Младоста е убавина ама кога гледам и си правам споредба на себе и на луѓе околу мене, далеку поубави, позгодни и поатрактивни сме на 30 отколку на 20.
Мислам дека самопрогласениве психо-аналитичари треба малку да намалат со хајпот и делулу самодовербата што ја имаат.
Зошто цел живот од старт ме гледате со негативна работа, зошто еднаш едно ебано Аирлија нека е работата, да тргни не се речи, туку одма со остани си на работа, да не си ја загубиш работата, шо ти текнало вака онака.. Цеелл ебан живот ни од родители ни од ништо немам емотивна поддршка, цеел ебан живот се научив сам да негирам потреба вака поддршка, сум силен или мислам дека сум силен... Зато ко че ми придодај малку повеќе внимание девојка, го ценам до максимум шо се вика ако ми даде цвеќе, би и подарил цела градина, метафорички кажано. Си имам траума некој вид, да се плукнам ама тоа е..
Дали само кај нас олку се оговара, или општо и во другиве земји е така ? Одиш во маркет, ја оговараат колешката од другата смена, одиш во аптека, ја озборуваат колешката од другата смена, одиш во некоја државна установа истото. Смената се сведува на озборување. Сериозно почнувам бескрајно да почитувам луѓе кои не се занимаваат со тој актуелен тренд. " леле Светле оваа си ја нареди цела недела прва, нее не може така, паметна ли е таа " Абе онаа шо ги наредила онака пакетите, значи сто пати и кажав, не може ја да трчам по неа. ии итн итн. И што е најтрагично тоа се прави, пред муштерии. Што ако јас случајно ја познавам таа особа која е тема на денот ?
Лесно е да сакаш совршена личност. Но, сакај некоја која знаеш дека не е совршена и со својата љубов направи ја да биде.
Како поминува времето сѐ повеќе сфаќам дека она што отсекогаш навистина го посакувам длабоко во себе е: Мир Тишина Спокој. А не пари А не богатство А не коли Не титули Не добри оцени Ниту бучава Ниту гужва Ниту бетон Ниту чад Ни асфалт. Туку природа. Единственото место каде се чувствувам добро. А моментално толку недостижно.