1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.555
    Не можам да останам лута долго време на личност што ми значи. Фали само да ме погледни, една искрена насмевка и убав збор. Не знам дали е слабост или доблест, но после тоа одма омекнувам..

На lovestoneddd, Purplelilac, Ambitious и 5 други им се допаѓа ова.
  2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Фејк џинџер не е џинџер. :D

На zuto, Ugly Duckling и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  3. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Зелен Пазар, Скопје, стари жени си донеле набрани билки за чај си продаваат, друга во кофа донела сливи од двор, трета донела кошница со домашни јајца од село…И доаѓаат инспектори со полиција и ги бркаат од пазарот како стока да се, на едната од нив и ја тегнеа кофата со сливи за да и ја земат, на друга и бараа лична карта да и пишат казна… Да ве прашам вака јавно, дали овие жени од преку 70 години дојдоа на пазар на овие пекол температури, од мака? – Секако дека од мака дојдоа, затоа што да имаа достоинствен живот немаше тоа да го прават. Млад новопечен инспектор, со трето одделение што те вработиле од некој смрден партиски штаб, на стара жена и ги влечеш кофите и се дереш демек јак к…рац си некој? Дали мислите бе дека некој нормален ќе ве гласа веќе, вас и некој сличен на вас?! Македонија е земја искрадена до коска, узурпирана од криминалци, имате неразјаснети убиства, тежок организиран криминал, непотизам од болни размери, очаен животен стандард и бидејќи вие средивте све, ви остана уште бабите од Зелен пазар да ги тегнете. Едната од нив денес извади од престилката 80 денари и му ги даваше на инспекторот- земи, земи, му рече, за тебе се париве, од чајот ги земав, ама немам казна да платам…, напиша Даниела Јорданова на Фејсбук.

На fana, mileystar, LiliBoz и 9 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Се плашите од споредби, а се споредувате со други жени.
    Навредувате други жени и после ви е криво кога ќе се впери прст кон вас.
    Може треба да се преиспитате. :?:

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    СДК... Ако нешто е сомнително од почеток, најчесто е така.

На WildMk, mileystar, piksooki и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Што комарци агресивни ќе беа ова, цела сум со модрици и огромни црвени пликови по телото, како тепана изгледам, а не касната од комарци. (facepalm)
    Па и чешаат ненормално, а и сите ми се чудат како само мене толку ме касаат. :envy:
    Што баксуз ќе бев. :drunk:

На Doozy, LittleChili, MrenaRiba и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.264
    Кога ќе дојде до делба на имотот во едно семејство сите си ги покажуваат вистинските лица.

На Gosh, WildMk, mileystar и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Pcelka1315

Pcelka1315 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    1.813
    Сега сакам дрвена куќичка, далеку, далеку на врв планина, децата до мене како се играат, а јас како цртам и го "цепкам" голтка по голтка полу оладеното кафе, да не слушам никој освен смеата на моите синови, птиците, ветерот, музиката од листовите на гранките од дрвјата, рекичка и ништо повеќе ни телефон, ни интернет само едно обично мало на дугменца телефонче за да се јавам ако треба нешто (а нема да треба) , едноставно преку глава ми е трауматизирање дечиња, изживување од СТОКИ неизживеани, преку глава ми е компромиси за се, лицемери на секој чекор,, па и во куќа дури, аман!!!
    Болката во гради од се насобрано не можам да ја кажам, не можам да ја извадам, да можам да ја нацртам сигорно ќе биде црно платното со една најсветла точка, таа точка се синовите кои ме радуваат и исполнуваат се околу е срање, народ научен ако му идеш по кејф си арен, а ако не, тогаш нечиниш.

На Herrera, Oxymoron, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Мене ми се оствари желбата да ја видам Медина, да го видам замокот каде се снимаше првата сезона на Game of thrones.
    Толку многу улички, лесно да се загубиш, на пример да играш криенка со некого. А сите тие водат кон прекрасен поглед на Буџиба, Валета и Слима.
    Направив одлични слики иако не бев убаво облечена, но сепак пак ќе се враќам за да направам уште слики.
    Ах... За момент се замислив дека сум низ некој времеплов па ме облеа среќа.

Убав ден.

