Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Младоста е убавина ама кога гледам и си правам споредба на себе и на луѓе околу мене, далеку поубави, позгодни и поатрактивни сме на 30 отколку на 20.

2. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Мислам дека самопрогласениве психо-аналитичари треба малку да намалат со хајпот и делулу самодовербата што ја имаат. :rofl:

perfectboy, Mumoftwo30 and sino.o.oka like this.
  3. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

4. st-el

st-el Популарен член

Сѐ има свој рај и пекол, само потребен е моментот едното да се претвори во другото....

Last edited: May 30, 2025
  5. Stark

Stark Форумски идол

Зошто цел живот од старт ме гледате со негативна работа, зошто еднаш едно ебано Аирлија нека е работата, да тргни не се речи, туку одма со остани си на работа, да не си ја загубиш работата, шо ти текнало вака онака..

Цеелл ебан живот ни од родители ни од ништо немам емотивна поддршка, цеел ебан живот се научив сам да негирам потреба вака поддршка, сум силен или мислам дека сум силен...
    Зато ко че ми придодај малку повеќе внимание девојка, го ценам до максимум шо се вика ако ми даде цвеќе, би и подарил цела градина, метафорички кажано. :)

Си имам траума некој вид, да се плукнам ама тоа е..

GirlLove, KiT, senjorita-v and 7 others like this.
  6. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Дали само кај нас олку се оговара, или општо и во другиве земји е така ? 8-|

Одиш во маркет, ја оговараат колешката од другата смена, одиш во аптека, ја озборуваат колешката од другата смена, одиш во некоја државна установа истото. Смената се сведува на озборување.

Сериозно почнувам бескрајно да почитувам луѓе кои не се занимаваат со тој актуелен тренд.

" леле Светле оваа си ја нареди цела недела прва, нее не може така, паметна ли е таа "
    Абе онаа шо ги наредила онака пакетите, значи сто пати и кажав, не може ја да трчам по неа.
    ии итн итн.

И што е најтрагично тоа се прави, пред муштерии. Што ако јас случајно ја познавам таа особа која е тема на денот ?

anichka94, Selest, Wellwell and 6 others like this.
  7. Bitter-Sweet

Лесно е да сакаш совршена личност. Но, сакај некоја која знаеш дека не е совршена и со својата љубов направи ја да биде. :l:

Just_a_kid and Mumoftwo30 like this.
  8. Macedonian2405

Macedonian2405 Активен член

Како поминува времето сѐ повеќе сфаќам дека она што отсекогаш навистина го посакувам длабоко во себе е:
    Мир
    Тишина
    Спокој.
    А не пари
    А не богатство
    А не коли
    Не титули
    Не добри оцени
    Ниту бучава
    Ниту гужва
    Ниту бетон
    Ниту чад
    Ни асфалт.
    Туку природа.
    Единственото место каде се чувствувам добро.
    А моментално толку недостижно.

9. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Отсекогаш се чудев како луѓето критикуваат други луѓе толку одлучно, толку недвосмислено, толку без задршка, и ОСОБЕНО во јавност (кога има многу луѓе што може да го увидат и засведочат тоа)! Зар не се прашуваат дека критриумите со кои ги судат другите луѓе важат и за нив самите? Немаат никаков сомнеж за тоа, или имаат барем мал сомнеж? Недостаток на свесност, кусок на метаспознание за себе самите, психолошка потреба да кажат дека се над другиот којшто го судат, со самиот чин на судење, без да се грижат за нивната сопствена доследност, просто „истресување“? Не ли мислат дека веќе има армија од критичари, а многу малку луѓе се доследни во однос на сопствените мисли и постапки? Зошто тогаш критиката воопшто? Да се фрли уште едно ѓубре во постоечкото буниште за тоа да се потврди како буниште? Ја следат „логиката“ : " Па, сите така прават, зашто да не и јас?“ (sic.) Не гледам како ако го додадеш своето ѓубре врз постоечкото буниште што било ќе смени или ќе им го олесни животот на тебе и на луѓето околу тебе. Подобро молчи, или уште подобро прави да не биде така дури и со микро-постапки. Постапите се собираат, критиката заради критика и без доследност се одзема.

10. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Во држава каде што голем број работи, само колку да се работи...Обожавам кога некој ЗНАЕ што прави. :l:

st-el, Anie93, Just_a_kid and 2 others like this.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Без разлика дали машко или чупе ако не се среди и оздрави на некој начин, че биди токсичен врз секој кој му покажал љубов и почит.. :)

12. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Браво геније! (highfive)

13. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

За да го „победиме“ животот, прво мора да разбереме дека не се работи за крајот, туку за целата партија. Победа не значи совршенство, туку присуство. Не значи да ги победиме сите, туку да не се изгубиме себеси. Вистинскиот мајстор не одиграл совршено, туку го разбрал движењето. Тој знае кога да чека, кога да ризикува, и најмногу – кога да си прости себеси.

eliesaab likes this.
  14. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Се што сакам е здравје и љубов како на филм,а и 2.000.000 евра ќе завршат работа :sun:

15. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се вери со друга мм? Епа дај боже ни еден ден да не бидеш среќен

hermosa, lovely91, Sweety pie and 3 others like this.
  16. Bitter-Sweet

Иако календарски уште не е лето, веќе си го чувствуваме. :inlove:
    Лето, ме асоцира на природен изглед, девојки без шминка, свежина. :inlove: Веќе неколку дена има како пораснаа температуриве и јас веќе блескам. ^_^ Поинаку е, како нешто многу да се променило, оживеало. Ладно време не сакам, ќе уживам максимално овие неколку месеци. :inlove:

MeowMeow, st-el, emiliana and 2 others like this.
  17. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Боже дај ми памет :sweat:

18. sunsetbeach

sunsetbeach Активен член

Kolku mi e komicno koga ke vidam nabildan nekoj cel a krevko ego i se prima ko pi***ca..kolku samo turn off.
    Togas sfakjam kolku maskosta nema vrska so muskuli.

19. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

А кaраванот си врви, ама па никој не го ферма... Шо знам здосади ваљда се едно те исто. И така.
    Па и редно беше ваљда. :)

20. anggell

anggell Форумски идол

Кога е топло мислам дека не можам да размислувам :sweat:, ама сериозно, многу киксови правам. Посебно вака наеднаш со толку топло, по цело лето сум плавуша :emo: 8)

Biljarkata, Tropical Heat and M&M like this.