Зошто луѓево не плаќаат седиште при чекин, туку пре би да да се молат во авионот да се заменат со други луѓе? Јес да е 1500 по човек по правец ама па сега...
Мислев дека оваа година ќе биде моја година. Но некој горе не мислел така. Година со најголем успех на едно поле и најголем пад на друго поле. И двете работи важни за мене. Не знам дали едвај чекам да заврши годинава или да почнам да се восхитувам и да го живеам секој момент. Но се ми е некако нерално и незамислено. Се си мислам дека може да се промени но тешко е да бидеш човек со прави вредности изгледа денес.
Ич не сакам вака да мислам, ама некогаш стварно не сакам да видам некои личности - најмногу заради моментот што носат нешто темно, покварено и злобно во себе. Баш црнила што се шират од нив, преку сила две личности во цел живот ќе сретнете (не се негативни, него апла, апла злобни)..
Една единствена серија што ќе ја гледам одново и одново засекогаш е My Mad Fat Diary. Топол чај за душа ми е, ми носи толку comfort, носталгија и неопислив копнеж за тоа тинејџерство во 90тите. Плус добра музика. Многу ми значи.
Денеска така се разочарав од блиска во фамилија што едноставно не ми се верува дека покрај се што сум направила од честови, поччит, персирања, поклони, искреност и мнооогу помагања на секое поле (не го кажувам ова гласно никогаш) за банална работа буквално ситница денес ме навреди со гест. Неможам да премолчам ми иде лом да се направам и да отерам се. Нема да преќутам сигурно само незнам каков ќе биде исходот
Таман ќе помислам оти за некои работи е доста,како да ме слушнал некој,одма се започнува од ново. Кажав еднаш и пак ќе кажам,со текот на времето животот ти носи нови луѓе,некои ќе ти станат како лек,некои лекција за цел живот.
Се возбудил газдава на Авалон продукција не му излегле математиките со концертот на Кравиц ( според коментарите на социјалните мрежи што ги читав направиле и катастрофална организација со енормно скапи цени на пијачки, проблеми за влез...) и сега сите му се криви, пак зел плука по публиката која била во огромен број на концертите од пред тие дена на пејачи од соседството нарекувајќи ги со погрдни зборови, е па лигле едно умислено се надевам последно и ќе ви остане да организирате концерти по Мариово оти за повеќе и не сте, со вакви изјави од кои произлегува злоба, завист и љубомора ти и таквите како тебе сте олицетворение на тој простаклукот, шундот и кичот што го споменуваш. Добро му имаше напишано една девојка во коментар под објавата кој гласеше вака: Луѓе слушајте што ви душа сака и ич уво да не ве боли!
Некад треба да ги настргнеш панталоните и да зачекориш, а не да се криеш позади анксови, панични напади, животот тече, само со фрлање во некомотно ќе ти комотно!
Некои луѓе многу си земаат за право да лаат за туѓи животи а не знаат ни 1% од тоа низ кое си поминала.
Закани и уцени употребуваат само луѓе со слаб карактер, тие не знаат ни да разговараат, ама затоа ги критикуваат другите. Сигурно и по дома решаваат се со закани и уцени, па мислат секаде дека можат да употребуваат закани и уцени.
Само мене не ми се јавија, само јас ќе дремам во исчекување дали ќе биде или нема да биде додека сите други може да здивнат. Оваа неизвесност веќе ептен ме збудалува!! Сале барем со тебе да беше ОК...
Mi dosadi da se dokazhuvam i pokazhuvam, ne znaete da cenite nishto, jas si ja nauchiv mojata vrednost. Plukate na dobrinata, na razbiranjeto. Sakam da kazham.. se izgubija kodeksite, moralnite vrednosti ne vredi da si fin i kulturen, barem ne vo ova vreme sega.
Колку треба да ти е неисполнет животот за секој можент момент да плукаш по група на луѓе и да шириш омраза, и сите по интернет да те знаат дека си опседнат со омраза насочена кон таа една одредена група на луѓе што ништо уствари не ти згрешиле.