Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Radler

Radler Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.629
    Ситуација бр.1:
    Знаеш дека си загреота кога и намќорестите тетки во служба те сожалуваат. Дијалогот сабајле:
    - Дечко, што запишуваш ти? Гледам тука ниеден предмет не запишуваш, не презапишуваш, празен семестар, се си положил, што вака?
    - Да, од летен немам ништо, еден предмет од зимски семестар само ме кочи, празен семестар.
    - Оо..добро.

Очекував дрско однесување како по обичај, ме изненадија со реакцијата.

Ситуација бр. 2: Момент на испит кога ти уште се мислиш име и презиме, индекс кои ти се да си ги напишеш во паника.
    Уште прашањата ги гледаш и на прв поглед ништо не ти текнува, а колегата што седи под тебе веќе реферати изнапишал.
    Ми направи таква блокада и паника, стомакот ме заболе од стрес, пот ми течеше по лице, тахикардија, едвај дишев и готов бев да побарам помош дека не ми е добро. Мислам дека имав моментално паничен напад, не сум доживеал такво нешто до сега. Се заборавив едни 10 минути додека гледав како пишува и пишува, а јас цел блокиран и во ужасна состојба.
    После се смирив некако, ми текна 70% материјал, напишав што напишав, ми поминаа и физичките симптоми.

Сакав да речам, психичка паника била ужасна работа. Никогаш не сум искусил вакво нешто, преодвратно, мислев полудувам и умирам истовремено. Не знам зошто толкава паника ми направи тоа што некој што не го ни знам решава толку брзо тест.

На flower30, NoirSerpentine, Dilajla123 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.156
    Брзо се лутам , а уште побрзо ми поминува лутината, особено на луѓе на кои сум "слаба".
    Но, кога ќе видам дека некој го користи тоа нека му ја мисли. Ако ме фати инает си го на*бал.
    Токму сега ме има фатено таков инает и не попуштам овој пат за ништо на светов.

На CameliaMiller, flower30, blackpanter и 3 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Моите успеси се само мои. :D

На CameliaMiller, carangigia, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  4. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.743
    Не сум злопамтило бе што ти е, само сретнав една од средно што во прва година нејќеше да ми даде тетратка да напишам планот што пишувале на час кога бев отсутна и не ја поздравив. :emo:
    Секој по заслугите (fingers)

На Dilajla123, Cutiepie1, NPN и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.370
    i wanna dieeeeeeee

6. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    На форумов му фалат нови теми. Досадно е, не се развива никаква дискусија, а кога се развива се бришат мислења. Се прашувам зошто администраторите не отвораат теми, кога веќе членовите не сакаат да отворат. Најверојатно ќе се разбегаме на друг форум.

На 96kiko96, CameliaMiller, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Денес многу работи сфатив, предоцна..
    Но подобро некогаш отколку никогаш.:)
    Сето тоа ме натера да не се каам за одлуките во иднина.

На CameliaMiller, flower30, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Не ми се свиѓаш. Next:|

На buba4e89 и sweet dreams ** им се допаѓа ова.
  9. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.904
    Секој ден life fucks me in another position.

На Rama, christinnn, blackpanter и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Интересно. 8-|:o:

11. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.661
    Секоја солза си има своја тежина, ама машките солзи најмногу болат.

На Dilajla123, cresa-jagoda, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Вклучувањето овде само по потреба е половина здравје. Не негирам дека ми влијае форумов во негативна форма туку и ме кочи.
    Од спијачиве овде не можеш да дојдеш на ред,затоа надвор од форумов животот е многу поубав. :angel:

На Bratot, Принцезичка1, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Минута молк за сите избришани мислења кои не ги испратив на темава.

На Natali.3, lovemme, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  14. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.781
    Допаѓања:
    9.933
    Да не постоеше брат ми до сега ке бев само нечија меморија.

Јас искрено не можам понатаму, секој чекор ми е грешка, ништо немам од животов само грешки.

Тежок ми е воздухов што го дишам веќе, како карпа да имам во мене.
    За што да се трудам да живеам? За уште грешки да правам?

