Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    8.737
    Среќата е во насмевката. Ние не се разбравме...
    634d3c3118b5f3d14d7f4b905a952c7f.jpg

На Oriental, emiliana, exceptional и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    3.155
    Стариот свет умира, новиот бие битка да се роди. Сега е време на чудовишта. (А. Грамши)

На Viveki, Lisandra, Scott Weiland и 2 други им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    13.141
    Стварно почнувам да се нервирам кога читам некои теми. Ама ајде ќе се воздржам и тука од коментар.

И неповрзано, само мајка ќе те жали и ќе ти даде кураж.

На Mnik, Herrera, minne992 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.502
    Допаѓања:
    5.574
    Кога мачките ги нема, мишевите оро играат. #народнимудрости

На carangigia, SummerGirl, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.817
    Денот на трудот ми е скоро па безначаен оваа година, кога се паѓа на Велика Среда. Денес е ден на пост и мир, на потсетување на нашата грешност, сеќавање на Јудиното предавство.
    Нема што да се слави на овој тежок ден.
    Го чекаме големиот празник, празник на животот. :l:

На Anyshka, sino.o.oka, carangigia и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    3.155
    ARBEIT MACHT FREI, everlasting, никогаш не завршува...

Среќен ден на капитализмот (и не само!) и сѐ поголемиот „раст“ на „добивката“; пари, зашто сѐ се мери преку нив, што е човек без пари? симболичката трансакција на заштитени хартии/пластични картички, не ги измисливте вие? Важно е да се купи поевтино и да се продате поскапо!; социјален капитал, да не речам врски за да ви се најдат, бидејќи животот е нати ми го - дај ми го; „слободни денови“ затоа што не си ја сакате работата ( и најдобрата уморува и здосадува, и не е доволно платена), не сте имале ни можност да избирате, од нешто мора да се живее нели?, и бидете уште полукави од другите, зашто така прават тие што се „снашле“ во „работата“ и „животот“, додека одржувате пријатели и другари со „здраво како си?“ и гиф-ови од Инста; и заедно го „славите“ „синот божји“, кој ви се наоѓа кога ви е тешко (всушност и тоа е трансакција, тој ви се „наоѓа“ за „оној“ свет, преку „молитва“, тој ве слуша кога никој од другарите не ве ислушува кога страдате сами и ви го дефинира „идентитетот“ во однос на „безбожниците“, а што е човек без идентитет? nomen est omen, дури и кога ќе се иселите од „проклетата земја од која сите паметни веќе избегале“, чувствувате потреба да припаѓате некаде и се дружите се случните иако ги мразите, подобро да мразите познати, отколку типот од Немачка со кој не може да се мерите, или нигерот); искуства, зашто животот е краток, а хедонизмот бесконечен, а што друго постои на светов? Повеќе е подобро), зграби додека можеш, зашто не знаете што може да ви се најде и уште колку време имате, да им се најде на децата што не побарале од вас да бидат родени ( А кој кога прашал да биде роден? Смешки!)...Барем можете да го соберете ѓубрето кога ќе одете во природа и убаво да го изнаснете огнот за скарата (каде ќе најдете вода? каде ќе најдете корпи за ѓубре до таму не возат ѓубреџиите?А, што не ставиле контејнери? „Ја ли сум крив?“ (sic.), иако и да ве фатат не дај Боже, и уништите 8 хектари шума, заедно со целата флора и фауна, ќе платите само 250 евра, па и не е толку страшно! Штом не одговарате како да не се случило. Hit and run! Празник е, треба да се прослави. Уживајте во „малите нешта“. А што има друго да се прави? Живот.

На Lisandra, eliesaab, Космонаут и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    3.155
    “Libraries aren't in the real world, after all. They're places apart, sanctuaries of pure thought. In this way I can go on living on the moon for the rest of my life.”

**

Се надевам веќе си таму, во некоја вечна библиотека некаде на Месечината, на темната страна, во некој паралелен универзум на антиматерија. Нас, смртните, ни останува да замислуваме, и да живееме низ библиотеките каде се наоѓаат и твоите книги. Фала ти Пол. :l:

На INNERBEAUTY, Scott Weiland, st-el и 3 други им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    15.993
    Не можеме сите да си споиме 10 дена.
    Најмногу губам енергија на луѓе што се без емпатија и не сфаќаат дека не се сите слободни да земаат денови како нив,кога сакаат и плус да си спојат.
    Па коа ќе ми ја напраат таа фацата демек, леле ти за грев си оти сите празници ги работиш.
    Ил ко ќе ми прат распоред. Пошо одев порано само втора смена. Ау коа ќе почнеше една другарка.. Ама имаш време ма.
    Втора смена си, ќе си станиш сабалје у 8,ќе идеш у 9 на тренинг, туш, јадење и на работа.
    Ај шо ми кажа, сесре..хахах.
    На државно работи кутрата 5 години, нишај врата земај плата, па најде мене да ми реди живот и да ми каже што да праам. И на крај сум била мрза.
    Една па, ми праеше фаци дека сум била за грев, коа работев во мол, пошто ич не сум била слободна и цивилизирана и сум земала 15. 000. А, она тогаш земаше 30.000 и до ден денес ништо не сум и рекла.

