Стварно не сфатив луѓе што менуваат мобилни секоја година, а немаат реална потреба. Фрлање пари само заради фетишот најнов модел. Или само мене ме асоцира телефонот на ало-ало и иш, да не го видам (сериозно, коса ми се крева кога ѕвони). Па стварно не ми менува што модел е или па да се потресувам ако треба - просто да падне и да се скрши. Пример. Ќе се спасам.
Престанете да им ставате по две имиња на децата зашто после тресам глупости и барам дете што ми фали... Од кај да знам дека имаш две деца кога ми кажуваш три имиња?!
Za drugi drzavi edno pozarce da ima. Gotovo Pray for.. za Ukraina i Palestina pola Sk go okupiravte Za pederi lezbejki isto Na Onkologija ispoumre narod, Zan Mitrev igrase Frankenstajn, ne strizat za so stignat kako stignat, u Sk, Bitola i dr golemi gradovi preku leto ne se dise so godini. Pola drzava gori, smrdi korne. U Ohrid punat li punat voda od ezeroto Ama nemoj na nekoj da mu tekne da donira ili inicijativa neso da pomogneme na dr nacin ako ne mozeme da gasime so helihopteri E od takvi gnasi ko vas, i na forumov i na Fb i segde mi se gadi Se kuropecate lele gori Hrvatska, lele Palestina lelele Gaza lele ovoj onoj Alooo Nemate drva u drzavava. Prvo nemate drzava Sekoj den molite po fb za pati za ova za ona vaka mi treba toa m itreba. A za drugi i tugji problemi ste prvi da ripate A drzavava neka gori Jzkkkkk mrsh ajde site tamu
Многу ми се смешни овие што велат дека никој не треба да се меша во туѓ двор, да си го гледаат својот, а истите тие влегуваат во туѓ двор и прават детални анализи на личности.
Ми се спружува у некое кафанче под убава ладовина на некоја празна плажа, да дувка ветре да скокотка, морето да шушти и дрвата нека шуштат да не останат покусо, следна маса ееее онаму џенем како точки да се гледаме. Па јас така лабавко да си ги спружам нозете на два стола отаде чергата, па да си замезам малку салатче, малку мевце, малку некое вкусно лепче потпеченко, па некое луто пиперче со лукче, па сиренце малку така од страна, па нека има и некое печурче и тиквички пропржени, па малку тро лубеничка, малку грозјенце, малку прскички, некое кајсиивче, некое сливче од оние малите магарешките, па да си пијуцкам нешто така лесно освежително, еве нека биде Ж'та, па музиката некоја лагана за ракивчево да ми легнува поубаво... Е ама Ѕверка не е родена за убавини...
Типично Балканско Родителство Не дека го нема и кај другите народи, но Балканците се цареви за тоа. Едниот ден си им дежурен кривец за нешта со кои немаш ниту една допирна точка. Земаш апче за смирување. Другиот ден се однесуваат како ништо да не се случи, ти ја галат косата и те прегрнуваат. Наместо вистинско „извини“ добиваш мало материјално „внимание“. Се тргаш на страна и паѓаш од смеење.
Нека сум најлоша, ама не умеам да бидам лицемер. Добра сум ко леб, директна, попуштам, правам компромиси, ама ми згазнеш ли на 'жуљ' менувам став. Од мила и прекрасна се претворам во нешто друго. Бар не сум кукавица, плашлива и селективна, ете ... Сакам луѓе, имам емпатија, некогаш и отповеќе, ама жуљуот горе што го спомнав згазнат ли е три пати, ставам точка. Во минатото имав мнооогу повеќе толеранција, последнава година немам и помирна сум. Подобро ниту еден пријател отколу 150 лицемери, што пред мене се циу циу демек од Финска, а позади грб нешто друго. Преку тасета од вакви персони, башка престара сум, и по години и по зрелост за да дозволам детски игри да ми бидат одредница во животот на секое поле. Заради вакви ствари брдо другарства и 'роднински врски' завршив. Ќе лажам ако речам не фалат, но вака сум помирна. Така и ќе остане.
Постои живот и надвор од форумот. Сдк2: Сакам да спијам! Сакам да спијам по 10-12ч без прекин и да се разбудам наспана, без главоболки и нервози. Не можам да функционирам ненаспана, а не ни можам да спијам. Упм
Фала ти што ми покажа дека Бог за среќа суди поинаку од човека. Фала ти за секоја слободна мисла која менуваше души. Фала ти што ми потврди дека срцето е мерка. Би сакала да те запрам, сосема себично да викнам да не си се осудил , но ти веќе леташ со извонредните. Мирно почивај Александар
Подалеку од луѓе со големи ега кои мислат дека заслужуваат специјален третман и сите да се прилагодуваат на нив, за после кога некој конечно ќе си соочи сите да им се виновни. Смирете се, не постојат другите за само вас специјално да ви згрешат нешто, особено кога толку време се обидувале да излезат во пресрет и ве молеле. Никој нема бесконечни нерви, бидејќи никој не вреди до толку за да му го храниш егото постојано.
Во животот ако само седиме и чекаме нешто или некој да ни се случи, најчесто ќе си останиме со празни раце.
Прави пријатели се прават у текот на животот, филозофија која многу не ја сфаќаат нити па ја осетиле. Најлесно е да кажеш сите се криви а да не се погледнеш себе си во огледало и запрашаш каде грешам да немам 1 близок…. И да партнер не се рачуна… Лекциите ќе се повторуваат се додека не се научат.