Конечно погодена колешка!!! Цел ден им објаснувавме и ги напињавме за придобивките од воздржаноста. На крај си влеговме во канцеларија, се договоривме што ќе јадеме и полека исчезавме. Не е во храната, во дружбата е. Кој сфати, сфати.
Океј ми е да ме отследи некој, само кога веќе ме тргнал, нека ме тргне и од тоа да го следам и јас него. И тоа, 2600 ги следат, 600 следат, мхм океј. Мислам, добро, не си Анџелина Џоли/Бред Пит па да те следам ако не ме следиш, а и онака пола луѓе ги следам од култура што сме колеги, комшии, некогаш некаде сме се запознале и ми е океј да ги имам на социјални мрежи. Не дека ми е битно што вака некој/а познаничка/познаник ме отследиле, само многу мех ова ми е и несфатливо. Ќе приметам по некој месец и се чудам што си мислат дека ќе ги следиш, иако тие тебе те отследиле. Уште почудно кога и муабет си имал со некои од овие луѓе.
Како што жена може да биде најголем непријател на жена, мислам дека никој не може. Наместо да се подржуваме, ние се напаѓаме една кон друга.
Кога личноста/организмот е изложен на детокс во него се случува процес Процес кој не секогаш е пријатен. Зависи и од тоа на колку отрови, потоа и супстанци/дроги. И не секој е спремен и доволно силен за тоа. Па така кога пробувате да му го одземете отровот/дрогата на зависникот, очекувајте реакција соодветно на онаа што се случува исклучиво во неговиот организам. Кој го проектира во својата несвест одбивајќи да превземе одговорност за својата дисфункционалност и отсуство на самоконтрола. Влегува во "мод на преживување". Ви текнува како егото склоно кон зависности сака да има чувство на (привидна) контрола и почнува да паничи кога губи чувство на иста. И следуваст тантруми како кога (буквално) на дете да му одземате слатки. И бара дополнително дрога. Евентуално релапсира или заменува со нова зависност. Но, не можете да лечите зависност со нова зависност, тоа е едноствано нонсенс. И како и секој нерационален зависник без самосвет проектира. И прави штета незаменлива, прво за себе потоа и другите. Гледајте да не бидете вовлечени во сето ова. Но, нормално дека нема резон да резонирате со зависник. Зависник е, а зависниците не се рационални, потоа и лажат, неретко и патолошки. Сега, замислете билиони зависници истовремено, секој на свое посебно нешто, од психо-физички до социјални и идеолошки, навикнат да ги има на дофат на шведска маса 24/7. (Нормализирање и воспевање на) зависности од храна, #prettyatanysize супстанци што да не, полилегални, шопинзи, бахатење на фул молим лепо хехе, потоа секако и лајф коачеви, гуруа, Биг Бенг IQ стоосамдесет, пут путујем у 5тој димензији, дечките што 100%ќе бидат спасени од Џизс,... Потоа и луѓе тука за да им исполнуваат идеали и сонови, дополна проекција на неразрешените ствари сами со себе, слеш (дополнителна) храна за его, зошто вистинската љубов, а и самосвеста ви текнува, рековме умрено е... ... нивно(колективно)право е само да си го живеат својот "најдобар живот" до тогаш. И само да го чекаат тој прекрасен момент, што природно им прилега и припаѓа, зошто се препосебни... me, me me, самосвест умрено нели,... Потоа и да минуваат низ овој процес заедно истовремено. Повторно, ви текнува како егото склоно кон зависности сака да има чувство на (привидна) контрола и почнува да паничи кога губи чувство на иста. Епа зборот ми е нема да мора уште долго, ако и уопште више да замислувате. Е така и се најдобро.
Значи, прво проверуваш што се случува во тебе. Потоа и околу тебе. Имено, тоа се вика реалити чек. И ќе биде отприлика се во ред.
Има едно видео, на некои сигурно ви е познато, новинарка застанува една девојка (во Србија веројатно) и ја прашува на што ќе ја потроши 13тата плата. И оваа самоуверено вели: Годината нема 13 месеци, глупачо. Епа, сакам да кажам, колку ги има такви самоуверени а уствари со недоволно познавање, знаење и разбирање некои работи. Или поточно - кои мислат дека тие се во право и точни, вистински, притоа уште и безобразни, а уствари се изгубени. Не знаеме сите се', секако, ама ваквите се посебен случај.
Ќе пишев во темата за инста блогерки за Теа шо серите. Ама во ПМС сум. Нема да се каам за зборојте шо ќе ги кажам то можам да гарантирам. Само знам дека можам подобро од то.
Елем, како најлесно да познаеш нарцис, слеш ходајуча несвест? Клинички е неспособен да направи самоанализа, потоа и провери дали можда проблемот е во него понекад/секад? Ама прв е да се истрча на сите да им го предлага истото. (проекција наспроти рефлекција ви текнува? )
Додека на овие кои ова го направиле/прават не им можете ништо, поготово не да им го избришете, ни одземете, за нарцисистички гаслајтинг и проекции па да не зборуваме. Ви текнува? #животнимудрости #покревањесвест засамосвест #winners Е така.
Коса ми се крева кога ќе прочитам послеМ, ГоспоТ (и тоа со мала буква), реЛна, фЛизер, фЛижидер. Овие работи се учат уште пред да се почне да се оди во училиште.
најјако ми е коа жени за своето понашање се повикуваат на хороскоп.. Хороскопот може да е дел од нас само, карактерот не го праи само хороскопот.. ако си глупача, си глупача. Не е крив хороскопот
Некои луѓе си ја имаат мувата на капата па викаат иш. нон. стоп иш па ни ли сме криви и ти што се пронаоѓаш во приказната не замарај за тебе не сум овде.знам дека мислиш така но не ме интересираш сваќаш ли.
Јас, јас, јас,... Види ме, ме, ме,... Колку ми, ми, ми е супер,... Дај ми, ми, ми,... Марш, марш, марш,... Универзумот вклучува (многу, многу, многу ) повеќе од тебе, тебе, тебе,... И она што, твоето, твоето, твоето,... мозоче може да разбере,... Животот е убав.
Многу детективи на форумов, го решија случајот со Вања, сега ќе го решат со Данка. Вака било, онака било, се знаат.