Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    2.962
    Допаѓања:
    6.804
    Следен пат кога ќе прашате некој како е, не слушајте што ќе ви одговори. Видете му ги очите и ќе знаете. Ако видите во нив тага или страв, жртвувајте барем уште неколку минути од вашето време и повторно прашајте навистина дали е човекот добро. Тие неколку минути нема да ве чинат многу, но ќе значат многу за тој наспроти вас. Можеби токму тогаш ќе му симнете барем мал дел од товарот кој го носи на грбот и ќе му дадете крила. И верувајте ми, не е мала работа да дадете надеж некому. Впрочем, некогаш надежта знае да спаси еден човечки живот со тоа што ќе дадете верба дека сепак, никој од нас не е сам и дека има барем за миг каде да го навали грбот и да се одмори.
    ✍✍✍✍✍✍✍

На Herrera, SummerGirl, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Форумов е некад олицетворение какви сме ние жените. Не моеш да начнеш муабет без да се заколи некој со некого.

На Amore123, st-el, FridaodaMk и 15 други им се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    5.398
    Од епидемијата на искористувачи на картата анкскозност и депресија за attention seeking и манипулации и постигнување одредена цел губат оние на кои навистина им е потребна помош.
    Мизерии Болни Нарцисоидни Бедни бе.

На Anyshka, FreeToGo, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    1.453
    Не е воопшто чудно тоа што македонските јунаци и борци за слобода не успевале во своите цели и планови. Некој друг народ да има толку предавници и кодоши мислам дека такво нешто не постои во светската историја.

На st-el му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Абе како може СО ТРОТИНЕТОТ НА ГОЛОГАНОВ ДА ОДИШ ПРИ ПРАЗЕН ТРОТОАР ГОРЕ. ГЛУПЕРДИ. ЌЕ ВЕ ЛЕЖИ НЕКОЈ ПОШТО МОЗОК НЕМАТЕ.
    Ебате ботовите со тоа тротинетите. Ќе стаите слушалки и ништо не слушате

На christinnn, blackpanter, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.480
    Допаѓања:
    33.333
    Кој што последен се смее, најслатко се смее.
    На сите што ви изгледаат нештата смешни сега, еден ден за истите ќе се жалите, ама ќе биде доцна.
    Не е толку смешно колку што е жално.

На Amore123, halfasoul и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    5.398
    Ништо по бедно и поголем turn off од возрасна личност без (емотивна/) интелигенција, самоконтрола и самосвест. :?:
    Освен можда секако (јас, јас па само јас)его нарцисизам.
    Ама па и се тоа оди заедно.

Последна измена: 4 септември 2024
    На Feminka22 и Stark им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    3.942
    Допаѓања:
    54.745
    Ајде уште незакопан човекот почнаа да му вадат прљав веш. |( Кај бевте до сега, зошто никој никогаш не го искритикува пред смртта?? Јас искрено прв пат тука читам дека некогаш имал такви ставови за Македонија. Небаре овие западниве изведувачи што ги слушате и слушаме ги заболе за Македонија многу, па пак се слушаат на велико, повеќе од наши домашни изведувачи.

Човекот не за џабе остави белег во музиката, неговите песни се пееле и ќе се пеат, тој ќе продолжи да живее и понатаму преку песните. Многу генерации израснале со него, имаат спомени со неговите песни и искрено ги обожаваат. Оставете ги луѓето да изразат сочувство на раат. Прво пред време го умреа, па сега ова.

На st-el, Inana123, Angie1432 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    цел живот пазам на кој шо кажувам, и овде.
    И памтам. Е сеа, нешо коа ќе пишете овде, па го зборите и на работа..
    Ем спијам овде, ем памтам многу и слушам сѐ.

На Mumoftwo30, SummerGirl и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.480
    Допаѓања:
    33.333
    Сега ми е јасно зошто има толку многу исфрустрирани личности.
    Дома не ги рецкаат, немаат право на глас и мора негде да ги исфрлат лутината и бесот посебно на рандом личности што не ги ни познаваат доволно или на работа на колеги/колешки.

