Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    4.300
    До скоро се предомислував дали сум го направила паметниот избор. Дали да се вратам назад и живеам во својата татковина, или да останам овде каде што секогаш ќе сум некој од надвор.
    Фледајќи, читајќи што се случува, секој ден ми е се помило и помило што моето дете нема да поминува низ тие глупости сервирани од политичарите во Македонија.
    Загаден воздух, корумпирано судство, зинато за пари здравство, образование средно жалосно, квалитет на производи испод просек, цени огромни, култура ниска.
    Жал ми е што мојата држава е ова што го опишав, затоа што мојата земја е стварно најтопла. Толку убава.
    И се лутам што дури и кога замислувам да имам магично стапче, дури ни во желбите не гледам дека може некогаш Македонија да се среди и да бидеме квалитетна држава.

На Herrera, Dilajla123, HappyMe123 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.876
    Допаѓања:
    129.795
    Секое простување што го дадов подоцно ми се удри по глава и ме научи дека е погрешна одлука. Не можам да заборавам. Премногу боли.
    Можам да простам ситни недоразбирања, но не и покрупни ствари. Простувањето е за Бога.

На GirlLove, senjorita-v, hermosa и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Wellwell

Wellwell Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    32
    Прочка.
    Сум простила на луѓе кои после некое време пак ги правеле истите грешки. И тоа свесно! Веќе нема. C'est la vie :)

На mickey18, hermosa и HappyMe123 им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.147
    Допаѓања:
    175.031
    Ми се чини како да почнав помалку да прам зборовна салата. Ама после сат-два се читам пак и сфаќам дека уште пишам неповрзани работи. O, well.

На senjorita-v, Mumoftwo30 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  5. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.536
    Фала што дојде

На $ophia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.442
    Допаѓања:
    13.980
    Едно се желбите и очекувањата, а друго е реалноста. Толку сурова, да коа ќе те акне, сѐ уште у шок си, па не така лесно можеш да се опоравиш од тоа што те снашло.

Посакуваш сѐ одново да се случува, да се врати времето, да можеш да го замрзнеш убавиот период кој е веќе зад тебе, и навистина да бил сон од кој никогаш не би сакал да се разбудиш. Но, реалноста си е таа, не може да се смени, колку и да се трудиш..

Само пак, вајда сето ова сѐ случува со некаква причина, која ние не ја знаеме. Ако ништо друго искуствата се битни, кои верувам дека нѐ прават посилни, и секако лекциите кои ни ги дава животот.

Останува на нас дали би извлекле некаква поука, или не.
    Се надевам на поголема разумност од моја страна во периодот кој следува.

На Herrera, HappyMe123, st-el и 4 други им се допаѓа ова.
  7. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.811
    А да, кој помисли дека е добра идеја на свет полн нарциси што озбилно му се одбива од глава, да промовира уште повеќе нарцисизам? Па истиот тој нарцисоиден свет нормално.
    Needles to say, ми се се*е од вас и вашата "автентичност" и "храброст" не, бриши, пи*кантност, е така. А да, и
    #скрозмарш

Последна измена: 7 март 2025
    На senjorita-v и Stark им се допаѓа ова.
  8. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    3.466
    Среќен 8 март на сите жени, мајки, баби, ќерки, сите прекрасни женски души кои го оплеменуваат овој свет со својата љубов. Биди горда што си жена, мудра и достоинствена! Убава, топла, храбра, нежна, важна и неизбежна. Среќен празник драги мои дами!

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.139
    Допаѓања:
    4.951

"She looks just like a dream, the prettiest girl I've ever seen":inlove::l:

Последна измена: 8 март 2025
    На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.876
    Допаѓања:
    129.795
    Дете, мајка и татко во Синсеј во Сити Мол.
    Детето фаќаше кај што не треба, по женските чевли. Ги тегнеше како со намера да ги уништи.
    Мајката мува не ја лазеше, ни а, ни б не му рече. Таткото му рече 2-3 пати немој, сине. Иако ќе беше подобро да го изнесеше од продавницата.
    Детето ич не го слушаше и си продолжуваше да тегне. Татково го смени малку тонот и тек тогаш ѝ текна на госпоѓата мајка да се сврти накај детето за тоа да престане.
    Не дај Боже, ама тоа машко дете во иднина може да биде кретен од маж кој нема да го почитува она не на девојките и жените кои ќе му бидат во близина.
    Подоцно, на улица во Карпош некое машко на 15-17 години на мотор возеше девојче веројатно помладо од него. На ќош застанати и нејзините другарки, си чекаа ред. Немаше родители на виделина.
    Пак ќе речам не дај Боже, ама тој тин кретен утре може да биде убиецот на следната Фросина. Или да ѝ направи нешто друго на некоја.
    Еб*те родителите незаинтересирани и неодговорни. Толку да не мислат каква опасност можат да бидат или во каква опасност можат да се најдат нивните деца во иднина. Битно они створиле потомство и се дуваат во гради ради тоа.
    Живееме во доста опасни времиња, но на кој му е гајле. Битно...
    Среќен 8-ми Март! |( :f:

На Wellwell, GirlLove, Malesia и 6 други им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.611
    Допаѓања:
    14.974
    Од сите честитки, најомилена ми е онаа од децата пресретната на пола пат. Души толкави, со цветчиња и насмевка честитаат на секоја девојка и жена. Најпријатно изненадена.

