Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Понекогаш ме обзема тоа интензивно чувство дека не припаѓам овде. Кога велам овде мислам на ова општество и ова време во кое сега живеам. Уште од почетокот не бев она што другите посакуваа да бидам. Не бев добар син никогаш , што и да сум направил било погрешно. Добивав многу удари во вид на негативни коментари баш од оние кои требало да ми бидат поддршка. Никогаш не сфатија дека ми е потребна поддршка, ама не во вид на позитивни коментари туку да не се трудат да ме поколебаат за да ја сменам веќе донесената одлука. Никогаш не забележаа дека бев со разнишана самодоверба и личност која има склоност да остане сам и да размислува и да анализира се што му се случило тој ден. Сега кога ги берам плодовите на мојот труд односно успех, ми велат дека знаеле дека ќе успеам и дека можам да направам уште повеќе во својот живот. Моите успеси ќе беа уште поголеми, да ја имав потребната самодоверба. Разнишаната самодоверба беше причина и за многу други грешки кои подоцна ги направив. Не обвинувам никого, самиот сум виновен за тоа што ми се случува. Премногу сум наивен и несигурен и тоа нема да се промени никогаш. Се низ што поминав ме натера да не им верувам на луѓето и да не сум сигурен дали се искрени со мене. Инаку како да им верувам на другите , кога дури не верувам ниту во самиот себе. Сега кога и да добијам позитивен коментар, имам чувство дека не го заслужувам.

Miss666, Peperutce1115, jasbi and 8 others like this.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Дали само јас се осеќам ко недела да е... :wasntme:

3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Сдк многу ги мразам и ме нервираат луѓе кога ќе раскинат им текнува на сите другарки/другари што ги заборавиле додека биле у врска и после се чудат зошто никој не сака да се дружи со нив.

Gosh, Herrera, VoodooGirl and 5 others like this.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Главоболката и стресот последниов месец ми станаа најдобри другари. :inlove:
    :envy:

H.VAGA, No name 123 and Rama like this.
  5. veteruska

veteruska Популарен член

Познавам доста позитивни глумачки личности кои само се смеат и све им тече мед и млеко од уста,и да ги видиш ке си кажеш овие немаат никакви проблеми,све им е океј,привлекуваат внимание и секој посакува да се дружи со такви,но дали е тоа вешта глума?Дали зад тоа смеење се крие некоја длабока тага и депресија и малку злоба кои не сакаат јавно да ја искажат?
    Тие таквите фини личности најфино ке те заебат,ке се чешаш каде што сонце не те фаќа.

flower30 likes this.
  6. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Секој кој ќе се обиде да ме понижи ќе види колку знам да бидам суров. Ќе ја почувствува мојата внатрешна енергија и ќе види до кој степен сум спремен да одам за да ги исправам неправдите. Моите зборови со јачина поголема од 100 децибели ќе ѕвонат во нивните уши додека тие постојат и дишат на ова парче земја.

7. Rama

Rama Форумски идол

Сакам да се заљубам...упс, ве лажам, заљубена сум, ама сакам да ми биде возвратена љубовта :D
    Многу ли барам?!

GirlRose, smooch, christinnn and 8 others like this.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Стварно ми треба да се исклучам од животов некое време, од се' и од сите. Не знам до кога ќе терам уште вака. Не се поднесувам ни сама, камоли други. Лута сум на светот и на животот.

Ми треба само одмор. Можеби и еден двајца вистински пријатели за убав збор и освестување. Многу барам..

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Иам заборавено како е да се биде вистински заљубен.

Rama, "Zoki", LittleChili and 6 others like this.
  10. Heartagram

Heartagram Популарен член

Закити се ноќва со мирисот на липите,
    дај му на срцето невиден спокој,
    откажи се од злобата и омразата,не биди ноќва роб,туку крал на убавините,
    за промена ноќва поклони им се на несреќните и огорчените, со љубов,
    насмевката нека ти биде единствениот накит вечерва,
    се што било нека остане зад тебе, предај се на воздишките на убавата и мирисна ноќ исполнета со љубов што лебди насекаде,
    потекоа солзи низ твоето лице, со усните ги ловам, ко бисери ги бројам,
    дозволи си луксуз само за миг, а кој ќе остане запечатен за навек во твоите ризници од убави спомени - непроценливо богатсво...

