СДК(БЦ),.. колку де е глупо не ја затварајте темата ... и онака сама ќе потоне... ништо лично само као идеја.
Газдиве од станов вчера заминаа во Италија и таму ќе седат до октомври. Имале куќичка покрај море и секоја година откако се пензионери си одат по 5 мессеци таму да живеат. Децата и внуците одат да ги посетат при слободни денови. Со жената зборувавме и ми вика и ние дур бевме млади многу работевме. По цел ден на работа, нервози, па деца се родиле, па да ги школуваш...тоа се години и години во прашање. Ама затоа сега имаме можност да уживаме. Можам само да замислам колку е спокојно и убаво да си живееш покрај море со саканиот. Наутро појадуваш на тераса со поглед кон морето топлејќи се на сончевите зраци, преку ден на плажа со книга, попладне на брод или се шеткаш по крајбрежје, а вечерта со мало друштво уживате во двор со винце, тивка музика и звуци од бранови. Животните обврските си ги завршил, децата се по свој пат и знаеш дека можеш да уживаш. Затоа најбитно е да го чуваш здравјето, па после ќе си го наредиш животот како ти одговара.
СДК како што постои тема "Мислења кои треба да бидат запаметени", треба да постои и тема "Мислења кои НЕ ТРЕБА да останат запаметени"! СДК трол се познава по пишување, пардон "филување".
Годинава супер ми тргна. Дипломирав и плус најдов супер работа. Се надевам дека вака ќе продолжат да се движат работите - кон подобро.
Есен, едвај чекам да дојдеш ! Единствена ли сум што не сакам лето ?? Два дена како трае овој топлотен бран јас шизнав . Барем кога е поладно можам повеќе облека да си носам и коските не ми се бројат, вака на пеколот мора да се расоблекувам .
СДК... Моментот кога сопатничка во меѓуградски автобус што сообраќа на релација Скопје-Струмица бара соодветно место за седење за да го види новиот автопат Миладиновци-Штип Spoiler: . Штета што патував на кратка релација, Велес, можеби и јас ќе го видев
Од сељачизам за денес издвојуваме носење наочари за сонце на глава...навечер...во ресторан на свадба - Таков ми е мене стилот маче. Гледам од тоалет излегуваш...мочкаше?
Некои луѓе не треба да се прават фини кога не се.Они бараат од другите да ги почитуваат нивните мислења,а кога другите бараат нивните мислења да бидат почитувани,овие првиве искажуваат се,само почит не. Е,не може така,народе!
Колку и да ни сервира општеството некои стандарди за убавина, да промовира т.н. совршени тела, мажи со мускули, жени со рамен стомак и облини итн итн, многумина знам што комплекси си набиваат поради тие стандарди, ама знаете што е убавото? Убавото е што, човекот не се заљубува во тело, туку во душа. Има нешто подлабоко од она во кое очите гледаат. Кога ќе се засака нечиј карактер, баш ни е гајле за тие другите тела и стандарди за убавина. Тогаш си го сакаме и неговото/нејзиното мало стомаче. Тоа е најубавото стомаче на светот. Ги сакаме и малите недостатоци, не би ги ни менувале дури и кога би можеле. Секој еден дел од него/неа станува најпрекрасен. Ова е само уште едно делче од моќта на љубовта и магијата што ја прави. П.С. Го сакам и секое негово прсте од рацете кои ме држат.
Некои луѓе овде им веруваат на погрешни личности,не се ни свесни како ги исмеваат по лп,а ги бркаат оние кои се нивни поддржувачи. Срамно!
Денеска 80% девојки сакаат да се исти: Згодни, со убави облини и напумпани уста како Кајли Џенер. Не можам тоа да го сфатам. Никогаш не сакам да сум иста како другите.. едноставно како што сакам јас си правев и така ќе продолжам..
Se cuvstvuvam loso poradi mojata kilaza... Poradi toa sto sum mnogu niska izgledam kako topka..mnogu mi e krivo..se izmacuvam celo vreme..uste I mm celo vreme dopolnitelno mi nabiva kompleksi.. se kaznuvam sebesi so nejadenje.. samo ednas vo denot jadam nekogas niednas.. no sepak ete pak sum debela.. ke probam da oblecam helanki da se pocuvstvuvam I jas malce privlecno I stegnato... Mi go nabiva na nos toa mi vika da nosam siroki raboti za da ne mi se poznava saloto ni celulitot...voopsto nemav takvi misli si se sakav I debelka..no sega se povekje I povekje se osekjam kako gomno I fala mu za toa.
2месеци ќе учиш по една книга, школото ќе ти рече оваа ни рекоа од министерство е материјалот за да се спремите за матура, учете ја и супер ќе пројдете. Одиш на полагање, мислиш знаеш, си учел, се паѓаат прашања од сосема 10та книга, а од таа дали 2-3 има. Е, другари вака државна матура не ви се спроведува. Нешто е гнило во образованиот систем! И тоа е многу гнило.
СДК еднаш ќе реши човек да се спротистави, да ја тера правдата до крај, и на тоа ќе добие едно сурово- не скокај многу, многу Како велат браќа Срби? Има дана за мегдана
Едно ќе кажам. Нема ништо поважно од здравјето. Смртта е неизбежна. Се бориме со ракот, во блиска фамилија. Секој момент велат дека ќе не напушти. На онкологија е, треба да го префрлат во она одделение каде што е последно, за другиот свет. Паднал денес, мокар, го кренале болничарите и жива вода го оставиле да лежи во кревет. Нозете и рацете ми се пресекоа. Ептен ми е близок. Го молам Господ за ЧУДО! ВЕРУВАМ ДЕКА ПОСТОИ ЧУДО ШТО ИАКО 99,9% НИКОЈ НЕ ВЕРУВА ДЕКА ЌЕ ПРЕЖИВЕЕ. ЈАС ВЕРУВАМ И СУМ ТОЈ 1% ШТО ТВРДИ ДЕКА ЌЕ СЕ СЛУЧИ ПРЕСВРТНИЦА. ИМА ДА ОСТАНЕТЕ СИТЕ СО ПОДЗИНАТИ УСТИ!
Колку ми беше незгодно пред 2години кога ослабев 20+ кг и сите ми викаа леле си ослабела и 400 прашања, е сега пак ми е толку незгодно кога ќе ме видат и ќе ми речат, малце си се поправила некој килограм, а едно време што убаво си ослабе.