Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    2.541
    Идеш на доктор да прашаш замена за некое апче, бидејќи си алергичен на тоа, гледа ко теле и зјапа у тоа извештајот и ти вика не мора да ги пиеш, да ти се плукнам во медицината и докториве, ова се е медицина не е, успех после некој, умре народ од чекање и глупости нивни, неписмени, па успех било доктор да си, море мрш

На Dayandnight, Gosh и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  2. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.933
    Допаѓања:
    12.472
    Кога некој што го сметаш за најблизок ќе престане да ти пишува без причина не може да го сметаш тоа за ништо друго освен фрлање другарство од 2 децении во вода. Те прави да се подразмислиш за колку е краток животот и колку се транзиентни пријателства во глобала.

Не те обвинувам другар, се најдобро, јас ќе се снајдам на еден или друг начин.

На SummerGirl, Purpleheart, eliesaab и 12 други им се допаѓа ова.
  3. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.520
    3 саати шетав во мол, за џабе, си дојдов дома со празни раце, ништо не купив.
    Што им е со тие парталчиња што ги продаваат, со тие неквалитетни материјали за облека, изгужвано уште на закачалка, налепени влакна и прашинки на капути/сакоа (одма гледаш дека е ѓубре и не треба да се купи). Не па онлајн да порачаш облека, ако сакаш да се нервираш на што си фрлил пари. На слика едно, во живо ѓ у б р е.
    Баш сакав да се подновам денеска, само што толку е грда модава што и да сакаш пари да потрошиш, немаш каде.
    Дали е до нашиве продавници, од истиве брендови на социјални мрежи што рекламираат од странство облека е сосема друга од ова што го има кај нас. Буквално партали се продаваат. Катастрофа. Секој шопинг се повеќе се разочарувам што ништо не ми се допаѓа, една работа да најдеш убава и квалитетна да си купиш за да ја носиш е како на лото да си добил.
    Среќа што се овие продавнициве за козметика во мол, бар таму секогаш ќе најдеш нешто, да не ти е залудно одењето.

На Curious cat, Bebce1, Anyshka и 8 други им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.387
    Допаѓања:
    126.460
    Искрена љубов и почит можеш да добиеш само од миленичето.
    Луѓето се манипулатори и мајстори за преправање.

На Miss666, MakeDamnSure, st-el и 5 други им се допаѓа ова.
  5. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    801
    Ти си за на психолог за на лечење а јас незнам што ќе си правам со оваа добра душа која знае да простува и трпи….сите ме повредуваат

На Dayandnight му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.387
    Допаѓања:
    126.460
    Растеш. Се развиваш.
    Ти се формираат мислења.
    Имаш желби да се оствариш во нешто и некаде.
    Слатки, мали и невини фантазии.
    Животот е твој.
    Животот ти дава прилика да ги претвориш во реалност. Работиш на тоа.
    Но, како непишано правило е да мора да се најде некој незасегнат да ти тури пепел на тоа.
    Да ти го скисели чувството.

На Hisha, quattro и Kalina J. им се допаѓа ова.
  7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.120
    Животот си тече како река.
    Таа е нашата река. Извира, течејќи заедно со притоки се пробива низ теснеците.
    Но таа, така тивко и нечујно, ден за ден и брег рони. За се има време, таа река. Од изворот свој бистрина точи, и одново се прочистува тоа што попатно ја загадува. Течи реко, живот точиш, затоа во тебе ништо исто не е, се менуваш и измиваш. Се тече се и се менува. Никогаш во иста вода, во исто време од реката нема да згазиме. Да нацрпиме од водата, да се исплискаме на лицата, да се разладиме за да знаеме дека сме дел од таа убавина. Да сакаш река, е да сакаш живот...
    Таа река (животот) е како огледало. Кога ја преминуваш, не застанувај и не врти се назад, чекори и оди само напред, зошто е брза и може да те однесе некаде далеку, а на крајот насмевни се, и таа ќе ти се насмее.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    801
    Се прашувам до кога ќе сум болна со вакво грло… цела зима пројде сеуште сум со затнато болно грло и затнат нос… неподносливо!!!!

