Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Во домот каде има љубов безусловна и почит, сите висини се достижни и секоја препрека многу полесно се поминува.

To my husband: Најтопло сонце си ми! :l:

eliesaab, arontt, molikaMk and 7 others like this.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ако чуваш големо снажно куче од раси што се сметаат за опасни, за заштита на домот, онда и ќе си го издресираш професионално да одговара на команди. Ако фати крадец, да можеш да му наредиш да го пушти. Значи да не реагира 100% на свој инстинкт туку посветено да следи инструкции. Оти со следење на инстинкт бељи се дешаваат. И после - абе знаеш, кучево ме чува, штити, затоа вака. И јас сакам да си земам еден пиштол дома за заштита, мање битно што немам дозвола и не знам да управувам со него, еве само за заштита ќе го користам, оЌе?

Ако чисто ти е мерак куче да имаш, имаш друже 50тина раси кои се френдли со непознати за да ти е мирна главата кога го шеташ или ти дојде некој дома. И некои раси дефинитивно со право имаат лоша репутација ради статистика, ај да не се правиме на Тошо.
    А ако те боли курот за безбедноста на другите луѓе, ондак не вредиш повеќе од еден шлајм и едно лајно во едно општество

senjorita-v, eliesaab, anata and 3 others like this.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Укратко.
    25d17ab96da94c10246770f24d991fa5.jpg
    91G5GQ6pbwL._UF1000,1000_QL80_.jpg

Last edited: Feb 28, 2024
  4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Денес многу добро се уверив до каде може да оди човековата злоба, желба да ти наштети дури иако нема никаква лична корист од тоа или не си му згрешила бидејќи не се ни знаете. Туку чисто онака, оти му се можи. Е до толку има заминати.
    Секој што на некој начин пробува да направи зло некому или посакува зло дури бидејќи едноставно сака да попречи во нечија среќа, тродупло да му се враќа.

anata, Gosh, st-el and 12 others like this.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Уживам кога слушам македонска музика од 80ти, 90ти и рани 2000. И не е носталгија, туку тоа што веќе не се прават такви песни, со душа. Безвременски. Што можеш да ги слушаш 1000000 пати и пак исто да уживаш во звукот. Колку поразлични и текстови, некако побогати, посодржајни, со повеќе смисла. А тоа и не се однесува само на македонската музика, тука спаѓа и екс ју рок и светската музика. Со англиските песни, се враќам назад и до 60тите. И попрво би избрала да буричкам уште поназад отколку да слушам денешни хитови. Ете, тоа ми се допаѓа. :music: :sun:

christinnn, st-el, QweenSM and 4 others like this.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Чувството кога маж ти ќе си дојди од работа онака насмеан, дотеран, преубав и гледаш дека ти носи букет со омилените цвеќиња , топење :inlove:

hermosa, GirlLove, mal.ecka and 14 others like this.
  7. marsilia

marsilia Истакнат член

При брзање сум си купила погрешен спреј за тело што не ми се допаѓа воопшто. Се чудам како може овој толку лошо да мириса, а се од иста фирма со тој што го користев и ми се допаѓаше. Има мирис на некој одвратен прашок, на старо, на непроветрена просторија... Џабе фрлени пари, ова ни за освежувач за тоалет не го бива, дури и тие освежувачите почист и посвеж мирис имаат. :( Како може да сум толку несмасна и да не гледам што земам, стварно не знам.

Pa8la and SummerGirl like this.
  8. INNERBEAUTY

Луѓето што постојано очајно сакаат да го најдат, до степен и измислат лошото во друг немаат толку добро во себе, колку и да го тврдат спротивното.
    И ок е така да ги гледате по она што го покажуваат, а не очајно да го барате доброто во нив што го нема.
    И не, тоа не ве прави вас лоши, апсолутно нив ги прави.
    И не се бават и продолжуваат континуирано со пасивни-агресивни и бедни покушаи за напад додатно.
    Исто така ова само по себе си збори дека очајно им фали животно исполнување и среќа, колку и да тврдат дека го имаат. :mm:
    Сега штом тоа го расчистивме...

