Ахх, тие очи мои најубави..Зелени. Сакам пак да, ги видам. Сакам пак да ме гушнеш и да се смешкаш како мало момче. Сакам да бидеме заедно......
Пробав вегански десерт, погрдо нешто немам јадено и дефинитивно никогаш во животот нема да сум никаков веган.
Тоа што за некој е лесно, за мене е тешко.И обратно. Зошто е толку тешко да се сфати? Не сум ни храбра, не сум ни слаба.Силна сум колку што можам. Правам тоа што можам колку што ми дозволуваат околностите. Некој може секогаш одма да пресече, јас не можам.Јас често морам два пати да измерам пред да пресечам. Ако не правам така, животов ќе ми е уште поголем хаос.
На форумов имам многу мислења за праќање, работи кои ми дошло да ги напишам, ама размислувам во кои теми точно да ги сортирам и си стојат така во една во драфт. Некогаш ќе ми се лизне прстот по грешка и...
Само што прочитав злобни коментари во една тема и ми се згади. Само злобна личност не прифаќа дека е човечки да се жали и тагува дури и по човек кој не ни бил крв. И дека е човечки да сочувствуваш со неговата фамилија бидејќи имаш доживеано иста или слична загуба и болка.
Како личност што се фарба црна имам бели влакна кои што се наследство од татко ми кој има бела коса. И баба ми имала, е сега тоа што не ги покрива фарбата е друго. Освен тоа, едно старо суеверие вели “Белите влакна носат среќа”.
Тотално ме изненади денес што ми се јави. А бев во план да се слушнеме утре. Добар човек си ти, ме слушаш цело време за моите проблеми. Се надевам дека еден ден ќе можам да ти вратам за се што правиш за мене. Не сме крвно поврзани, но се однесуваш како да сум твое дете, толкава грижа имаш за мене. Фала ти ептен за се што правиш. ❤️
Во ред е, го примив ударот. И да бидам искрен, убаво ме затресе, ме измести. Поготово што дојде од толку блиску, од каде што воопшто не очекував Мислам дека знаете сега што следи... дека нема да застанам додека не згазам се што ви значи
Тажно многуу се осеќам, премногу тажно и вознемирно, кога на крај ќе те остават, стварно е многу жално сепак заслужував многу повеќе одговори. Се надевам дека ќе се реши проблемот во скоро време... Надеж!
1. Неможноста да се прилагодиш на околината, да смениш мислење, тврдоглавото држење до истите наративи цел живот не те прави супериорен, ниту пак принципиелен, туку ја истакнува твојата ограниченост поради која не си се развил како личност. 2. Раст и развој на карактер не се одвива спонтано, тапкајќи во својата конфорна зона. Ако постојано даваш отпор и го ограничуваш неконфорот што го чувствуваш кон нови активности, сам си го стопираш напредокот, вината не е во другите.
Читам коментари на објавава на Стокомак со акции, дебилштана со коментари: - смрди храната за кучишта - зашто за кучиња има попусти - кучињата имаат повеќе права од децата!!! - зашто продавате за кучиња храна, има за тоа продавници !!11!!!!1 Да ве ебам у гз глупите да ве ебам.
На каса горди баба и дедо со не постаро 3 годишно внуче како и се фалат на касиерката дека малава све енглески зборува, ништо не ја разбирале, сагата со муабети потраа едно 5 минути лигавење ….. пуштајте и на јутуб кинески видеа ќе го совлада без проблем, дека и онака македонски не и треба