Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    3.723
    Страшно колку повеќето луѓе се ограничени и исмејуваат здрави навики ,т.е. цедени сокови , од кај што научиле само дека ќе фатат шеќер а величат легални убијци што свесно не им давале лекови на луѓе болни од рак ,беспомошни , поткуп за здравје и уште што не, срамота , од здравствово бизнис направија уште имаат лице да се покажат ,да сум доктор би се сокрила некаде после се што се направи на народот, а д-р а бизнисмен ,нема разлика пу

П.с. многу ми е чудно и безврска што се дозволија, машки членови на форумов, ми делуваат како некои тетки да не речам баби на чешма кои се бават со рекла казала муабети

Убав продолжен викенд на сите 8)

На M&M, GirlLove, Soffy555 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    4.735
    I'm losing everything, and still have everything. :whew: :lol: :tmi:

На revolut и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  3. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    1.588
    Конечно во лафе без алкосот да се зезам малку

4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.323
    Допаѓања:
    133.250
    Чудно ми е кога гледам луѓе како мијат раце само во вецето, но не и во кујната.
    При излегување пак допираат кваки и прекинувачи на кои има многу бактерии доколку не се дезинфицирани.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.923
    Допаѓања:
    81.450
    Lol, коментари од луѓе зошто е вакво времево, тмурно, врнежливо. Зошто? Оти е есен, затоа. :fubar: :?:

На merriel0, Anie93, franca и 9 други им се допаѓа ова.
  6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    16.207
    ..(така, понекогаш) набљудувам ликови и гледам како им е сето скоцкано, па од пуста досада сами си разрушуваат сè ко кула од карти. Јас уште не сфатив што порив треба да те износи за да (самоиницијативно) рушиш сè.

Ако веќе рушиш, руши го тоа што е гнило оти негнилото е греота да се (от)фрли. Не за друго, има многу ситуации за луѓе, сето од луѓе за луѓе, ама па мизерија е да се нема некој (себе)срам до каде се тера. Упростено, не прави така како што не сакаш тебе да ти прават оти колку и да е клише сето е урамнотежено.

На Mumoftwo30 и senjorita-v им се допаѓа ова.
  7. Hipsterism

Hipsterism Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    78
    Не е можно толку да не ми иде, колку повеќе пробувам да се извадам како повеќе да тонам.

На hermosa, Mumoftwo30 и franca им се допаѓа ова.
  8. HappyMe123

HappyMe123 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    155
    Со некои луѓе едноставно не се разбираме. И нормално дека следува прекин на комуникација.

На lovely91, GirlLove, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    915
    Дали е некој нов тренд, кога ќе прашаш менаџмент за нешто нејасно во работата, да добиеш половичен одговор ? Ама не ќе да е, значи поставуваш едноставно прашање и добиваш половичен одговор, кој може да да биде толкован на 5 различни начини, и ти бираш еци пеци пец, и се молиш да погодиш.
    Оти ако препрашаш си глуп и досаден.

Што е толку тешко да се пиши, прецизен конкретен одговор? а ова гледам дека и во многу фирми е проблем, слаба комуникација.

Дали сериозно постои нормална фирма еве конкретно кај нас, каде што постои беспрекорна комуникација, меѓу менаџментот и вработените.

На M&M, lovely91, GirlLove и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Hipsterism

Hipsterism Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    78

На Stark, Milaaaaaaaaaa, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Creation

Creation Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    167
    Еве го мртовецот 3 ти ден како лежи во капела и нејќе да мрдне ич!

12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    16.207
    ..кога се наканувате на гости и му се бесите на врат некому, онака групно, ставете си прст на слепоочница и запрашајте се дали некогаш претерувате (ама бидете објективни). Чисто од куртоазија, викендашки, за неготвење е муабетот. Уште па и менито ќе го бираат.

Си размислувам, зошто досега не се обесував вака, ваљда дека имам осет? Како ли ќе одморев ако шетав по луѓе на јадење? Пу, ич не знам како треба да се живее! :bug:

На MeowMeow, SummerGirl, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.615
    Допаѓања:
    23.345
    Лигајци од типот со добра намера да ме испитува се и сешто, ебете си мајката

На Buttermilk, Анoнимус_, lovely91 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Creation

Creation Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    167
    Во животот можеш да бидеш што сакаш, твое е само да избереш.

Последна измена: 1 ноември 2025
    На Buttermilk, lovely91, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.323
    Допаѓања:
    133.250
    Пресмешни ми се луѓе кои се прават паметни додека бранат одреден партиски кандидат на некоја безвезна основа, а не умеат да разликуваат помеѓу глушец и стаорец. :D

На M&M, Miss666, FlirtBerry и 2 други им се допаѓа ова.
  16. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    10.042
    Животот не е фер,на сите не ни дава исти шанси и прилики , неправедно е

На Billy Idol, $ophia, Buttermilk и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.615
    Допаѓања:
    23.345
    Ко ми беше тешко ги примив најубавите совети и се лупање во гради како ти нема да дозволиш така да ти се случи, ама бетата ти се случи и на гла дури да ти се качува ама немаш ни граници нити пак ги применуваш советите мене шо ми ги даде. :)

На senjorita-v, SummerGirl и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    292
    Профилот на фемина го имам скоро 6 години. Го направив кога бев бремена, и од тогаш го читав секој ден, наоѓав одговор за многу прашања и решение за многу проблеми, општо во животот и со детето. Ми помогна да научам многу работи кои не сум ги знаела. Во последно време кога ги читам дискусиите помеѓу членовите, искрено се уморувам. Никаква култура во реплицирање, никакво прифаќање на факти. Во било која тема да отвориш само расправии. Можеби е време да одморам и од него како и од социјалните мрежи...

На Panda00, Creation, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Hipsterism

Hipsterism Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    78
    Ти благодарам животе за онаа случка од вчера, таа емотивна катарза со последици, ќе ми треба денови за да се опоравам, не знам дали е ново ниво или длабоко навлегов во срањето.

На Mumoftwo30, eliesaab и hermosa им се допаѓа ова.
  20. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.870
    Денес бев во Cineplexx во Скопје.
    Каква некултура човече.. 4ца бевме, си имавме купено карти онлајн, влагаме во сала. Нашите 4 места зафатени. Татко со две ќерки. Им кажувам и им покажувам со смирен тон, најфино што може, дека седат на наши места. Го имате таткото: ама и нашите места се фатени. Се вртам околу мене, никаде нема 4 седишта едно до друго за да сме заедно. И едното девојче вика еве ќе одиме полево малце и ќе има место. Не нема да има. Ќе има 3 места, а 4тиот сам да седи избацен негде?!
    Стварно не сум некоја што ќе се расправа со нив пред сите и ќе драми, нити па некој од друштвово ми е таков. Отиде дечко ми да побара вработен да дојде. Дојде вработениот фино лепо ги симна таму доле за кај што имаат карти, други стварно им го фатиле местото па и нив ги разместуваше вработениов, си се реши работата. Муабетот ми е, цела сала да седи на погрешни места никој нема да се закрене да иде до соодветно лице за тоа да ги премести. Ќути си и трпи си. Македонското.
    Над нас толку многу зборуваа, не беше шепкање тоа. Или со телефони кога ќе рокнат екранска светлина на максимум пред тебе, не знаеш дали дошле на филм или на муабет. Има и си скролаат по социјални мрежи. Многу сакам кино ама за жал, се нема култура кај нас.

На Miss666, M&M, Panda00 и 9 други им се допаѓа ова.