Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. Creation

Creation Активен член

Една мисла или збор кажан лош за друг на некој некој начин кје ти се врати,камоли некое злодело да направиш кје го сањаш три години. :wasntme: ( цитирам за нормалената раја )

Last edited: Aug 14, 2025
    Ѕвездена and Sweety pie like this.
  2. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Тоа дека ќе се врати верувам али дека има такви што спијат мирно со направени злодела, има.

3. franca

franca Популарен член

Бев 15дена на одмор , од секогаш ми биле доволни од 3 до 5дена, не сум човек кој патува често ,ок ми е два пати годишно ,ама ајде овој пат 15дена и искрено пресреќна сум што се вратив дома ,не беше лошо на одмор ама , кој што сака нека каже ,дома си е дома ,најубаво чувство е некако , се мислам ако некогаш ќе се омажам како ќе профункционирам во туѓа куќа хаха

GirlLove, Ta-mara, M&M and 1 other person like this.
  4. Bratot

Bratot Форумски идол

Денојве Спенџарска, Шијакоска, Ана, Миа сон не ќе може да ги фати, ушите жар има да им бидат од шо ги трачарат и озборуваат без престан наголемо, тие ќе си живееле живот како шо си сакале, нее нема така, како ќе каже форумско судско вече тако и че да буде :smoke:

И Лукас (не Аца) го заборајв ебаго, ни крив ни должен на*ба и ликов :D

eliesaab, christinnn, Ta-mara and 4 others like this.
  5. hermosa

hermosa Популарен член

Нешто ми се врти во главата,дека она што го мислиме го привлекуваме во животот.Тоа важи и за добро и за лошо ,на пример да се одбегнат некои непријатности во животот со мислите и обратно да привлечете некои работи во животот преку мислите позитивни

6. Creation

Creation Активен член

Има една изрека ѓаволот ја вовел трговијата на земјата и Бог ги тргнал очите од неа прават капитал на неморален начин подоцно градат цркви, крстови ставаат слики на социјални мрежи од манастири да се искупат кје помине некое време кје заборават и пак по старо не зборам за ситните риби што се зависници си го уништуваат животот и лежат за бадијала зборам за големите риби поздрав goodbye.

eliesaab likes this.
  7. revolut

revolut Активен член

Толку ли е тешко да се пише порака?! Не дигам слушалкааа!

8. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Ужасно ме нервираат луѓе што возат пребрзо, претекнуваат други автомобили и кога е дозволено/возможно и кога не е. Поготово кога не е. :@
    Ако не ти е мил животот, не ти се живее иди уби се, не одземај нечиј живот, некој кој сака да живее и животот е пред него

9. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Гледам еден на инста, се фрла од хеликоптер со падобран, де со мижење, де главечки, де прави салто и се прашувам како го прави тоа со толкава леснотија, после ми текнува дека уствари тој повеќе пати се има фрлено него ли што јас имам испиено кафиња во животов.
    Размислував на темава и одговорот е едноставен, искуството е се.

Од неколкуте скромни (и неспоредливи со ова погоре) адреналински активности што ги имам доживеано досега (ролеркостер, параглајдер, 85м слободен пад) дојдов до заклучок дека најстресното доживување не е во тек на возењето/паѓањето, туку стресот и тремата се дешаваат моменти пред тоа. Има еден краток "сега нема назад" момент, секунди пред да тргне направата осеќаш колку ти е мил животот. Ти се уклучува аларм да го извести телото дека не ти е веќе во комфорт зона и умот ти вика "друже, ќе се убиеш".
    После се помируваш и одиш with the flow, возењето е дури и забавно, си викаш "еве, ништо страшно".
    Кога ќе заврши дури и сакаш пак. Анксот станува помал и помал со секој следен пат, и на крај го снемува целосно.

Муабетот ми е, кога планираш да направиш нешто што твојот ум го перцепира како големо, најголем е стравот пред да го направиш, не додека го правиш. Не мора да си адреналин џанки, туку вака е и во животот, најосетливи сме пред најголемите предизвици.

azelea, TrueToMyself, Mishela and 7 others like this.
  10. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Периодов се изназборав со тон жени, со мое лице и име, со жени кои бевме и само познаници кои ми пишаа оти се нашле во иста ситуација како мене или едноставно да ме прашат како сум. Тие со кои кршев леб некогаш ни под камен не ги најдов. И се мразам дека ме здоболи ко ми текна и го сфатив ова. И најмногу се мразам оти и само 1/1000 да искусат од то шо искусив, и јас да го дознам то - нема да можам да останам имуна без да прашам како е. И уствари се осетив кловнесто денес зошто дојде та ситуација да прашам некој како е, и гледам... избришана. Другарка ми? Блокната. Лол.

azelea, Polyincognito, M&M and 8 others like this.
  11. Tropical Heat

Tropical Heat Активен член

Како ви се измислуваат цели приказни од каде време и желба се прашувам :x

12. quattro

quattro Популарен член

Зборовите може да измамат, насмевката може да се одглуми, но очите никогаш не лажат. Тие се најчистото огледало на душата, каде што вистината секогаш се одразува без маски дури и тогаш кога човекот сака да молчи.

Во погледот се чита се.

13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

14. desperate15

desperate15 Популарен член

Цел живот ми е тешко станувањето рано наутро уште во школо кога одев па до ден денешен.
    Не функционирам едноставно, мачно ми е, ме боли стомак, нервозна сум. :|
    "Остарев" и уште не се навикнав.
    Затоа никогаш не сум работела на место каде што се работи само прва смена, не можам едноставно.
    А, утре сум прва на работа ;(

15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Колку ми е убаво кога викендите ги поминувам со луѓенца што навистина ми значат, со кои се разбираме и сме искрени, со кои разговорите траат со часови и времето никогаш не поминува доволно бавно. Како вдишување чист воздух после сѐ, стабилно, без стресови, драми и задни намери. :l:

16. Creation

Creation Активен член

Да немаш ништо а да имаш се.

Last edited: Aug 26, 2025
    eliesaab and zemzela91 like this.
  17. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Мајко, денес те молам да им дадеш здравје на сите. На сите оние кои самите си ставаат етикети, дури и на најлошите. А потоа да им всееш љубов во срцата, среќа во душата. Да процветаат од благосостојба. Денес е голем ден, твој ден Мајко Богородице. Вечен нека е, за многу години.

18. Creation

Creation Активен член

Зависниците не се зависници од кеиф зависници се за да си ја ублажат болката што и ја пренесува човекот и општеството.

Mumoftwo30 likes this.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Имав партнер, кој ме тераше да пијам Нерлево, во случај да сум останела трудна и почна да ми се правда како тој немал пари за дете, и од дома неговите немале и сл.

Таа личност, ја избришав од својот живот.

Замислете трудна да останев.....