Last edited: Mar 1, 2024
    SaniD, hermosa, Annath and 1 other person like this.
  9. INNERBEAUTY

... Да се фокусираме на добрите луѓе и ствари во животот, конечно го дочекавме и Март, и пролетта ни чука на врата. :d:

Last edited: Mar 1, 2024
    Cutiepie1 likes this.
  10. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Сдк дека што и да правите, прајте го како ви кажува интуицијата. Ако се мислите ич не прајте.
    Од многу мислење ништо не бива

11. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Кога одиш на каса, и на крај те прашува касиерката "тоа е се", не бе лепотице дојдов и тебе да те видам. :D

Hisha, christinnn and Gentlewoman! like this.
  12. Oriental

Oriental Истакнат член

Ниту денот ниту животот не би имале смисла без твојата насмевка, и тоа е сешто треба да знаеш.

eliesaab likes this.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Редно е инстаграм да стави повеќе филтри за на стори, со години се едните исти, thank you very much (heidy)

christinnn likes this.
  14. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Од неисполнети желби да дојде некој да ме посвои на овие години. Само арно ќе види. Се изморив веќе.

Ден-година ли е, што ли е.

potatoface, Gosh, firequeenn and 4 others like this.
  15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Пред некој ден во опуштен муабет, мајка ми, ми посака да си заработувам убаво во животот затоа што парите се пред се слобода - особено за мене како женско.

Јас никогаш немам премногу зборено со неа за таа тема и сите ставови се од моја едукација, ама вау! Какво жениште ме има израснато. :l:

Во овој материјален свет парите навистина се слобода и ништо друго - слобода да правиш што сакаш, кога сакаш. Затоа прекрасно е да имаш пари, да правиш свои пари. Да си слободен.

16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Оние презависните од Фејсбук и Инстаграм треба да бидат испобанирани од таму.
    Тресење, врискање, паничење за глупост... :rofl:
    Значи, гледаш дека не функционираат. Прашај некој или отвори Гугл и види дали е дефект во прашање и ајт.
    Фати нешто друго да правиш. А, не одма 300 сценарија во главата. :rofl:
    На Мета секако ѝ требаат корисници. :D Ќе чепка и ќе поправи.
    Ете, вратени се.
    Порано како живееле без социјалните мрежи, бе?
    Денеска се претерува до степен да не се дише без нив. Ова е страшно, не тоа што понекогаш ги снемува на некој саат.

Gosh, MeowMeow, SummerGirl and 6 others like this.
  17. Antebellum

Antebellum Популарен член

Мака ми е што знаев дека ќе си ги одбереш сите нив и дека ќе ме отфрлиш мене. Мака ми е што мислев дека ќе ми веруваш на зборот и дека ќе ме заштитиш, не со зборови, туку со дела. Сите глупи пресмешки беа за да ти покажам дека јас сама си ја носам маката, дека не ја товарам на туѓ грб. Не ме разбра. Ме пеплоса, веќе не е важно дали е свесно или несвесно. Сега уживај си со сите што те користат за сплеткарење зад твој грб, што те користат без око да им трепне, ќе дојде ден што ќе се чудиш што те снашло заради нив. Премногу сме возрасни за овие срања. Жалам што не ме разбра, поточно: повеќе ми е жал што не се обиде да ме разбереш.
    Таман да ти кажам дека твојот мозок е сè што барав во животот. Таман да ти кажам колку те љубам... Ух, пеколно е! :u::u::u:

hermosa, eliesaab and SummerGirl like this.
  18. INNERBEAUTY

Запомнете ова е секогаш и засекогаш непроменливата психологијата на кукавицата и силеџијата.
    И делувајте соодветно.
    И никогаш не трпете насилство, во било каква форма, возраст, пол и да доаѓа!

Last edited: Mar 7, 2024
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Полесно е да се навикнеш отколку да се одвикнеш, ама возможно е.

20. INNERBEAUTY

Нешто веќе пишав погоре, да не се повторувам, важи не само за денес, нешто нема, многу импресии се поготово периодов, нема да собере.
    Да кажам дека сум импресионирана од жената, и нејзината сила и моќ со која умее го менува светот околу неа на подобро е малку.
    Укратко;

Here's to strong women. :f:
    Women who (have) support(ed) women.:f:
    &
    Men who (have) support(ed) women.:l:
    #womenrise #together
    IMG_20240308_090823.jpg
    IMG_20240308_070049.jpg

Last edited: Mar 8, 2024