Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.861
    Допаѓања:
    170.947
    Мислам дека одамна сум немала толкав брн аут период. Така си ја викам сезонската. ]:) Обично зима спијам, отепана сум, ама си спијам барем. Сега можам да речам дека немам спиено од ланска зима, покрај работна недела ефективно си ги напрајв со обврски и викендите и преѓе ко ми текна дека заборајв дека имам обврска и утре ( за која :*: не сум :*: спремна) ми се приплака. Прво оти мора да станам рано за да спремам се шо треба, а не можам да спијам до касно, стандард. Второ, оти од ко почнав доучвањево, ретко кога имам и викенд слободен.

Имам потреба да се изнаспијам оти телово ме боли за спиење. Ама не можам ко ќе треба, а ко ќе сакам сум зафатена. Имам потреба да седам со себе еден цел ден без контакт со друго живо суштество. Барем ден. Сакам да можам да станам без кафе, ништо да не ме боли ако скокнам дупло еспресо или "happy juice". Сакам сега да легнам и да заспијам ко од пушка, без "помош". Сакам да најдам уживање пак во готвењето за да можам да го негувам телово како шо заслужва ама мотивација имам само за да земам + перница од плакар за покомотно да лежам то малку време шо го имам за себе пред да треба да одам или прам нешто пак.

Преѓе излегов и ја изгубив и та малку енергија шо ми имаше останато. И са ќе лежам и мислам до сабајле оти то ми остана.

Надежно, добра ноќ.

На Celltica, Miss666, sweet-cherry и 3 други им се допаѓа ова.
  2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    29.384
    Дојдов да кажам колку сум уморна, психички и физички, ама горе долу @theowndemon доловила како се чувствувам. Навечер легнувам утепана и пак не можам да спијам, сабајле толку многу ми се спие што едвај функционирам. Ми треба пауза ептен од се, ама не можам да си ја дозволам зошто обврските ме чекаат.
    И така.. ќе си чекам пролет и надежно поенергични денови.

На Celltica, GirlRose, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.904
    Периодов многу се зближив со едно девојче од средно. Се дружевме во средно така неколку девојчиња ама она беше поблиска со друга, со мене така повеќе познанички. Периодов сме во некоја слична ситуација, многу се зближивме и почнав да ја сметам за блиска другарка последниве месеци. Многу добро ми доаѓа муабет со неа, двете ќе си ги кажеме маките, ќе си дадеме совет, ќе излеземе на кафе повремено. Со многу малку луѓе се дружам и пријатно се изненадив што периодов се зближивме повеќе со неа, а не бевме толку блиски кога учевме заедно. Секој период своја приказна, некогаш со некои луѓе многу си одговарате за друштво. Се е со причина и се во свое време си се случува најверојатно.

Друго што приметив, кога ќе отспијам убаво со саати, мозоков ми е многу посреќен и многу посигурно и подобро се чувствувам. Деновите кога за да завршам некои други работи кратам од сон, сум раздразлива, подепресивна, потажна, склона на плачење.
    Можеби само повеќе грижа за себе и здравјето ќе ми решат 80% проблеми во животот.

Се случува некогаш и нешто добро. Ме радува тоа што имам со кого да споделам мисли и да е тука за мене за поддршка. Многу бев разочарана што луѓе со кои со години се дружев почнаа да намалуваат контакт зошто немав што да кажам ново и добро за себе, таков период ми беше, се затворив во себе и никој не ме разбираше. Добро е да си искрен и да си тоа што си пред некого.

На hermosa, Lella, Евроазија и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.376
    Допаѓања:
    20.965
    In the end, I always win.

На en5, eliesaab и fbaby им се допаѓа ова.
  5. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.383
    2 дена.
    Горам.

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Ми се оди на некоја планина, на чист воздух, да уживам со топол пијалок во рака додека ја гледам уметноста на снегулките. Рај...

На Bratot, FridaodaMk, sweet dreams ** и 10 други им се допаѓа ова.
  7. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Едвај чекам да те видам.

На cresa-jagoda, Принцезичка1 и Евроазија им се допаѓа ова.
  8. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    3.209
    Во последните два дена моите мисли се со луѓето од Турција и Сирија... Ужасни сцени и фотографии видов овие денови. И кога само ќе помислам на Алепо, и што сѐ помина тој град, откако го порамнија „големите сили“ „спасувајќи го“, или на таткото што ја држи за рака починатата ќерка од Турција, или на спасената благодарание на „Твитер“, или на сите оние што не можат да бидат спасени, а се слушаат од под рушевините . Во моменти на вакви природни катастрофи помислувам колку луѓето се немоќни и мали, на големината и возможноста за колективна солидарност (која секако треба да е присутна и кога нема вакви катастрофи), и на моќта на технологијата за споделување и спасување. Се надевам повеќе луѓе ќе бидат спасени до последен момент и студениот бран ќе биде, барем за некој ден, одложен. Ако има некој што има роднини, пријатели, во Турција на форумов, се надевам се на сигурно. Моето сочувство до сите засегнати од тој регион... Ве молам донирајте или помогнете на кој било начин, најлесно е на мобилен...До тие што се пријавиле како доброволци, на која било основа и ќе одите во Турција лично, секоја чест, ви симнувам капа.

