Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. blackpanter

blackpanter Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2015
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    6.155
    Ми се пикна под кожа и ете си после толку време уште тука, трпеливо ме слушаш за се што имам да кажам.

На carangigia, Anie93, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.078
    Допаѓања:
    225.513
    Добредојде Сатурн.
    Влези не се собуј.
    Ајде да научиме она што не научивме пред 30 год.
    Само те молам, кармата од предците остај ја пред врата.
    Доволно туѓи гревови перев.

На senjorita-v, 1209, blackpanter и 8 други им се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    5.586
    Од тој ''чекање месаја комплекс'' да дојде ве спаси, ве седне на белиот коњ, ви ги почистии го*ата што се насобраа што дозволивте да бидат се*ени и сами ги се*евте додатно додека си го живееввте the best life и сте таму кај што сте. Зошто за толку сте способни и за тоа само знаете.
    И сега не се дише од го*на, епа не се дише. Господо, тражили сте, изволте.
    Клиначки далаверии.

На Iv531 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Сакам да кажам дека сум изморена ама онака ептен изморена од акните со кои се борам со години. До сега сменив едно 4-5 рутини кои никогаш не чинат помалку од 100евра, пиев апчиња (кои имаат ефект само кога ги пиеш, нели), мачкав разни киселини, бев на 10 различни начини на исхрана и let me tell you, ништо не даде долгорочен ефект. И еве ме сега јадам црно чоколадо и ми се плаче, што од тоа што сум изморена од оваа борба, што од тоа што ова е се освен чоколадо и направи да се осеќам уште помизерна (извинете сите вие што сте љубители на црно чоколадо ама ова нема вкус на ништо). И она што ме фрустрира најмногу е тоа што има мажи околу мене што едвај го мијат лицето, користат ист шампон за кола, коса и садови, јадат што сакаат и кога сакаат и кожата им е почиста од се на свет?????

На christinnn, 1209, tamche995 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.380
    Како го одбележувате 8ми март? Преземате некои чекори во корист на жената или со пиење и јадење се прославува?
    just curious. :wasntme:

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.423
    Допаѓања:
    126.739
    Подарување цвеќе за 8-март на жена која не сака цвеќе е погрешна практика со која се инвалидира нејзината вредност. Не секоја жена сака цвеќиња.
    И онака поентата на празников не е давање поклони.
    Тие кои не го сфаќаат ова се лица со заостанати сфаќања и секој/а треба да се држи подалеку од нив.

На Gosh, Dita_girl, winnie02 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.700
    Допаѓања:
    79.888
    Луѓе, секогаш може за нешто да се најде и да се даде негативна критика, дури и за славење празник, ама не бидете такви. Секогаш има нешто позитивно и денов го славиме баш поради тоа. Убави мисли = убав живот. :sun:

На Iv531 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    9.098
    Убав сончев ден ,искористете ги даровите од природата .Насмејте се ,кажете убав збор или подарете некому нешто .Времето минува ,час по час минал денот ,ден по ден година и важно е што сме оставиле зад нас за да најдеме пред нас ,што сме направиле корисно за утре да се гордееме со нашите дела . Малите гестови се големи работа , прегратка,поклон,јавување по телефон на некому ќе му значи како целиот свет да му е во раце . Среќен осми март!

На GirlRose, cresa-jagoda, sweet dreams ** и 2 други им се допаѓа ова.
  9. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.743
    Читам Пике ќе правел свадба со швалерката, а со Шакира никогаш не се земаа.
    Лекција: не потценувајте моќ на бракот, вонбрачна заедница не е тоа тоа, вака при неверство во брак ќе му земете барем се до последна пара и нека се мачи и влечка по судови, а не преку ноќ да прекине се како ништо да не било. Документ е ама значаен. Вонбрачна заедница одма се прекинува, најлесна разделба.
    Опасна жена излезе, но во право е, сака да си се заштити, а и такви мажи како Пике само такви жени и заслужуваат. Може и сите треба да учиме да бидеме така "опасни" и да си се заштитиме и ставиме себеси на прво место.
    Жал ми е за Шакира, се надевам ќе најде некој што ќе ја сака и цени како што заслужува.

Последна измена: 8 март 2023
    На Gosh, anggell, Nane2356 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.680
    Допаѓања:
    39.679
    Супер што ставате цвеќиња на стори, клише цитати и накитени поклони, уште само да не ви извира мизогинија со секој искажан збор секој друг ден и таман сме.