Инаку, празникот на жената е секој ден, зашто ние покрај нежноста (најчесто) сме и посилната половина!

Само ми е жал што во последниве години зазема друга насока празников. Мнозинството жени ,,се борат" и радуваат ако излезат скришум порано од работа во обични денови; претежно се кодошат, но никако да научат да се поддржуваат; за дел важат феминистичките ,,правила" кога треба да избегаат од одговорноста. Или накратко, честит празник само на жените кои се буквално рамноправни до мажите - посебно на жените кои седат до последна минута на работа со нивните колеги и не се вадат со измислени термини за доктори.

На Heavy Feather, Herrera, HappyMe123 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.596
    Желба: сите брзи и безгрижни возачи да дадат душа. :inlove:
    Да се осакати тоа што е гнило.

13. HappyMe123

HappyMe123 Нов член

Се зачлени на:
    1 февруари 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    42
    Сите сакаме пријатни разговори и убави моменти. Но, за жал, понекогаш во животот мораме да водиме непријатни разговори. И со позитивни и со негативни луѓе. Ај со позитивните луѓе некако ќе се разбереме, ама со негативните многу тешко.

И што се случува? Со денови, месеци и години го избегнуваме и одлагаме непријатниот разговор. Негативните емоции се трупаат, недоразбирањето продолжува додека еден ден не се случи (страшен) инцидент. И после тој инцидент, за жал, нема назад.

Тогаш разговорот што сме го одлагале и избегнувале со години, се случува ама сега 10 пати понепријатен од порано. После овој разговор, најчесто нема назад и има трајно нарушување на меѓу-човечките односи. Се обвинуваме зошто порано не сме реагирале, за да го спречиме инцидентот што ни се случил "неконтролирано" и што состојбата ескалирала.

Лекција за во иднина: Не треба и не смееме да ги одлагаме и избегнуваме непријатните разговори. Подобро порано додека проблемот е помал, отколку покасно кога проблемот ќе стане голем и ќе излезе од контрола. Потоа, најчесто нема назад.

Последна измена: 10 март 2025
    На LiquidLuna, Eunoia и eliesaab им се допаѓа ова.
  14. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.139
    Допаѓања:
    4.951
    Перфектна си.

15. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    11.626
    Ми фали чувството кога си 100% сигурен дека си положил на испит, ама со нетрпение очекуваш резултати, да видиш со колку поени и со каква оцена си положен.
    Последниот испит го положив пред точно 10 години, ама скоро полагав нешто налик испит и ми се разбуди носталгија.

На Wellwell, GirlRose, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    56.908
    Кога станува збор за славење роденден, не ни очекувам да ми подаруваат подароци. За мене е доволно да се собериме и да прославиме заедно, кога да се најди време и за тоа стана луксуз. Секоја година бројот на луѓе за славење се намалува. Не дека очекувам некој сѐ да остави одма и да дојди специјално, но во тој период ми е битно да се одбележи. Еден ден во иднина ќе сфатиме дека сме пропуштале многу од постојаното трчање по обврски и немањето време за ништо, не само за славење нечиј роденден.
    Можеби и ми подрани пмс овој месец па сум малку драматична.

На Alek90, MarigoldA, Eunoia и 2 други им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.876
    Допаѓања:
    129.795
    Кога едно AI ти дава подобар совет од стотина луѓе и it actually works:
    madremia-oh-my-goodnessplease1.gif
    Проблемот не е во напредокот на технологијата, туку во себичноста на луѓето.

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.611
    Допаѓања:
    14.974
    Сè почесто приметувам жени (најчесто тоа се скопјанки) кои очигледно веќе не знаат или не умеат како да си ги прикријат - евентуално решат еднаш засекогаш комплексите кои си ги имаат вкоренето длабоко во себе, па и да нè поштедат нас останатите. Ваљда дека животот ни е колку-толку посреден од нивниот (аристократски, непровинцијалски) и тоа е првата асоцијација за испади.

На Herrera, SummerGirl и Wellwell им се допаѓа ова.
  19. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    10.866
    Подалеку од токсични луѓе ке направат да се сомневате сами во себе .Само прекин на секаков контакт

На BeMyFriend, hermosa, Wellwell и 3 други им се допаѓа ова.
  20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    9.379
    Од сите работи во животот најскапоцена е среќата.Живејте на начин на којшто мислите дека ќе бидете среќни и исполнети.

На Wellwell, Antebellum и st-el им се допаѓа ова.