стара... Твои зборови се или... не им се допаѓа како е кога тоа што они го праат на некому ќе им се врати... епа не ти ќутам бе, како ти се понашаш така и ја.

Човек со тебе што живее треба седативи и хипнотици у кафе да ти дроби иначе не искача на крај. Језиво :x

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Кај доставата на храна ме нервира што додека ти ја донесат нарачаната храна до дома веќе ти е оладена храната. Сфаќам дека се и гужви и се, но еден час и повеќе да чекаш за достава е премногу, а услугата се плаќа...

На senjorita-v, Snowflake99, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.