На Gosh, Lella, minne992 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.903
    Прв пат оваа година добив поклон за 8 март. Ружа ама и се израдував.
    Никој не ми купувал ништо и не ми давал, претходните дечковци и за роденден и Валентајн не ми посетуваа внимание како што заслужувам, не па за 8 март.

Убаво било чувството. Не сфаќам зошто го хејтаат луѓето празникот, поклоните или општо вакви празници и поклони со поводи. Секој сака внимание и да се почувствува убаво, со повод или без секако е убаво некој да се сети на себе и да ти посвети дел од своето време и внимание

Помалку омраза за вакви денови, за околината, за мажи, за жени, за јавни фаци, водат до повеќе среќа во животот. :f:

На blackpanter, sweet-cherry, Iv531 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.103
    Допаѓања:
    55.950
    Вчера добив коментар во смисла како изгледало дека ми било лесно во животот и не сум знаела што е анксиозност и паника вистински, а баш претходната таа вечер имав црни мисли што ќе биди ако престанам да постојам и ја пројдов цела вечер во плачење. Често до толку сум анксиозна што физички осеќам болка и имам чувство како да е готово со мене. Само затоа што некој не зборува пред тебе за своите struggles како ти што зборуваш не значи дека сѐ му е скоцкано во животот.
    Зошто воопшто потреба од ставање на кантар на кој му е потешко? Или пуста потреба да се издигнеш некако над другиот.

На Emy867, blackpanter, sweet-cherry и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    И јас мрчам за еден тон работи, ама, отековте веќе со тоа како да се "слави" 8ми март. Оставете ги луѓето нека се веселат (или барем нека мислат дека се веселат) оставете ги да си подарат нешто, да си кажат убав збор, а од наредниот ден секако ќе бидеме стоки невидени пак. И да, ни требаат милион права, имаме милион обврски, дискриминации и чуда, ама не сте ништо "уау и ин" што години наназад правите мајтап на "попростите" женички кои не ја сфаќаат смислата на празникот^_^

На cresa-jagoda и hermosa им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.700
    Допаѓања:
    79.888
    Нека стои ова тука.

FB_IMG_1678344224829.jpg

Не е се' во зборувањето, има нешто и во тишината.

На Anie93, Ema.Sk, Mnik и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Iv531

Iv531 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2022
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    311
    Изгледа дека сите што се жалеа на осми март само испарија во воздух откако цел ден пишуваа дека не треба да чекаме до некој празник за да си честитаме. Епа го разбирам тоа и се сложувам, ама ако сите само зборуваа за промена и ништо не правеа, како очекувате нешто да се смени?

Ама не сте вие криви. И не сум саркастична, сигурна сум дека си имате доволно проблеми за да се грижите за другите. Не го мислам ова како навреда, некогаш е добро да се ставите себеси на прво место.

Па затоа, еве еден поздрав од мене. Знам дека некој ова ќе го прочита во многу полоша позиција од мојата, од многу различни причини. И иако не можам ништо да направам, ви посакувам сѐ најдобро и ви кажувам дека и колку безнадежна да личи ситуацијата, бидете храбри и не се предавајте. Го можете тоа. Посилни сте отколку што мислите. Тоа е сѐ што сакав да кажам :l::inlove:

Последна измена: 9 март 2023
    На Mnik и sweet dreams ** им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.423
    Допаѓања:
    126.739
    Последниот секогаш фантазира дека е прв.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Времево е лудило, мислев дека денес почнале "Бабите" а тоа да ти биле од 11 април:tmi:

На senjorita-v и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    5.586
    Да ми је знати кога станав угледна домаќинка за пожелети тип и тоа од се срце, и од кога сум го имала во мене... Уште да сменам мислење на тема брак и отидов скроз.(facepalm)
    Во меѓувреме боемот во мене добар е, сеуште се држи...
    Инер, Инер универзум без крај, колку ли тајни уште криеш во тебе...

19. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.743
    Колку се нервирав во средно кога за викенд дома ќе седам, а сега уживам кога седам дома по пижами и си гледам серии. Станувам возрасна личност? :^)

На Mnik, lovemme, tamche995 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    You work 8 hours to live 4.
    You work 6 days to enjoy 1.
    You work 8 hours to eat in 15 minutes.
    You work 8 hours sleep 5.
    You work all year only to take a week or two off.
    You work all your life so you can retire in your old age.
    And to think only of your last sighs.
    Eventually you will realize that life is nothing but a parody of yourself practicing your own forgetfulness.
    We have become so accustomed to material, social slavery that we no longer see the chains...

Life is a short journey, live it!

На Fraxinus, Snowflake99 и Just_a_kid им се допаѓа ова.