– Сметката на Фондот на солидарноста на Црвениот крст на РСМ: 300000001327966, даночен број: 4030984271620 АД Комерцијална банка со назнака: помош за населението во Турција и Сирија.

– донација од 100 денари со повик на телефонските броеви 143 400 на Македонски Телеком и А1.

– За донации на средства во странска валута:

NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIAN

BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

SWIFT CODE: KOBSMK2X

IBAN CODE: MK07300701000001228

На MeowMeow, Rama, sbb и 5 други им се допаѓа ова.
  9. field

field Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    384
    Знаев. Знаев уште синоќа, кога не врати на пораката. Само не сакав да поверувам дека е тоа, некако пребрзо се случи се.
    Не знам ни што да кажам...ни беше јасно дека сите договарања, дружби, планови, ќе бидат толку, дека нема ништо веќе да биде како што е, само не сакавме никој гласно да го изговориме тоа. Се лажевме и се надевавме, верувавме во чудо.
    Ми беше единствена вистинска другарка... чајчето ќе ти го донесам на Вечниот дом. Летај со ангелите... Ангелу.

На Hellobeautiful, MeowMeow, kolovoz и 15 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Едвај чекам да одам во Мкд да си ги гушнам моите, ко билка сум. Мртва сум и внатрешно и надворешно.

На Hellobeautiful, Bratot, GirlRose и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.088
    Колку брзо лета времето... Некогаш тоа е награда, а некогаш е казна... И како и да гледа човек, од многу работи нема бегање, колку и да ги одложуваме, на крајот тие неуморно и неизбежно чекаат на нас.

На Bratot, elimkd, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Многу ги сакам тие околу мене :l:

На cresa-jagoda и Anie93 им се допаѓа ова.
  13. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Вчера читам статија како еден човек ,мислам Македонец беше,нуди сместување на некоја самохрана мајка од Турција.Човеков изјави дека му треба "помош"за стари години,некој да му купува лекови ,ахаа.
    Мнолгу луѓе ќе пробаат да искористат лошава ситуација на турциве,да ги изманипулираат.Се знае типот што си бара,млада жена која ќе нема каде да се пожали,а не дека сака да помогне.Тешко на таа што ќе наседне на детскава приказна,поради тоа што нема друг избор.

На cresa-jagoda и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  14. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Колку сакам да сум поактивна тука и онлајн генерално ама времето не ми дозволува. Каде попрво да трчам. Ама, животот е преубав сега. Од ден на ден трае и се пренесува. Домино:l:

На Принцезичка1 и Anie93 им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Денов е се поголем, конечно се разденува малку порано и утрата се поубави. Сонце и светлина како решение за се. :sun::D

На Stormii, i13dk, Принцезичка1 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.628
    Допаѓања:
    16.001
    Добропознатиот муабет на поголемиот дел од нашите гастарбајтери :tmi:

914.jpg

Последна измена: 10 февруари 2023
    На Rama и hermosa им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.710
    Допаѓања:
    79.948
    Имало многу земјотреси и жртви, не велам ако имало помалку жртви дека е за занемарување, но ова што се случи/случува во Турција и Сирија ќе го памтам како една од најголемите катастрофи што се случиле во мојов животен век. Престрашно, ужасно, секој ден сум на штрек дека и овде ќе стресе. И во сето тоа страдање, има трошка светлина и надеж - спасени животи и толку солидарност и сплотеност меѓу луѓето.

На Dayandnight, Rama, Принцезичка1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Пола и повеќе од трговците фаќаат луѓе на фора, дека сите пари што ќе ги дадете за нивен производ , ќе бидат донирани..Размислите малце дали стварно е така, никој трговец нема да се откаже од месечна заработка, за да биде хуман. Апла измама за наивни луѓе.

На buba4e89, eliesaab и Angie1432 им се допаѓа ова.
  19. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.527
    Многу ми е криво што на 30 години уште не научив да ги проценувам луѓето.. не ме боли тоа што јадеш вафли за мене туку тоа што долгоо време мислев дека си ми другарка и рака во оган ставав за тебе. Сега од овој аспект јас не сум лута на тебе туму на себе си што не те проценив каква си (n)

На Rama, nextredstyle, NPN и 4 други им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.450
    Допаѓања:
    126.911
    Депре период. :(
    Пикната под 2 јоргани и Јутуб ми е на најгласно.
    Ме фаќа смеа ко ќе ми текне дека ко помлада го нејќев бендов. :D
    И каков бум ми беше кога почнаа секоја година да вадат рилејтабл песни. И ежењето од поемотивните изведби на пејачот.
    Јас деновиве:

На sweet-cherry и eliesaab им се допаѓа ова.