Никој не е должен да ја трпи вашата исфрустрираност, така можете дома да се однесувате, ама не смеете, па поради тоа морате негде да го исфрлите тоа и да се инаетите дека Вие секогаш сте во право.
    Не сте секогаш во право. :bow:

На halfasoul, desperate15, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.465
    Допаѓања:
    18.151
    Додека сум на одмор си реков ај ќе подработам во двор (голем двор ми е и целиот неодржан, обраснат), и си реков..."Старк не викај никого, и онака нема да дојдат за на маса се повеќе луѓето и на збор.."
    -арно ама не се послушав самио себе и од можни 7 души што ги прашав дали можат да ми помогнат, само еден дојде. :)

После си искарав се на себе оти ним кога и да им требаше помош околу средување викендичката, носење тешки предмети и преместување куќа - викендичка тука бев.... Ај барем ќе ме прашаат можеби дали доработив. Жалосно.

На mal.ecka, MeowMeow, Herrera и 5 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.847
    Допаѓања:
    35.546
    После се што ми се случи, почнав да гледам само за себе. Нормално, и за маж и за деца. За другите ич не ми е гајле.

На halfasoul, anggell, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    3.277
    Јас ќе надополнам: А може ли некој музички настан да помине без Тропико, Џенан, Пеџа, Слаџа и како нивно загревање (предгрупа) да не ги гледаме Бојана Скендеровски, Огнен Здравковски, Ламбе Алабаковски, Наум Петрески, Миле Кузмановски, Андријана Јаневска, ДНК? Ќе помисли човек дека нашиве ,,ѕвезди" ги бираат според партиска основа. Oh wait...

Седам и размислувам драги мои, што пее најпознатата, македонска, поп дива Бојана Скендеровски на овие наши локални пинџуријади? Сигурно не ја пее ,,Во дилема" едно 10 пати? Или преработката на Пепи Бафтировски? Не постои ,,културен" настан овие неколку години, а неа да ја нема на плаката. Стварно е хит мејкер.:lol:

Кога ќе ги видам ,,ѕвездите" кои загреваат овакви локални смоквијади, Теа Таировиќ и не е така лоша (иако не слушам баш турбофолк).

За крај сакам да кажам дека Д Фестивал е нешто најдобро што ѝ се десило на државичкава, се надевам дека во иднина ќе прерасне во еден македонски Егзит. Можат да го уништат само ако ја викнат Слаџа Алегро да го затвора, а како нејзино загревање Бојана Скендеровски да ни ја пее ,,Заветна", околу врат со знаме на Вергина.

Последна измена: 5 септември 2024
    На tinkerbell22, M.B., SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.138
    IMG_20240905_212556.jpg

На Manako2 и Andrijano31 им се допаѓа ова.
  15. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    7.585
    Те гледам и се чудам како не ги е незгодно да си ја покажуваш глупоштината?! Не дека некој ти обрнува внимание освен јас. Е јас сум единствената чупава и радознала со гајтан нерви за вакви глупоштини. Зборуваш на секоја тема рафално од пушка. Работите кои ги кажуваш не се точни и одговорите се погрешни ама тебе ти е важно да те има во гужвата. Мене не можат да ме изненадат вакви работи ви го знам кодот и ви ја знам мантрата. Верглате на празно како воденици за да тече време. Исто чудно ми е што знаете дека се оговарате и си правите лице и си седите заедно си глумите неразделни. Луѓе без трошка памет!
    Заради вакви како тебе и луѓето околу тебе сме до овде до кај што сме. Терај си со мизеријата нема да и речам ти реков. Никогаш не било мој стил и среќа што другите знаат дека не глумам за ништо на светов.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    5.398
    Проста раја со магистрација во глупоќа... :?:
    Не бе, пиши пробисвет шо...

17. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    5.398
    #saturninpisces #collapse
    images - 2024-09-04T143132.840.jpeg

Последна измена: 5 септември 2024
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Најјаки ми се оние шо ,,сѐ” знаат, а уствари се неписмени. Први се да се караат по соц. мрежи.
    Сѐ дур сте неписмени, џабе.

На quattro, st-el, Stark и 2 други им се допаѓа ова.
  19. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    5.398
    Запамтете, се што сеете и испраќате наокулу ви се враќа и на вас. И доброто, и злото. Затоа пазете што сеете, зошто тоа и ќе жнеете, и тоа инстантно. :l:
    People lie, energy doesn't. #автентичност #мир #среќа

Последна измена: 7 септември 2024
    На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mięta

Mięta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7.102
    Првите 7 кила симнати за 3 недели.

На Stark, Gosh, Trexane и 1 друга личност им се допаѓа ова.