Rama and jasbi like this.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Видов една слика, страшна слика...
    Ептен ме потресе... еве не можам да се смирам. Мислам ќе ја сонувам ноќеска.
    Ваква не бев порано, се допираше до мене ама заборавав кога тогаш. Сега, после она со мајка ми, за се плачам, за се ми се слошува. Од се се плашам.

12. JoanaS

JoanaS Популарен член

Порастргната не сум била никогаш повеќе од сега во животов..
    Постојано само излегуваат некои ситници
    Патувај ваму патувај таму
    Бар еден месец да ми е спокоен дома да си седам душата да ми се наполни.
    Доме слатки доме ми фалиш!!!

Rama likes this.
  13. LittleChili

LittleChili Популарен член

Таман мислиш светот го видел, се социјализирал, видел се`, пола свет го поминал, се смешал со различни националности, култури, раси...Тој, ти плука тука.. Види го е.. црнецот колку е црн. Педери сето, се` ни донесоја кај нас. Кај имало вака едно време. Па уште и се смеат на други.
    Пу, кој им дава на вакви визи бе?
    Седи си тука и плукај си.

Herrera, Gosh, gjoker4e and 14 others like this.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Чудно е како повеќе ќе те побараат луѓе со кои и не си бил толку близок и си сметал дека по некое време ќе те заборават, отколку луѓе кои ти биле блиски и си мислел дека нема да те заборават. Се е навистина изговор, кој сака да те бара, ќе те бара... Приказни од тип обврски и зафатеност 24/7 или 31 ден у месец се чиста лага. |( После па се чудат леле, 2мес не сме се виделе, а претходно се глумеле зафатени. (n)

15. boo3

boo3 Популарен член

Размислувам колку радикално ми се промени животот и сум благодарна до бескрај.

gjoker4e, CameliaMiller and Rama like this.
  16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Зошто мора да го прават се поочигледен и поочигледен фактот дека нема воопшто да им недостигам? Луѓето кои би требало да ми се блиски, семејството и пријателите, (како) едвај да чекаат да заминам, да не сум тука. Зошто баш пред одење да слушнам такви и слични зборови?

Ова е само доказ повеќе колку на никој нема да му е грижа и за секогаш да заминував..

17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Не е проблем да си геј и да сакаш тоа да го задржиш за себе. Проблем е кога ќе почне тоа да те фрустрира па ќе маваш по луѓе што апсолутно не ги боли уво за твоето животче.

18. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Многу е лошо кога си ограничен како балкон, а себе се идентификуваш како отворен ум. Најлошо е кога се правиш нешто што не си само да бидеш прифатен од одредена група на луѓе. Епа не сакам да бидам дел од некоја група или клан, сакам да бидам уникатен и различен од другите. Поздрав со текст од Едо кој треба да биде во читанките:

Prolazi sve
    uglavnom nista nije tajno
    gay je bilo bit' sramota
    sad se izjasne javno

Ljude boli ona stvar
    danas car je
    sutra kita nekom kretenu
    drugom bitan tudje stavove ne citam

Nit' slusam nit' gledam
    jer sve prolazi pa ne znam
    kolko bitno da l' sam los
    ili najbolji sto jesam

Objektivno ne postoji
    subjektivno se ne broji
    jer sve se mijenja kako puse ko
    danas tvoji, sutra moji

Sve prolazi sve nemoj se
    zivcirati ne
    kakvi god da su problemi
    nisu trajni zar ne

I beat stane zar ne
    i pjesma prodje zar ne
    sve prolazi sve
    a nama jos nije jasno, kako

Rama, jasbi and violetblue like this.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Наместо да ги оставиш луѓето да бидат заљубени во кого сакаат и да сфатиш дека никому не наштетуваат, ти си зел да мкнеш дете во цела жештина на најјако и најштетно сонце, за да им одиш контра геј популацијата без да си свесен дека во иднина може и тоа мало дете што го носиш во количка да биде геј.

Сведоштво за семејството бе :rofl: :rofl:

Ќе речев ај еден метеор нека ја избрише Северна од карта, ама ми текна дека организаторот г.г.г.г. Стефан ќе му ја летне со новата јахта по белиот свет, па ќе се спаси 8)

20. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Исто како јас да сум одговорил на прашањето.:x

Screenshot_1.png

Gosh, No name 123, LejlaD and 6 others like this.