Убаво е кога ќе видиш дека позитивно влијаеш над некого. И кога некој позитивно влијае над тебе. И си среќен за него, и он среќен за тебе и со тебе. И среќни сте. И таа среќа расте, се шири. Тоа е тоа, целата филозофија на животот и сите тајни на Универзумот укратко нели? #чекорпочекор
Баш вакви периоди помагаат да сватам што год да е ова нема никогаш да ми се возврати. Знам работи кои не би му паднале на памет некому дека ги знам, и ете во тоа е лошото. Проклето нека е зошто има денови во кои се мразам, и знам на крај дека ќе треба да ја сносам вината што ќе боли ама нека.. Сакам да не постојам.
Најлесно е да обвиниш некого друг за сенешто, ама не е лошо некогаш и кон себеси да го впериш прстот, ама како така, ќе падне круната Ах каква круна можам јас да си наместам само да знаеш
Не знам од кои луѓе треба да се пази повеќе. Дали од тие кои немаат карактер или од тие кои имаат повеќе од еден...
Го мразам ова чуство кое го имам кога ќе си пројдам убаво...чувство на вина и страв. Фала ти за честа што ми го прочита воведот од твојата нова недовршена книга.Радоста со која истрча да го земеш лаптопот ме стопи од среќа. Те излажав дека стигнав дома само за да легнеш и да не се грижиш. Зашто ме прашуваше за смените на работа?
Седам во дневна и некако се погоди на тв нешто што се вика Нема љутиш на 24 вести. Покрај тоа што водителите со гостите си разменија по неколку гадни вицови со панчлајн дека мажите не памтат родендени и годишнини, имаше некој си клип кај што едно типче ,,раскажува случка". Случката беше како случајно влегол во женско веце и жената се вознемирила и го обвинила дека е манијак, со коментар дека била толку грда што ни вода не би и' се пуштила. Солзи ми потекоа од смеење. Клипчето продолжи со тоа како било интересно што жените би се исплашиле ако гол маж влезе во женско веце, додека ако гола жена влезе во машко веце ќе била добредојдена. Тажната вистина е што ова е хуморот на просечен македонски маж. Го пишувам ова само како потсетување кој е вистинскиот натрапник во женските простори. Хинт: мнозинството од сопрузите во земјава.
You can just sit in here, impervious and invisible. So invisible you might even forget yourself. -Charles Yu
После гледање на клипов... https://www.instagram.com/reel/Cvy9scHo7h2/ ... целосно се сложувам со коментарот под него: "Guys must stop watching Barbie movies "
Има некои особи, кои за да бидете на чисто после сите срања, едино е можно ако цркнат. Значи не да умрат, него ли да цркнат.
Драга моја другарке со која дружевме предолги години и што сега кога повремено ќе се потсетам сфаќам колку маски носеше на лицето, сакам да ти кажам дека фалиш. Заедно минавме сито и решето. Од пропаднати дејтови, скршени чадори, губитоци на драги луѓе, па се до успеси, прослави и воздигнувања. Додуша овие последниве две набројани во низата те акнаа во глава и сменија, јбг ... На крај како и секогаш, секоја со своја верзија за она што се случи. Превисока гордост и суета да се признае каде се фрли едно долгогодишно пријателство за какво многумина завидуваа и сонуваа да имаат. На крај не е битно каде згрешивме зошто јас секако ќе се трудам да те памтам како моја сестра, поддршка, сојузничка. Мада сојузничка преку постапките непосредно пред наша разделба докажа дека не си, но, не е важно. Нејсе, поентата ми е дека често се сеќавам на тебе, затоа и ти го посветувам постов. Толку мемории спорадично ми играат по мозочниве ми гангли вечерва, дури лудо е. Се прашувам каде си сега, дали си таму каде што сакаш .. едноставно дали си среќна. Знаеш, смешно е кога луѓе зборат дека разделбата со партнерот најмногу боли и ги потценуваат пријателските односи.. Ама како и да е сакам да ти кажам дека туркам некако и не патам по тебе. Особено не сега кога конечно до себе имам луѓе за какви можев да сонувам пред неколку години. Но, вајда е тоа така дека и јас се сменив, сфатив дека е нормално луѓе да доаѓаат и заминуваат од нашите животи, па сега полесно ги пуштам да се одат лошите, за да направам простор да дојдат добрите. Како случајот со тебе на пример. Иако ти ме знаеш, и свесна си дека не бев отсекогаш таква. Сепак, единствено што ми направи рана е еден тажен факт. Тоа е колку само планови имав за нас двете, да го достигнеме врвот, да си помагаме, бодриме.. Секогаш полна ентузијазам, поаѓав со искрени намери, емоции, па така планирав ако некогаш јас успеам прва, автоматски и тебе да те повлечам со себе, ама некако времето забрза и ми покажа дека твоите амбиции се многу спротивни и посебични за разлика од моите. Штета... Само кога би знаела колку работи се сменија што не можев да ти ги кажам минатата година пред да ни се разидат патиштата. Ми стоеа како грутка, бидејќи довербата трајно ја изгубив, мирисот на крајот беше неизбежен и прашање на време кога ќе 'пукне тиквата'. Ама пак добро. Така требало да биде и тоа е тоа. За крај, ова е мое последно духовно простување од тебе, и затоа сешто ќе ти кажам е - биди среќна, се надевам дека стана најдобрата верзија од себе.
Се јави и ме изненади Знам дека сакаш да се видиме пак кога ти кажав кога сум free Сакам и јас да се видиме, осамен сум многу.
If you ever get the chance to love a person who knows grief, do never let them go, you see the thing about grief is that it is not exclusive. It consumes life, it taints everything a little grey. It won’t hesitate to remind you that everything and everyone you love will disappear someday. But I found that the people who carry grief love with the fierceness that no one else knows. they understand what’s at stake because they had to let someone go, so they remember the little things and they show up when it counts. They know that life is rare, you don’t have to spell it out, so don’t take for granted the people who know loss. For they know more about love because they know what it costs …
Кога Господ го создавал човекот, му одредил специјална намена на секој дел од телото. Онаа на средниот прст е навистина посебна. И погодна за покажување кој човек е несолен перек во околината.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.” Тоа само.