Форумџика на годината

Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Убаво ми е.:sun:

L.i.n.a.a and Eunoia like this.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

"Медицината ги лечи последиците, а не причините" - омилена реченица на секој човек што нема ни ден медицинско образование и никаква идеја како функционира телото, ама знае да измисли приказна за било која болест која ќе му одговара на фантастичниот наратив замислен во главата.

3. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Животот не е трка, туку само едно обично патување. Треба да научиме да уживаме во секој наш чекор, дури и кога на патот ни се појавуваат трње и камења.

Mari7, eliesaab and anggell like this.
  4. hermosa

hermosa Популарен член

Обично не сум толку осетлива,но заплакав вечерва , знаејќи дека тој милува и гушка друга .Тоа можеше да бидам јас,но толку ми е среќата во животот.Како ќе се навикнам на самотија,па и мојот бивш кој не вредеше пет пари си има некоја ,само јас и луѓе кои вредат се сами .

5. pdb123

pdb123 Популарен член

Како да создадеш или одржиш пријателство денес:
    - Не очекувај апсолутно никаква конзистентност меѓу зборови и дела, т.е. претпостави дека секое „ќе“ е кажано онака, колку да се каже нешто во моментот, без никакво чувство на одговорност тоа навистина да се проследи;
    - Не се врзувај емоционално, секој (треба да) се пази да не случајно биде ранлив, т.е. слаб пред друг;
    - Ако случајно направиш некоја жртва/услуга/на каков било начин направиш нешто што тебе и не ти е баш convenient, чисто од почитување и љубов кон личноста, и очекуваш барем признание и барем да се цени/да му значи на некој, виновен си ако се чувствуваш лошо што не е така, затоа што никој не ти барал да го направиш тоа;
    - Кога ќе се видите, глуми дека сте преблиски, иако во реалност знаеш дека секундата кога ќе се разделите заборава дека постоиш, т. е. во суштина сте само еден чекор понапред од познаници;
    - Не искажувај грижа, не се труди да помогнеш, не се труди да најдеш решение, затоа што напнуваш, подобро прифати го дефетизмот, иако води кон чувство на бесмисленост;
    - Секогаш биди воздржан и неутрален: ако искажуваш среќа или возбуда - детинест си; ако искажуваш гнев - негативна енергија шириш; ако искажуваш тага - непријатно им правиш на другите, и општо, кое било искажување на емоции веднаш те става една класа подолу. Ама не биди ладен, биди пристаплив;
    - Ако постои нешто за кое си passionate во животот, задржи го за себе, никој не го интересира, само замараш;
    - Секогаш знај дека си небитен, на раб да те отсечат од животот секундата кога малку ќе треба да вложат труд во врската, ама однесувај се како да си меѓу „твои луѓе“;
    - Не си земај при срце ако си одбиен 100 пати, ама внимавај ти да не одбиеш повеќе од еднаш, нема никој да те моли;
    - Живеј со став: „Секој за себе“, ама не биди очигледно себичен, малку направи филм дека си дел од „заедницата“.

Депресија.

6. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Научив да живеам без вас, ама не и да престанам да ве барам.
    Празниците доаѓаат, а вие не. Нема прегратки, нема честитки, ама има љубов што не згаснува. Во секоја радост ве замислувам тука, во секоја болка ве повикувам по име.
    Фалите, секој ден. И ќе фалите.
    И најболно не е само што болката не поминува, туку што некои знаат да ја искористат.
    Да допрат таму каде што најмногу боли и да ги вреѓаат оние што веќе не можат да се одбранат.
    Тоа не зборува за нив, туку за празнината што ја носат во себе.
    Не грижете се за мене. Болката што ја носам, не давам да ме скрши.
    Ќе ве памтам засекогаш.

7. Creation

Creation Истакнат член

И метеоролозите почнаа да ја промашуват прогнозата за времето,треба да почнат да викаат а кје врне а не.:D

Last edited: Jan 5, 2026
  8. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Од новава година наваму планирам да сум многу по директна за луѓе кои не ме почитуваат и многу по дрска за истите.
    Кажи си отворено и без мисла дека некој ќе се навреди- на оваа карта ќе играм веќе.
    Немам време за дегутантни личности.

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

10. pinklipstick

pinklipstick Активен член

Против токсична позитивност сум али па и се од негативен агол да се гледало?? :headbang: аман.
    Ја сум личност што најлошата можна вест да ми ја кажеш ќе пробам и ќе успеам да ја најдам светлата страна и ќе те утешам со разговор а имаш створови не смееш ни да им се пожалиш ќе го напраат 100 пати посериозно од што е.
    Бегам понастрана од вакви особи.
    Олоши.
    Полни со негативна енергија и ко да сакаат да слушаат лоши вести.:fubar:

M&M, Mumoftwo30, HappyMe123 and 2 others like this.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Празници. Сите побожни, отишле во црква, ставаат некои божиќни пораки на story. Се надевам дека вистински ја носите верата во себе и сте навистина добри луѓе кои прават добри дела, а не е тоа само вера пред публика...

M&M, Mumoftwo30, eliesaab and 10 others like this.
  12. Creation

Creation Истакнат член

To much of those, to much of this rise up..

Mumoftwo30 and eliesaab like this.
  13. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Мразам празници, од секогаш не сум ги сакала...мислев кога ќе имам деца ќе се смени перцепцијата ама не....уште е истиот чувство, напнатост, умисленост, усиленост....абе ужас...ај нека завршат па да се вратиме во нормала оти ова е лудило.

M&M, anggell and KiT like this.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

15. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Зашо за музиката се мисли дека по дифолт служи за забава, веселба и атмосфера?

Ја не знам дали не знаат и не се во можност подлабоко да ја доживеат, и баш ми е жал поради тоа.

Емоција е, буквално ти го рефлектира расположението, се пронаоѓаш, целосно се продлабочуваш и се губиш во неа. Не ќе да е само позадински звук кој ти годи да ти свири..

Чудна сум зашто иста песна можам 2 саати да слушам. А никој не прашува зашто навистина се дешава тоа..

M&M, Mumoftwo30, senjorita-v and 5 others like this.
  16. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Не ми се јасни овие што пред црква стојат и просат седнати со по 3/4 деца околу нив.
    Зошто се множат кога немаат пари?
    Или најлесно им е да просат по улица или на празници да седат пред црква.

Сабајле на една и реков да земе да се фати за работа, а не со децата да седи пред црква и да бара пари.
    И не ги жалам пошто само деца прават и ништо не работат.

17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

No hate like Christian love.

18. eliesaab

eliesaab Форумски идол

СДК, постојат и отроверти (официјално). Ние меѓу нас се знае(в)ме, науката доцни?

Mumoftwo30, Stark, HappyMe123 and 5 others like this.
  19. Creation

Creation Истакнат член

Ако си со една нога во минатото со друга во иднината и се мочаш на сегашноста добра ноќ.

Mumoftwo30 and eliesaab like this.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Признавам дека многу ме плашат мажи што мразат дебели (па и само да се покрупни) жени, не бидејќи ме погодуваат такви коментари, ама начинот на кој зборат / исмејуваат е баш насилен. Тоа зборувам за рандом коментари на интернет, не сум имала ситуации да ме некој вреѓа ама со некои машки се осеќам ко да не ме гледаат како особа и им фали секунда да ме плукнат у фаца. А верувам дека е слично со било кои жени кои не им се привлечни.

FlirtBerry, M&M, Mumoftwo30 and 11 others like this.