Последна измена: 2 мај 2024
    На tamche995, Mnik, Борџија и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Buttermilk

Buttermilk Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    16
    Некои луѓе освен огорченост немаат ништо друго во себе. Постојано само критики,само осуди, па уште од сабајле имаат маани зошто вака,зошто онака. Па мрштења, иако за тоа што згрешив ненамерно имаше решение ама ете мора да те срамнат со земјата... Најлошо кај овие луѓе е што не можеш никако да ги избегнеш, бидејќи во истиот дом сте. Закачиле од тоа пустото турско и мислат мора постојано така да се живее.. Не сфаќаат дека се што имаме е само сега и денес, утре ни е далеку.. колку светот би бил поубаво место за живеење доколку секој би имал разбирање и почит кон секого.

На Mnik, Борџија, izabela.nik и 5 други им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.386
    Допаѓања:
    126.437
    Имам еден комшија кој изгледа мрази речиси сè што дише.
    Уличните мачки ги брка и пцуе како да му згрешиле нешто. Пушта такво гадно дерење што на секоја мачкарка од овде би ѝ дошло да му дојде и да го направи од г***о подоле. Не знам од каде таква омраза во него кон невини животинчиња, ама не му чини тоа.
    За среќа, син му е тотална спротивност. Ги гали и ги храни.
    Душичките стално трчаат по него кога ќе го видат.
    Добро е што крушата не паѓа секогаш под своето дрво...

На MeowMeow, Anyshka, Gentlewoman! и 8 други им се допаѓа ова.
  11. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    3.508
    Сфаќаш дека почнуваш да старееш кога наутро, место инстаграм ти прво отвараш фемина. Ај добро утро вака во 1 попладне.... :d:

На Anyshka, Gentlewoman!, st-el и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.095
    Допаѓања:
    55.869
    Мал потсетник дека никому не сте му должни да се правдате и објаснувате зошто сте направиле одреден избор во животот. Бидејќи на крај, без разлика што и да сте избрале, вие ќе живеете со последиците, не тие што се осмелувале да ви кажуваат како требало. Тие ќе си живеат со нивните.

На IvvaNeo, liliput22, hermosa и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    На лагата и се кратки нозете, кога тогаш ќе излезе на виделина.

На INNERBEAUTY, Mnik, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    662
    gossip.png

На Космонаут, Mrs. right, MarigoldA и 5 други им се допаѓа ова.
  15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Форумов има исти вајб ко гламстик на времето :yawn:

16. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    4.735
    Боки 13 е селективна правда, а не жртва и колатерална штета како што сака да се претставува. Да не го затвореа, ќе парадираше со Рада и Заев и ќе носеше Луј Витон марами на контото на напатениот народ (во ист кош ги ставам и нив, се разбира). Ужива у разврат и егоцентричност, а станува свесен за своите пороци тек кога ќе полежи у некоја институција на системот. Откако ќе излезе, пак ќе си продолжи по старо. Како лик ѝ има нанесено повеќе штета на ЛГБТ популацијата отколку што ѝ има помогнато, иако нели никогаш немаше муда да излезе од плакар и јавно да зборува за својата сексуалност. Да ми кажеше некој пред неколку години, дека денес вмровци ќе мастурбираат на негови изјави, ќе пукнев од смеа. Никогаш не ми бил симпатичен, дури ни кога беше непопуларно да се критикува ликот и делото на дотичниот, кога изиграваше Луј Витон мајка Тереза. Го гледав на поткаст кај Лазаров, леле па тие гестикулации, фацијални експресии, у фазон сега ќе видите какви шокантни детали ќе откријам, ќе се тресе цела Македонија. Се шокирав ств, баш мислев дека Заеви, Камчеви, Мијалкови се кротки и чесни луѓенца. Многу ми е ,,attention whore", али експрес Карлеуша, а и оној Лазаров ми е ист, би пиел сопствена урина во живо за рејтинг и гледаност.:D

На Emy867, Tinaaa, Oriental и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Муахахахахаххаха
    :devil: :devil: :devil: :devil:

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    Taka koa ke dojdat nekoi praznici...
    Covek se oseka tuzno I osameno.

На Tinaaa, Anyshka, st-el и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Musicallinmylife

Musicallinmylife Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2022
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.460
    Бевме реткост, имавме такви незаборавни и неописливо добри моменти кои ќе ги памтам цел живот, за жал спомените болат и кај и да одам ги има.

Последна измена: 4 мај 2024
    На INNERBEAUTY, carangigia, emiliana и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Христос воскресе.
    Читам многу по темиве како не се почитувало Велигден, како се шетало, а Исусовото воскресение се пречекува со скари и алкохол?
    Така ли се слави?
    Ама важно дома биле, а тоа што се опијаниле не е важно.
    И тие што шетаат, шетаат со мажите и децата, фамилијарно.
    Со родители, браќа и сестри сега се гледа многу почесто, и во странство да сте има камера, ок, друго е физичко присуство, ама порано ни телефони немале, и затоа се гледале на празници, сега се гледаат/гледаме секоја недела.
    Вчера од сите страни ечеше музика, за најтажниот ден во годината, ама неее, вие ќе фрлате камен по другите зошто шетале?
    Дали постевте барем овие денови?
    Како се осмелувате да осудувате други?
    Ако сте безгрешни фрлете го првиот камен...

На Трагедијаупмм, Vikktorr, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.