На flower30 и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    56.005
    Дали некогаш станува сеедно, ама сосема сеедно за луѓе кои ни значеле премногу? Не би рекла искрено. Никогаш не е сосема сеедно. Само времето прави да не ти е гајле толку.
    Се изморив од анксиозности за други луѓе, за работи надвор од моја контрола, иако често ми се вртат мисли што би било кога би било. Но не сакам и нема да дозволам повторно тоа цел мир да ми го нарушува. Почнувам да верувам во она "ако треба да биде ќе биде" и да не се опседнувам толку, бидејќи сопствениот мозок знае да нѐ лаже многу со идејата за некој, каков сакаме да е, наспроти каква е личноста во реалноста.

На Izaabella, anastasijaki, QweenSM и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Peppermintka

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.904
    Пред неколку години на овој ден донесов важни одлуки за себе кои ми ги донесоа најубавите речиси 2те години период во мојот живот. Никогаш повторно не сум била среќна како тој педиод. Потоа се прекршив и дојде временски дупло полош период од тоа од 4 години.
    Денеска нека биде пак ден во кој донесувам важни одлуки за себе кои ќе почнам да ги применувам. Време е да направам нешто за себе.
    Го сакам денов. Еден од ретките што ми значи и ме потсетува на преубави нешта. Се почувствував како да е некое дежаву, но сакам да е така. Сакам пак да доживеам толку среќни денови.
    :d: за новиот почеток.

На Izaabella, Rama, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  17. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.743
    Не знам како може луѓе да фрлаат шминка непотрошена. Ма каков рок, за тоа пари сум давала, додека не се потроши, не фрлам. Ништо не ми биднало до сега. :emo:

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.088
    Да имав моќ да го вратам времето назад, речиси ништо не би направила исто како што правев до денес.
    Ама не можам да го вратам, и дадена ми е моќта да си речам утре е нов ден, имам нова шанса за подобра јас, имам шанса за поправка на сите грешки, ама не, поинтересно е кога човек сам себе се дозакопува во калта и после кука и се кае.
    Од друга страна постојат луѓе кои не се каат за ништо, и да, отсекогаш ми беа чудни што не се каат, ама барем не се оптеретуваат лажно, за разлика од нас вечните сонувачи кои сме осудени да ја повторуваме историјата поради нашата глупавост.

На MarijaMi90, kolovoz, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Peppermintka

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.904
    Најјаки ми се бумериве во населба што кога ќе ги сретнат моите ги прашуваат глупости за да имаат оговарачки муабет со некои други комшии "Слушна за оваа Пеперминтка, на Пепи ќерката, што нов трач има за неа? Ние со години не ја гледаме, таа богат 50годишен Германец нашла и си отишла таму".

Ги прашуваат на моиве "Ќерка ви кај е? Со години ја немаме видено, не сме слушнале ништо за неа. Да не е во странство? Да не се омажила? Нигде ја нема, што така?".
    И тоа не еден, последниве две години некои 5+ луѓе ваков муабет им имаат направено. Вистина никој ме нема видено, исто како да не постојам.

Човек, ајде гледај си ги децата по дома и жената, не ми води мене рачун кога и колку од дома излегувам. Од новости и трач за мене може само да слушнеш дека следно во лудница сум завршила за некоја година. Друго ништо. Досаден ми е животот, досадна сум и јас, никакви новости и скандали од мене не очекувајте за да оговарате.
    П.С да, домашно растение сум. Освен до факултет и по потреба од дома не излегувам и ме нервираат луѓе, особено вакви оговарачи што ги интересира за другите. Дури и да ве видам по пат, ќе ве одминам. Останете си без информации за оговарање, простаци.

На mcdreamy, eliesaab, FridaodaMk и 7 други им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.450
    Допаѓања:
    126.911
    Се изнаслушав жалење за тоа колку е ладно надвор.
    Ладно е, де.Ама, поминува.
    Ладното надвор не ми смета колку што ми смета тоа колку се ладни луѓето.Не личат на луѓе, туку на ладни предмети.
    Ќе дојде пролет, ќе дојде лето.Но, паметот и емпатијата нема да дојдат кај некои луѓе.
    Комплетно расипано не се оправа.

На lovemme, FridaodaMk, anastasijaki и 9 други им се допаѓа ова.