Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Еднаш отидов на инфективно и влегов пред 20 души. Докторката не повика нас . За неупатените во медицината, дете дехидрира за 20 мин. Со 13 последователни течни столици во рок од 90 мин моето дете беше во предкоматозна состојба. Секој во ходникот беше појак од него.
    Поентата кој е паметен ќе ја разбере. Кој не ќе си тера по свое.
    И не. Не ми кажујте кој колку и како изгледал и дали можел да издржи. Зошто дете со, седиментација 90 возеше колички дома.
    Не не бива стварно.

M&M, 1209, Kimberly11 and 5 others like this.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Многу ми е драго што не се пронаоѓам овде во овој текст и што овие зборови не постојат во мојот речник и карактер.
    Се е кажано, а не само во Шведска и овде се такви нашите.
    Само ќе те погледнат и одминат.
    Screenshot_20190730_171314.jpg

Gosh and hermosa like this.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Вчера се родил првиот мал јужен бел носорог зачнат со вештачко оплодување кое кај носорозите до скоро во многу обиди беше безуспешно.
    Нова надеж за неговиот речиси изумрен роднина. :l:
    Луѓе кои прават сѐ во своја моќ за оние кои не можат сами да се борат против суровоста на човештвото се токму оние кои и ми ја враќаат вербата во човештвото.

4. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се сум видел ама пред сопруг да се пушташ на некој треба да си:fubar:
    :rofl::rofl::rofl:8-|:*

5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Она кога знаеш каде е проблемот и се обидуваш да ги промениш работите, знаеш како треба, ама сама не можеш.
    Да бевте вие како мене, ќе беше најдобро за сите. Ама не сте како мене. Вие сте будали и наивчини. Преку весник би се откажала од вас.
    Ако не ми дава проблемот јас да го решам, тогаш нека се реши самиот. Сакам утре да се разбудам и да ги нема овие грижи, да исчезнале самите од себе. Ми се смачи веќе јас да го поплочувам патот, додека на некој му го поплочиле и на него е само да го оди.

6. poenta

poenta Форумски идол

Моментот кога долгогодишна пријателка низ разговорите често се навраќа на настан пред 20 год. и изразува благодарност за сторената помош од моја страна. За мене ситно дело од минатото, а за неа незаборен гест и после толку време.
    Минутите поминати во нејзино друштво се сведоштво дека многу одамна меѓу луѓето имав прилика да запознаам личност со изграден карактер и зачувани вредности која остана во релативно малиот број на зрели и длабоки пријателства.
    Среќна сум што ја имам човечката реткост на денешницава...

Oxymoron, sweet-cherry, 1209 and 17 others like this.
  7. Мејз

Мејз Истакнат член

Си се исплакав убаво уште од сабајле, на контрола за тироидната, докторот вика се е добро засега и си одам да ја посетам мајками на работа, нејзина колешка кажуваше како ја лечеле од тироидна, а таа, имала сосем др болест демек скоро ќе умрела.. сеа сум тооолку негативна, незнам дали сум доволно силна за ова, можеби и не е голема работа, но јас се чувствувам како да тонам и се околу мене се распаѓа.. ;(

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Оно сите ставаат срцепарателни статуси, видеа и слично.
    Највеќе споделуваат како помогнале на другите, а всушност реалноста е многу подруга.

9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Наместо да им објаснувам на луѓето дека се премногу дрски и безобразни што се мешаат во туѓи животи, почнав да употребувам пасиво агресивно однесување па некако магично ми се откачија од мене.

Како јас да си седам без никакви животни идеи, па одеднаш доаѓа суперхерој да ми дели бесплатни мислења за да си го средам животот.

Само не ми е јасно од каде им текнуваа идеи?
    Така си седат и одеднаш ќе им текне: Еј сега на Џоли ќе и речам вака да си направи, а на Петко така да си направи.
    Можно ли е да се толку патетични и да немаат свој живот па застанале за мене да мислат?

Осет малку? Бркање ваша работа?
    Слабо, а? Непознати поими.

Епа и јас ќе играм така.

Oxymoron, Herrera, 1209 and 10 others like this.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Си дошол во Грција да одмориш на мир, еве ти ги комшиите до тебе пуштиле турбофолк и ечи све со песните на Стоја, згора на се викотниците во 8 сабајле од тип на "КАЈ ОДИШ ТАМУ П***А ТИ МАТЕР, ЌЕ ТЕ УБИЈАМ ВЕЌЕ, НИШТО НЕ СЛУШАШ" те будат и утрото може да започне...
    Причини зошто прв крак и Стримонски залив се лош избор за одмор...

11. Doozy

Doozy Форумски идол

Почнав да работам со човек што изгледа е дислексичар и дисграфичар и воодушевена сум од тоа колку е успешен. Прво мислев дека не е нејтив или дека не знае англиски, ама после неколку разговори по телефон, нејтив е милион посто, а проблемот е во писмената комуникација.

