Многу сакам онака "мали" позитивни работи, што, всушност, се доволно големи за да ми го разубават денот, да ме израдуваат. Знам дека не можеме баш секогаш да бидеме супер расположени и позитивни, ама кога имате можност, направете нешто добро за некој. И да, не брзајте да судите и да носите заклучоци кога некого не го познавате.
Тешко е да гледаш како некој се мачи, а ништо не можеш да направиш или не многу. Тешко е да се соочиш со загуби, а знаеш дека мораш да останеш на нозе поради себе или други. Тешко е да станеш после пад, особено кога нема кој да те крене.
Note to self- Имa нештo вo љубoвтa штo е сличнo сo верaтa. Еден вид слепa дoвербa, нели? Нaјслaткиoт зaнес. Мaгијaтa нa пoврзувaњетo сo битие нaдвoр oд нaшетo oгрaниченo, пoзнaтo јaс. Нo aкo се зaнесеме oд љубoвтa - или oд верaтa - тaa се претвoрa вo дoгмa, вo фиксaцијa. Слaдoстa стaнувa гoрчинa. Стрaдaме вo рaцете нa бoгoвите штo сaмите сме си ги сoздaле. Елиф Шaфaк
Се приближува времето за тоа што со месеци го чекам. Сакам да верувам дека ќе се оствари тоа по кое копнеам, но исто така сакам да верувам дека што и да испадни ќе е за добро.. Но најпрво, дека среќата ќе е на моја страна овој пат.. можеби.
Во лето: "Зимо, врати се, се' ти е простено". "Аа ќе ја бараш зимата" Во зима: "Лето златно врати се, се' ти е простено" "Аа ќе го бараш ти летото". Луѓе...
Да мислиш дека ѕвезди и соѕвездија имаат некакво влијание врз твојот живот и што ќе ти се случи ми е еднакво на мислење дека Дуле од Велес ќе ти каже што те чека во иднина.
Треба казна за овие шо при клима дома не даваат да се пушти оти била ,,жива болест " 10 саати во денот во сауна да ги поминуваат!!!
Уште ко бев мала животна желба ми беше да бидам ко лекарките. Еднаш ми текнува земав шестар и сакав да им земам крв на другарчињата ама сите бегаа, а јас не сфаќав зошто не сакаа да соработуваат во играта.
Кармата тек почнува со зимање работи у свои раце. Мирна сум, седам на страна, пијам ладно кафе и ги гледам сцените. Ова ви е само почеток за она што допрва ке ви следи.
Колку е животот суров, млада личност предобра, префина денес ја загуби битката со таа подмолна болест. Ракот остави две малечки дечиња без мајка. Цел ден ја мислам, колку ме потресе веста. Се надевам дека ќе си најдеш мир, таму каде што нема болка, иако се надевав дека ти можиш да се избориш до крај. Две дечиња останаа без мајка борец, прекрасна личност, предобар доктор.
Ги знаете оние што ко ќе седнете на маса со нив си праат само за себе муабет? Леле јадењево мое, чоече Леле јас овака, јас така Јас кога работев вака. Почнав сосем да ги игнорирам. Зошто луѓево немаат осет дека нр се центар ПАЖЊА??
Луѓето кои најмногу попуваат за љубезност, најчесто не се љубезни. Само успешно се преправаат пред некои наивни. Оние кои се навистина љубезни, знаат дека не е нешто што може да се прави и да функционира 24/7.
Ретко ме погаѓа смрт на некој славен, ме растажи Синеад што чув веста. Ако има задгробен живот, нека ми ја поздрави Долорес, и двете ми донесоа спокој со музиката.
Често ме фаќа мисла како не се погодив сурова. На тие ништо не им се руши. Само фините страдаат. Не е фер.