На Alisa22, Nausicaa, Oxymoron и 6 други им се допаѓа ова.
  10. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Ич не ми е пријатно, кога не сум сфатена како што треба од блиска личност во врска со тоа што сум го рекла, па морам да се објаснувам. Преку глава ми е од вакви ситуации. Да не ми значи личноста, немаше да се објаснувам, зашто стварно немам ни намера, ни сила на секого да му цртам што сум сакала да кажам и зошто. :doh:

На Herrera, Alisa22, IM.TMKQ и 10 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.040
    Допаѓања:
    130.944
    Идеш на форум да видиш што има ново и да напишеш твои мислења. :^)
    Влегуваш во Фемина Инстаграм да си објавиш фотографии од твоите јадења како и сите други членови кои објавуваат таму и гледаш дека ти паметуваат да не ставаш кечап,а ти немаш ставено кечап во секое јадење и плус знаеш дека не треба. ;) :!: А,ете,ти ги лајкнуваш нивните постови за јадења без да им ги коментираш јадењата јер знаеш дека не треба да пикаш нос во туѓа манџа.Секој си знае што и колку му одговара.
    После скролаш по поновите теми и размислуваш дали и што да напишеш.Мозгаш и пишуваш.И оп,одма некој ти скока на твоето мислење.Не се согласуваш и оп,скокаш и ти. ]:) Кога ти им скокаш на нивните мислења,не им одговара,а они мислат дека имаат право истото да го прават на твоите.
    Бре,бре,тригирани... :D:rofl::rofl::rofl::rofl:
    Ти велат да не лепиш етикети на некој/некоја,а они го прават токму тоа иако ги немаат сите информации за инцидентот во кој е инволвирана таа личност.Тоа не е во ред народе!
    Скролаш и понатаму...
    Се нашла некоја да коментира дека не е можно една девојка да нема пари ни за влошки од 20-28 денари оти дотичната мисли дека светот е розев...
    Ама не е,штета...
    Богатиот наредува,сиромавиот трча и офка јер нема ни за весник од 15 денари.
    Овој свет е суров! :@

На Gosh, piksooki, marija305 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Ме воспитуваа да бидам морална,да слушам постари,да не лажам,да почитувам стари луѓе но што со тие вредности во денешно време?

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Мејз

Мејз Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2018
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    4.121
    Мноогу, значи премногу се изнервирав денеска додека чекав ред во болница. Чекална преполна, чекав ред саат и нешто, пекол времето не се дише, и оп еден тип со мало девојче влегувс внатре, тоа збеснува, писка не се трпеше. Дојдов на ред и типов ми застанува пред врата вика јас сум на ред.. како реков вие на ред кога дојдовте последен, ама јас неможам да чекам само за упат сум дошол, епа, реков и јас за на кафе не сум дошла и си влегов и излегов like a lady :Dза ништо не не бива.. страшно

На Kimberly11 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  14. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    Моментот кога ќе се врати некој од „странција“ и кога ќе почнат да „пиштат“ телефоните, небаре се вратил царот во Константинопол.

На Love 83, LittleChili, sjdgo и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Една поранешна соученичка имаше профил на социјална мрежа со 1000+ следачи. Фати дечко, и прво ја натера 50% од сликите да ги избрише, провокативни биле. Сега ја натерал за да му докаже дека го сака да направи нов профил и само 120 души да има, само женски и од машки, братучеди, него и 5те машки од клас со кои учевме во средно.
    И уште вика од љубов така бил љубоморен, ја сакал.
    Колку ми е жал за луѓево заглавени во вакви токсични врски, за кои за жал сите ги гледаат освен самите тие, а кога ќе им кажеш, ти си љубоморен зошто они се најпресакувале...

На fana, Animali, WildMk и 33 други им се допаѓа ова.
  16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    Ако нешто се случува полека, не значи дека се одвива бавно.
    Убавината на неповторливиот момент е драгоценото време.
    Искусувам миг на емотивна ерупција во последнава деценија.
    Повторно зачуван ексклузивитет за мене, а молк пред останатите...

На Oxymoron, SummerGirl, Madam-A и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Bel den da ne vidite site vie rodnini sto se javuvate dva pati godishno odkako kje vidite deka ne my odi na covekot. Porano za Slavi, viziti, rodendeni nacrtani ni bevte na vrata od 12 do 12 ne si odevte. Budali bile moite sto kanea lugje kako vas. Nema jadenja sega, ve nema I vas. Dobro da ne vidite vo zivotot. Sega se praznici, neka ve kaznat svetcite.

На franca, SummerGirl, curlyhair и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Има нешто посебно во подготвувањето плејлиста за патување и во пакувањето куфери. :sun:(poolparty)

На Animali, M&M, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Безвеза Ви е тоа бришње на постови, драги членови на тимот. Знаете како доаѓа ова? Одат во диско 5 другари и вратарот им вели: извинете приватна забава и не ги пуштаат. А позади нив 7 девојки по 16 години ги пуштаат слободно( во овој случај троловите по форумот).

На Herrera и jasbi им се допаѓа ова.
  20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Боже Господи, или дај ми покорисни луѓе околу себе, или овие што си ми ги дал направи ги такви. Те молам понизно.

На hermosa и marlonbrando69 им се допаѓа ова.