Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.743
    Допаѓања:
    140.208
    Го маткале пациентот цел месец, доаѓал за џабе, не можел да го најде докторот.

Доаѓа, се нервира , вика и го наоѓаат магично докторот. Во ходник му кажува што треба. Му вика каков е другиот резултат, пациентот му вика еве подоле е резултатот. Му се дере да не го заебава дека него го извикале да дојде само за него, требало да знае и да му каже... Пак во ходник му кажува што да пие терапија...

А уствари докторот цел саат се шета во ходник, пие кафе и си прави муабет со сестрите .
    Стварно многу работа има, му одземаат драгоцено време ....

Да, и докторите се луѓе, но да маткаш ти пациент со кардиолошки проблем, некој кој излегува од работа да оди на преглед, за на крај да кажеш "остај го бре, ова се се некои специфични случаеви" стварно е греота.

И да , секоја чест на оние доктори што стварно си ја сакаат работата, не гледаат " од високо" на другите , посебно на пациенти, што не се однесуваат дрско со пациенти, само затоа што им се изладило кафето..
    Ретки се

Последна измена: 16 мај 2023
    На Ouravanture, LittleChili, l-a-d-y-di и 18 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.402
    Допаѓања:
    126.535
    Најлошо е некој со зборови да ти вели дека се соочува со истото како ти и дека те разбира, а со постапките не е поразличен од оние кои отворено ти се потсмеваат и те вреѓаат.

На hermosa, ZAHRA и flower30 им се допаѓа ова.
  3. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Денес се чувствувам како надежта полека да ме напушта. Толку мало и ништовно...

На cresa-jagoda и Mnik им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Толку многу сум уморна што веќе ниту знам што зборувам ниту знам што правам. Изгледам изгубено.

Само кој да разбере…

На Ouravanture, minne992, TheFiend и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.693
    Допаѓања:
    79.837
    Ќе се изненадите колкумина што мислите дека ви се пријатели, дека не ви мислат добро ниту ве почитуваат. Затоа бирам со кој колку ќе сум блиска, не сакам такви луѓе, лажни пријателства. Сеедно ако некој ме смета за затворена, јас си се почитувам себеси и својот мир. Не сум за секој и не е секој за мене, подалеку од се' лажно.

На liliput22, LittleChili, hermosa и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.096
    Допаѓања:
    55.886
    Сакам да сум толку среќна во животот некогаш што нема да ми текнува да висам на нет или скролам по социјални мрежи често. Да сум преокупирана цело време со работи кои ме прават среќна а социјалните мрежи главно да ми се сведуваат на контакти со луѓе што ми се важни. Не знам, можеби е до периодот низ кој врвам што не ми се допаѓа и сонот кој толку сакам да го исполнам што мислам дека ќе ме направи пресреќна. Се осеќам заглавено во еден loop и не знам како да излезам, ниту околностите прават да ми е полесно.

На Ouravanture, hermosa, x.Daisy.x и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Sebastijancom.

Sebastijancom. Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    270
    Sakam da ja pocuvstvuvam toplinata na tvoeto telo koe seuste se krie vo postelata.

8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    31.307
    Ми треба душевен мир.

На Ouravanture, hermosa, Polyincognito и 5 други им се допаѓа ова.
  9. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    2.728
    Најјаки ми се овие што се знаат и по се плукаат, ништо не чинело, они се знаеле што и како треба, никој друг не знае и не чини. Што не станавте некои научници или доктори на науки ако сте толку паметни? Што не станавте некој пример за другите па да држите предавања? Буквално секад најутепаните најпаметни се прават.

На sino.o.oka, *Amethyst*, Dilajla123 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.803
    Допаѓања:
    169.942
    Работи после рано станвање и работа шо ме држат разбудена се: "шо друго заборавам?" оти рандом добив меморија дека утре сум закажана на фризер и среќна сум само дека ПРЕД терминот ми текна. За разлика од времиња кога заборавав да се појавам на состанок, да излезам или да се појавам на закажан термин воопшто. На памет ми падна едно фани хаха црн хумор, и памтев дека го кажав ко пред некој ден. Еве по 40тина минути ми текна каде. На работа имам сретнато луѓе шо ме знат, јас еве и месеци покасно уште не можам да се сетам од каде воопшто ме знат и зошто очекуват и јас да ги знам.

Никогаш не сум памела многу, ама колку посвесна станвам за то поќе се осеќам ко памет да губам. Освен ко ќе ми кажва трачој другарка ми. Блед поглед добва дур ми вели: "абе ти кажав, се возбуди" и после ми го кажва пак и е the best shit ever. Пошто и та пак се возбудва, и јас ко еднаш сум уживала во муабетот, и го заборам, дефинитивно ми е супер ко ќе го слушам пак.

Се осеќам како Невил во Хари Потер. Имам топка шо свети ко ќе зборам нешто. И после не знам шо беше то ама свесна сум дека заборајв.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Деновиве :dance::^::rofl:

12. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Нека стој. :)
    FB_IMG_1685009740864.jpg

На Love 83, simonka93, Mnik и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    2.971
    Најјако ми е кога ќе ме блокираат/ограничат на соц.мрежи особи што ми се тотално небитни та дури ни сториња не им гледам.
    А они кутрите ме блокираат. Незнам само на кои дроги се..
    :rofl::rofl::rofl:

На buba4e89 и Mateica им се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Пролет, дожд, слободно време, кафе и нетфликс. Совршенство. :inlove:

На monika1997, FridaodaMk, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    9.260
    Не ме чуди веќе ништо од времево, да падне снег до колена за некој ден, нема да се изненадам.

Последна измена: 27 мај 2023
    На monika1997, Anie93, Natali.3 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Денов убавина 8):sun::f:

17. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    31.307
    Беше смешно ама стана реалност.
    Стварно дошла работна сила од надвор тука во Мк. Со платен смештај, е сега не слушнав дали со оброк.
    Како и да е, а тука на интервју за 20илјадарки ќе те цедат како лимон, па 100прашања, па ситуации да решавате, па тестови ако ти даде 50е плус од платата.
    Па нема да му се бендиса ако имаш многу надоградување, сертификати, сменари, па и со ништо да си пак нема да му се бендисаш, а тој шо ти го прави интервјуто ако едвај научил да пишува.
    Па не си зборувам, па многу си зборувал.
    Ама ако се јави чичо или тетин, нема потреба од никаква класификација и логички ситуации, оти тогаш си кандидат по мера.

На MeowMeow, LittleChili, *Amethyst* и 12 други им се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.647
    Допаѓања:
    25.390
    Дај бе нека укинат фејсбук у државава. Инстантно се напнувам кога читам коментари на фејсбук. Не мислам дека толкав процент на простатилук има тука - а коментарите баш тоа ми го укажуваат. :swear:

На sino.o.oka, Lella, Natali.3 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    4.795
    Бев во темана музика....некои песни се во ред, ама некои.... И се чудам како некои од вас можат да слушаат мрачни, безенергични песни, ко рамна линија... И без никаква емоција башка... Ама ајде за вкусовите не се расправа...

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monika1997

monika1997 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2023
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    118
    Од времево ме фати таква мигрена со денови што конечно 2 испиени аналгин ме оправија едвај колку да функционирам без да морам да лежам:drunk:

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.