Се „палат“ на тоа како вандали кинеле знамиња (како можеле?! Па. им се може, платени се за тоа, имаат политичка позадина, логистика, пари), па имаш една сурија негативни коментари , според принципот колку посочни пцовки толку „патриотизмот“ е поголем, а всушност станува збор за оркестрирана провокација. Иронијата е што тие што ги осудуваат, мислам на политичари и високиот „бизнис“ поврзан со овие првиве, провокаторите, прават милионски зделки со НИВ, или би направиле во моментот кога ќе можат (зашто политиката е интерес, нема вечни непријатели!). а и вие, ги поддржувате гласајќи ги, директно, купавајќи секојдневно производи од нив (преку бизнисот што го направиле меѓусебно), затоа што се поевтини.( на зелените пазари кои се преполни со пестициди! а што да правам?) или одите во коцкастата кутија наречена мол (леле, има попуст во Зара за блек фрајдеј што трае еден месец!), и директно си ја мразите земјата (за овој глуп „народ“ малку е ова!, тури му пепел, време е да заминам!). Ете како се поврзани работите. *** Не, знамињата нема да ви го подобрат квалитетот на животот, ама неподржување корупција и неетично однесување (вклучително и простачки коментари низ социјални медиуми) низ КОНКРЕТНИ постапки ќе ви го зголемат. Џабе се палите и пцуете(п.с. дел од нив се ботови!), токму тоа сакаат да го правите. Ова е само парада за луѓето со неартикулирани чувства и нивна злоупотреба. ТОЛКУ! Едните божем бранат, другите божем им е грижа... Ви го подигнуваат нивото на негативни чувства за потоа да глумат спасители, додека ве крадат и ви ја уништуваат земјата, и идните и другите, и третите...
Black Friday попуст кај нас е мајтап. Повод за реклама на некои места „тематска“. Туку мене друго ми е интересно. Само крадени работи ни се интересни, срамота. Место да си чекаме попусти за нашите празници ние само крадиме туѓи работи. Неубо вака, само да се оди по туѓото. А туѓото, од ден стана недела дур стигни кај нас и од 70-90% попуст слезе на 10-30%. Али океј, како растеле денојте дур стигало кај нас, се сееле и % попуст. Инаку нормално дека јадам лајна. Не дека ми е гајле за хипокризијата.
Преку такво ми е од луѓе што живеат во мојот живот. И во очите им се гледа злоба кога гледа некој како се бори за подобро, а самиот тој немал храброст да промени нешто и сега другите се криви. Само тоа Respectfully
Македончето само на тастатура се лути оти БраЧата му го уништуваа знамето вчера. Го нема да им излезе на улица и да побара да одговараат. Ако не излегуваш, тоа ти е исто како да им даваш дозвола да ти газат значајни работи и со тоа и тебе.
Проштевај Татковино, те предадоја.. Те предадоја твоите синови и ќерки изроди, како што кажал и самиот Делчев. И денес уште страдаш ти од човечки неправди, од тирани распарчена, од сите страни сите сакаат да те приграбат. Маките твои се поголеми од сите други страданија, но само ти си безсмртна, жива вода подземна, кај што тонеш, ТИ ИЗВИРАШ! ПИРЕЈ!
Им благодарам на сите што дојдоа и си заминаа од мојот живот, мислам дека сѐ се случува со причина, добра или лоша или некоја варијација измеѓу. На минатото збогум и среќно по патот, а на иднината добредојдовте и ќе имаме време, да растеме заедно, се менуваме и обликуваме во нешто за кое не го познаваме, пред да се запознаеме.
Brain rot (хм, умогниење?, сигурно има подобри преводи...) е збор на годината, според Оксфордскиот речник, посветен на безумно листање на пост-ови и реал-си на социјални медиуми. Соодветно!
Среќен роденден на човекот кој што го сакам највеќе во животот! Среќен роденден тато мој! Мој херој! Мој столб! Мој најдобар татко во секоја смисла на зборот! Со тебе животот ми е поубав! Да си ми жив и здрав до 101 и назад татичко, те сакам повеќе од сѐ, знаеш! п.с - годинава ќе ти се исполни најголемата желба, ќе станеш дедичко!
Човек треба да е автентичен со своето "јас" и да живее во хармонија со сопствените вредности. Во разорен свет каде што луѓето често се обидуваат да не променат или самите да ги исполнат очекувањата на другите луѓе, важно е да ја задржиме нашата инвидуалност.
Тие не знаат како правилно да прикачат документи на веб-страница и ќе биле успешна непартиска администрација... *Плус бараат прашања со точни одговори за успешно да го поминеле тестот. Нема потреба од книги и учење.
Me sednuvas i me prasuvas, a ne si samo ti so takvi prasanja, "zosto ne kazuvas kako sto e, tuku samo si premolcuvas, se pravis budala". Vidi vaka, ednostavno e, moj zivot moja rabota, na kogo mu dolzam otcet? Sekoj ima pravo da si snima svoi filmovi Nitu me interesiraat nivnite zivoti, ni gledam pricina necija "ljubopitnost" da zadovoluvam
Започнува предновогодишното лицемерие. На работа цела година очи си вадат, а на крај на година на прославата "најдобри" другарки.
Јер ирелевантно и небитно=ирелевантно и небитно, колку и да се труди да буде релевантно и битно. И се остало со ред нели... #мудростилисемудрости