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.096
    Допаѓања:
    55.878
    Сдк:
    IMG_20240129_222631.jpg

На Purpleheart, tirkenbal, MarigoldA и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.691
    Допаѓања:
    79.825
    Само што забележав нешто прилично интересно.
    Имам една колешка, жената досега со мене за се' се покажала фер и коректна, немам што да и' забележам. И да имам, нема на форум да јадам трици, друг ми е муабетов. Вчера нешто и' спомнав, за еден друг колега, викам човеков колку е смирен и така некои пофални работи кажав. И таа веднаш: А жена му работи таму и таму.
    :^)
    Дообро, жена му немаше никаква врска со муабетот, уште помалку кај работи, но си го вратив филмот и поврзав нешто - колешкава секогаш, кога и да и' спомнев и претходно нешто за некој маж чисто онака, таа веднаш ми спомнуваше Аа жена му, аа девојка му... Добро, ако кажав нешто за него не значи апсолутно ништо па да знам дека е зафатен човекот. :D Не значи дека нешто му мислам. :D Не знам стварно како да ги сфатам сите овие спомнувања на нивните жени и девојки освен дека колешкава ми дава до знаење дека се зафатени, само не знам зошто. :D Смешно ми е. :D

На Tanjamm, SummerGirl, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  11. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.520
    Немам зборови да опишам колку го мразам овој период секоја година зошто не знам главата кај ми е од обврски. На инстаграм само 20минути screen time вчера сум имала, не дека сум некој дисциплиниран човек, туку зошто немам слободна минута во денот.
    Јануари траеше 31 ден, со чувство за 331 ден. Уште февруари да се истера.

Непишано правило, познаници повеќе ќе ти се најдат од пријатели. Не знам зошто ова го воочувам по 100 пат.

Последна измена: 31 јануари 2024
    На Bezimenka90, Космонаут, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Воопшто не сакам луѓе кои цело време се “жртви”. Секогаш тие се добрите души и секогаш другите се злобни, лицемерни, ги искористуваат. Не велам дека нема лоши луѓе, ама ако постојано се чуствувате како жртва можеби е редно време да седнете и да размислите каде грешите. Можеби е добро време да поразговарате со психолог и да видите дали вашето однесување и тоа што сте постојано “жртва” не произлегува од вашите неизлечени трауми и доживеани ситуации. Дали имате проблем да им кажете НЕ на луѓето, дали имате постојана потреба од валидација од други луѓе, дали е нешто сосема трето. Некогаш е убаво човек да биде искрен сам со себе и да си признае дека можеби некогаш проблемот е во него. Не е страшно, не е болно, а може многу да во помогне.

На forumce, st-el, hermosa и 5 други им се допаѓа ова.
  13. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    2.728
    Господе, верувам дека се се случува со причина. Верувам во Универзумот и знам дека се е подредено баш така како што треба да биде. Ама сепак ме боли ;( Верувам дека има некоја поширока слика што јас не можам да ја видам од овде. Ама сепак боли. Одиш на наједноставна рутинска процедура и завршуваш помеѓу живот и смрт. Сите слушаме разноразни страшни приказни и си се тешиме дека нас нема да ни се случи. И наеднаш на наш близок му се случува. Тогаш Сфаќаме колку е животов скапоцен и колку уствари имаме за да бидеме благодарни секој ден. Велат дека надежта последна умира. Јас уште имам надеж за ова. Уште се надевам дека ова е само една голема лекција што треба да ја поминеме без да заврши кобно. Дај Боже да е така. :l:Само да ни даде Господ сила на сите што се бориме :l::l::l:

На MeowMeow, Purpleheart, Anie93 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.527
    Допаѓања:
    41.995
    Прибрана од работа, капучиното го пијам полека, додека димот од цигарата лебди во воздухот.
    Легнувам пред каминот и црвени пламени ми танцуваат пред очиве, а ќерка ми на мене потпрена ми раскажува некоја случка...и следува смеење, гласно смеење до солзи.
    Срцево ми е полно, преполно мислам како да ќе препукне од толку љубов, нежност, среќа. Ќерка, другарка моја ми порасна.
    Иако ни фали татко и вечерва тројцата да се гушкаме, сепак себично уживам во овие наши женски дружби и муабети.
    Нека трае, само нека трае.

На Ace_kelaviot, MeowMeow, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  15. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    801
    Сето маалски шлакутарници од шминка! А народов па прост како овца за стрижење им служи на таквиите. Нека ве стрижат убаво ви прават за гнасна шминка ни 1денар не би дала!

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.238
    Допаѓања:
    13.147
    Како лично си сфаќаат тука некои мислења, срам да му е на човек да пише што всушност мисли зашто нема да (им) чини.

На Herrera и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. Heinz

Heinz Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    110
    Блазе си ви со каква самодоверба тропате глупости, а се јачате на други колку паметни работи сте им кажале. Да ви е жив Данинг-Кругеров ефект на будалите. Токмаци смешни. Кога нема што да ме насмее вие сте тука.

На Mrs. right, Космонаут и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  18. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.527
    Допаѓања:
    41.995
    Не осудувај, не исмејувај, не викај нема шанси никогаш јас тоа, оти не за џабе се рекло може многу бргу на глава да ти дојде. И доаѓа. И пак ништо не научивте.

На Ace_kelaviot, Anyshka, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Liljana K.

Liljana K. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    659
    Ми фалиш премногу,секој ден се повеќе,ќе помине..морам да издржам така е подобро .. и пак бев во право,се било залудно :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Ама сте досадни

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.