Со оглед на тоа колку е успешен, а истовремено љубезен и приземен, доказ е дека пречките многу лесно се надминуваат ако се решиш сам да ги надминеш, но и ако живееш во средина што ти го олеснува нивното надминување и те поттикнува да не ги гледаш како пречки.

У меѓувреме, балканските родители се шампиони во создавање на пречки кај нивните деца, дури и кај сосема океј деца без какви било пречки во развојот... од типот на не знае да си спржи две јајца или не мие чинии оти тоа е гадно или вари шпагети без вода.

Изговорот е - за да не се мачи... а не сфаќаат дека не е лошо некогаш и да се помачиш во животот. Особено во младоста. Чисто колку да разбереш зошто не е убаво да се мачиш цел живот и да направиш нешто побрзо да го смениш тоа.

Gosh, LunaGrey, Nigredo Odor and 23 others like this.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Колку сила има во човек кој се бори со се' што е против него...

mileystar, jasbi, LejlaD and 5 others like this.
  13. lovemme

lovemme Форумски идол

Како што поминуваат годините сфаќам колку сум била нетрпелива и избувлива но може тоа да се насочи кон мојата искреност.
    И сега велам штета што сум искрена и што љуѓето секогаш знаат на што се со мене па затоа можеби имам само пријатели кои се бројат на една рака...

Gosh, Love 83, buba4e89 and 3 others like this.
  14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Многу те сакам мајко ,срцето ми се кине кога те гледам дека си тажна поради мене :u:.. Немој да се грижиш наскоро се ќе биде во ред ти ветувам.:)

WildMk, jasbi, Oxymoron and 7 others like this.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Секогаш се правам паметна во случај кога ќе зеам да се губам по улициве. Ќе брзам за да завршам работа и за назад ќе си речам "Не ти треба мапа мори, имаш пат иди." И ќе завршам бог знае каде и пак нема да отворам мапа. |(
    Нема везе, ќе се испотам пола час ама мапа не уклучувам. (facepalm)
    И така си идам по патот и гледам на билборд 39+ степени,гледам по пат маж што се расправа со жена му зашто имала деколте и требала да го сокрие да не се гледало.
    Па идеш гледаш некој во ресторан, јаде и се нервира.
    Па некој шета куче ама кучето како виршла мало не можеш да го забележиш. Кјут си викаш. :inlove:
    И талкаш, стасуваш до некоја улица и гледаш некој познат од работа.
    И 2 реда муабет, ајде чао чао
    се поздравувате машкудански.

Поминуваш улица, си стасуваш дома без отворена мапа.
    Си отвараш пиво, си воздигнуваш и си викаш лесен е овој живот. :D
    Аха, да :rofl:

16. veteruska

veteruska Популарен член

Таман си помислив дека се си е во ред кога ке се појави некој проблем,живот,секогаш ке те јаде нешто.

Tea678, cresa-jagoda, lovemme and 3 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се родив израснав живеам и работам со луѓе од разни националности.Една од најбитните нешта во животот ја остварив со еден од повеќето вистински прилатели од друга .И никогаш не ми пречел ни туѓ јазил ни туѓа култура но денеска навистина ме здоболе тоа што нас не нема ,мак.јазик не го слушнав во маса од 200 луѓе.Се почувствував како туѓинец дома.Ама сами сме си криви за се, сами се доведовме до ова.Не обичниот народ туку оние кои 25 години не лажат крадат и манипулираат со овој сиромав народ.А ние слепо па и сеуште понекој им верував(в)ме.

18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Едно од нештата што најмногу ме иритира е кога некој се осудува да зборува за мене како да знае како ми е, како го живеам животот и низ што поминувам. Од неколку напишани реченици ќе заклучат и каква личност си, скроз сигурни во она што го кажуваат. А вистината е дека немаат ни најмала претстава. Ни. Најмала.

Ама битно да се каже нешто против некого. Ако тоа го крева егото, океј. Јас не сум ни дожна ниту имам енергија на некого да му се објаснувам и правдам. Бидејќи никој што така зборува нема утре да ми подаде рака за нешто.
    I'm worth more than what others make it look like.

JollyGirl, shz, Alisa22 and 12 others like this.
  19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

И 2020 ќе дојде и уште мислат дека се смешни со тоа статусите и твитовите дека патриотите поминувале граница секогаш за 2ри август.
    На споен викенд и у сред 40 степени калето да не треба да го чуваме? Шетање им смета, продолжен викенд им смета, освен хејтање нешто друго знаете ли...?

20. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Не верувам дека нешто носи поголем мир од утро започнато со отворен прозорец од кој влегува студен воздух, во тишина во која си ги распостелуваш мислите небаре се цвеќиња во полјана. :f:
    Да се собере сета свежест па без колебање да го прогласиш денот за започнат. :sun: