Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. SkyStar99

SkyStar99 Истакнат член

Што е, не ме научи досега?
    Не сфати дека не сум опасна кога зборувам, туку кога се дистанцирам и молчам?
    Џабе е сега сешто ќе напишеш зошто довербата е изгубена и никогаш нема да се вратиме на старо.
    Затоа памти ме по последната средба зошто ако некогаш повторно се видиме во што сумљам, никогаш нема да ме видиш во тоа издание.

Rama likes this.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Благословена сум оваа година. Господ ме чува и ми дарува здравје.
    Ми се падна паричката после 4 години и баш на истиот ден ми дојде месечната тетка.

Христос се роди.
    Вистина се роди.
    За многу години денот.

3. Rama

Rama Форумски идол

Сакам да заврне снег, што се празниците без снег... Ништо. Не дека тоа ќе донесе некоја магија, магијата е во нас самите, ама ете така ми дојде дека сакам снег, како да оправив се друго во животот, уште тоа да ми остана(facepalm)

4. Radler

Radler Истакнат член

Во две недели решив 90 посто од проблемите што ме мачеа цела 2022. Во право беше мајка ми кога ми викаше "сине, ќе си дојде и твоето кога тогаш, не се разочарувај и откажувај". Му текнало изгледа на Господ дека и јас постојам.
    Оваа година можеби навистина ќе биде моја година.

Среќен Божиќ. ✝️

5. Sandman

Sandman Истакнат член

Се негуваат различни вредности во светов, но вистинските се напишани длабоко во нашите срца, пред Божиќ и после него, пред нас и после нас.

6. field

field Истакнат член

Да ми кажеше некој дека толку ќе се возбудам и замарам, немаше да поверувам. Ај, нека дојде среда... (facepalm)

cresa-jagoda likes this.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Грди ви се тоа устите полни филери, не забележувате колку ви се грди?
    Ставајте со усул, каква сатисфакција ви дава сите да знаат дека сте вештачки:^)

MeowMeow, deskarada, Rama and 14 others like this.
  8. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Оваа година го открив моето ново хоби, читањето книги. Страница по страница, не можам да престанам да читам и едноставно се изгубив во тој свет на книгите.:inlove: Признавам дека до лани не бев голем фан на книги, ама требало да ги пронајдам вистинските книги кои ќе го задржат вниманието и да ги почувствувам сите емоции, мистерија, неизвесност, возбуда, страст кои авторите толку вешто ги доловуваат преку секој пишан збор. ^_^

9. blablabla1234

blablabla1234 Истакнат член

Тие што брзо те заменуваат никад не ни биле со тебе. За кој мој тогаш да се замараш. Тури пепел таму.

edit: Нешто што прочитав денес : "Слепиот кога ќе прогледа го фрла стапот."

10. lovemme

lovemme Форумски идол

Овој божиќ ќе ми остане забележан. Колку и сум јака , не можам веќе...
    Со солзи во очи и неисполнета душа.
    Најблиските вртат грб кога најмалку треба, може така треба морам да ојачам а вака се учи .

11. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Според статистиките може да заклучиме едно - воздухот беше почист баш кога се палеше оган. Колку и смешно да звучи фактот така ни вика статистиката.
    Така да славете си ги празниците така како што ги славеле вашите татковци, дедовци, прадедовци... Само тоа ќе ни остане, а за изопачени фаци ич к' да не ве боли

Rama, dea.18, Осе and 1 other person like this.
  12. Nikolina35

Nikolina35 Популарен член

Тебе те прати некоја виша сила кај мене, сигурна сум. Те " препознав" меѓу толпа непознати луѓе, иако и тебе прв пат те видов тогаш.

Направи да се чуствувам жива повторно, да се сакам себе си и животот воопшто.

Можеби никогаш повторно нема да се сретнеме, но јас ќе се сеќавам на тебе вечно.

Rama, INNERBEAUTY, KiT and 2 others like this.
  13. Radler

Radler Истакнат член

Од работење со странци највеќе сакам да работам со луѓе од Канада. Културни, фини и не прават никаков проблем. За чудо и со еден лик од Бугарија имавме предобар проект, може да почнеме преговори за добрососедски односи. :rofl:

Затоа овие од Индија и Америка (не сите, повеќето) се со катастрофа култура и многу дрски, тешко да се разбере човек со нив. Додека го завршиш проектот, да пукнеш од нервоза. Сличен народ со нив сме карактерно, тоа заклучив за последниве месеци онлајн работа.

Rama, Snowflake99, dea.18 and 4 others like this.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

сама си се смеам загреф
    ако приметите деновиве, деа негде фали буквата к како у претходниот збор, не сум станала неписмена, само типката не ми фаќа секогаш, а не се проверувам нонстоп шо пишувам пошо сум доволно сигурна во себе за својата писменост.
    Освен коа пишувам пијана овде :P:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Јас сум пола "си ја обожавам природнава боја на коса, ќе ја оставам сега мојата боја, не и правам веќе ништо", пола "сепак ќе ја нијансирам, поинтересно е така". :tmi:

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

3D68E776-BA79-4F62-8350-0A74CCA19AC8.jpeg Гатање и баење на апаратима
    Џабе какаме овде, коа почнаа на телевизија да ги пропагираат

MeowMeow, Stormii, злоба and 3 others like this.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Поминаа празниците, сега конечно може да се вратиме на јадење поздрава храна. :whew:

Stormii, en5, Peppermintka and 2 others like this.
  18. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Како за денови како Бадник, Божиќ и на ладново на луѓево им се мкне по гости?! (facepalm)

19. blablabla1234

blablabla1234 Истакнат член

Цел ден плачам и се траскам од жал. Само на тоа мислам. Нема никогаш да се повтори тоа што се случи. Те молам, нема потреба волку омраза. Разбирам и жал ми е што се чувствуваш лошо, тука сум да си ја поправам грешката Затоа и се појавив. Те замолувам, немој толку да ме напаѓаш. Многу лошо се чувствувам. Тука сум за тебе ради огромната љубов што ја имам. Едноставно, се чувствувам уморно. Немам сила за ништо. Mногу ме боли кога ја читам твојата омраза. Не можам да се правдам веќе. Немам сила навистина, едвај дишам. На крај само ке легнам па ти ако сакаш и со дрва и камења мавај по мене. Го кажувам од умор а не незаинтересираност. Доколку сакаш прифати го моето извинување ( се надевам тоа ќе се случи, со полно срце ти кажувам ) а доколку не сакаш, направи го тоа на мирен начин и безболен те замолувам. Што и да одбереш љубовта ќе остане. Едноставно станувам во една вегетативна состојба. Не можам да се расправам и правдам повеќе. Се надевам ме разбираш.

Добра ноќ

Last edited: Jan 9, 2023
    Stormii, GirlLove, Dilajla123 and 2 others like this.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Има луѓе на форумов што памтат кој им лајкнал па враќаат, ако им замериш во некоја тема ти замеруваат во друга, ако се скараш ќе најдат да ти промрчат за сосема десето. ОВа не се мои увидени ситуации, туку директно си ги кажуваат по теми. ЛЕЛЕ како толку немате живот бе и мислите дека сте најкул на форум ако се скарате со сите и се контрирате во секоја можна тема:puke: