Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Што и да напишам за тебе е малце. Само да знаеш дека те сакам иако не сум ти го кажала тоа вербално.

На Just_a_kid и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Фемина, ќе фалиш:l:
    Збогум.

На carangigia, sweet dreams ** и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.103
    Допаѓања:
    55.950
    Песниве на Кино ми се mood особено навечер после работа кога сакам да се исклучам од реалноста и да избегам во друг свет сосема сама. They simply hit different and not everyone can feel that.

На blackpanter и MeowMeow им се допаѓа ова.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    "Имав две љубови -и двете невозвратени". Омилениот дел од песната "Налеј, налеј" од проектот Македонија е љубовна приказна, проект кој бил замислено да се снима во повеќе епизоди, ама штом дојдоа одродниците на власт, го стопираа проектот, го уништија како и се друго Македонско.

На senjorita-v, Anie93, blackpanter и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Февруари беше потопол и посончев од први март. Дај нека се оправи времето, сакам сонце, расцветани дрвја, цвеќиња и уживање во природа. :sun:

На senjorita-v, FridaodaMk, en5 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.270
    Допаѓања:
    13.260
    Да не беше ова со лебот, немаше да знам дека на некои им е толку тешко.. да си замесат леб.

На sino.o.oka, christinnn, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.937
    Допаѓања:
    7.159
    "Ако денес ви дадам една порака што треба да ја имате во вашите срца, таа е оваа: Никогаш, никогаш не се откажувајтe. Ќе има моменти во вашите животи кога ќе сакате да се откажете од се, ќе сакате да си одите дома, но никогаш не се откажувајте.

Сум видел толку многу брилијантни луѓе, но тие се откажаа во животот. Тие беа тотално брилијантни, беа врвни во класот, во нивната работа, беа најдобри студенти, беа најдобри во сè. Но тие се откажаа. Сум видел други луѓе кои навистина го немале тој талент или таа способност но тие се меѓу најуспешните луѓе денес во светот затоа што никогаш не се откажале и не помислиле на тоа. Затоа само запомнете го ова, никогаш не престанувајте да се борите за она во што верувате и за луѓето кои се грижат за вас. Носете се достоинствено и гордо."

- 45-от претседател на Соединетите Американски Држави

На Nane2356, FridaodaMk, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  8. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    953
    Не знам како увек мене ме застануваат случајни минувачи за насоки низ град а ја изгубена у време и простор со ориентација 0 сум (facepalm) у Скопје цел живот а буквално можам да се изгубам кај мене у маало.

Ај за ориентација мање више али што му го изумив роденденот :headbang::headbang:

На mal.ecka, FridaodaMk, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Iv531

Iv531 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2022
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    311
    Конечно се сретнав со најдобрата другарка после две недели. Иако ја знам само пет месеци, се чувствувам како да ја знам цел живот. Тотално ме разбира, поминува низ истото како јас, и иако ги знам другите другарки од 3 години (буквално), никогаш не сум осетила таква приврзаност. Некогаш и ми се гади од нив, како се однесуваат, како да се најдобри во сѐ... Таа е различна. За овие две недели додека беше болна, за малку ќе имав нервен слом. Сериозна сум. Таа ми е како терапија. Поддршка во најтешкото. Иако ја знам толку кратко, се прашувам како живеев претходно без неа.

На hermosa, RaySunn, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Се плашам дека полека и јас ќе станам "идна беж мамичка". Вчера прошетав да купам облека за подарок за едно драго бебче, и на сите можни парчиња облека им најдов маана, сите беа со диносауруси, спајдермени, Мики и Мина, сите беа во преживи дреч бои, од жолти шаренила, до зелени, плави и црвени, и сите ми беа премногу џиџани:Dстрав ме фати и срам од самата себе што никако не можев да се одлучам:tmi:

На mal.ecka, Iv531, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Нема поубаво од планирање на патување и наоѓање на туристички аранжман баш како што ти одговара. (poolparty)

На carangigia, molikaMk, hermosa и 15 други им се допаѓа ова.
  12. bambina carina

bambina carina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    87
    раскажува прикаски за моралот, требало да го вратиме времето на честа, жените и мажите денес многу биле опуштени никакви

......

опнала туѓ минич на профилна

ееех проста раја

13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    20.959
    Одамна се немам осеќано волку бедно. :inlove:

На christinnn и GirlRose им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.423
    Допаѓања:
    126.739
    Март е тазе дојден, а јас веќе се мислам како ќе го поминам април.
    И ми се слави и не ми се слави. :(

На Ahoy и senjorita-v им се допаѓа ова.
  15. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Непозната госпожа во поодминати години со ироничен глас: браво за мама бе мали, во зима ти купува сладолед
    Во мојата глава ми минуваат билц мисли: што тебе те интересира за туѓо дете, гледај си своја работа, можеби имаш проблеми со видот па не гледаш дека дете в рака држи корнета со шлаг ….
    Ја одминав со насмевка

На Mnik, Medea., Аргентина * и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    8.289
    Од досада ја зачитав темата "Брачни неверства", ама од почеток. Значи Фемина пред едно 15-тина години.

Па читам мислења: "Јас имам дечко, кој е во брак 4 години"- Не, немаш. 8-|
    "Уф ние многу се сакаме, тоа љубов невидена, а инаку жена му се породи пред 4 месеци". :|
    "Нашата љубов е огромна, ама рече прво сакал да види дали сум спремна на се, па тогаш ќе се разведе"- Спремна валјда да гаси пожари во Амазон и со голи раце да се бори со мечки :ninja:
    "Што има јас да имам грижа на совест, тој е женетиот, ја никој не изневерувам, освен дечко ми што не го сакам" :bug:
    "Иако жена му се породи пред 1 месец, ние се уште сме заедно. Тој на мене ми го прави интересно"- Интересно бе :tmi:
    "Ја не се осеќам како швалер. Во брак сум 4 години, и 4 години имам девојка" - И тука сакал да сподели искуство сигурно за колективна годишнина, ама многу ќе го осудувале :envy:
    "Дечко ми еден никаков, не ми подарува внимание, среќа се појави и коњот и принцот што ме спаси, па сега долго време го изневерувам првиот" (heidy)

Најјакиот аргумент: "Па што, денес сите лажат и изневеруваат". No, we don't. Преземи си одговорност бе :puke:

Секогаш, ама секогаш е вината во изневерувачот. А чекај, не те третирал/а добро? Па остави го/ја бе, simple as that ^_^ Господ златна уста ви дал, може и за комуникација да ја користите. Луѓе и деца остануваат со трауми :emo:

П.С Имаше дури и коментари дека и не било нешто голем грев, па и си честитаат на храброста. Ааа и, изневерувачите утре никако не сакале некој нив да ги изневерува :!:

А јас сега одам да си ги исплакнам очите со цијанид и никад да не ми текнало да отварам вакви бисери :drunk:

Последна измена: 5 март 2023
    На Gosh, Medea., NoirSerpentine и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.700
    Допаѓања:
    79.888
    Очобол добивам од ,,незнам''. Аман бе луѓе, што е оваа неписменост.

На NoirSerpentine, bicycle, Fraxinus и 9 други им се допаѓа ова.
  18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    9.098
    Анксиозност и напади најлоша работа што сум ја искусила во животот

На tamche995, eliesaab, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    И доаѓа ден кога сфаќаш дека не вреди да поместуваш планини за никого, освен за себе:d:

На Gosh, senjorita-v, Fraxinus и 16 други им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.423
    Допаѓања:
    126.739
    Се случила несреќа кај сосед.
    Народот се буни и онлајн и на улица, бара одговорност. Министерот дава оставка.
    Се случила несреќа кај нас.
    Народот не се буни или само се сили на тастатура, и не бара одговорност. Министерот не дава оставка, туку продолжува да седи, да си пие кафе и му се смее на народот.
    Ах, бре Македонче... :bug:(tumbleweed)

На Gosh, _adi_5, Rama и 6 други им се допаѓа ова.