Форумџика на годината

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    15.004
    Шепотат средби со зборови што мирисаат на мед, но наутро исчезнуваат како магла над калливото поле, оставајќи зад себе само ехо од тоа што можеше да биде... Гледам во нивната несигурност, во празни очи кои се плашат од себе и одеднаш, целиот жар во мене се гаси.

Кратка проза за малокурци.

Дороти Ќулавкова.

На sonuvana, Selena01, Panda00 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Buttermilk

Buttermilk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    214
    Живеам за денот кога ќе се смеам толку многу, додека стомакот не ме заболи.. И кога ќе чувствував мир и спокој длабоко во мене ...

На Vodolija89❣️, minne992, Амаја и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Unknown_7

Unknown_7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2025
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    1.667
    Нема по вистинита поговорка од: убавите круши, свињите ги јадат.

На Vodolija89❣️, Raven22, st-el и 6 други им се допаѓа ова.
  4. paradise21

paradise21 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Нема ништо полошо од зачаран круг. Како лавиринт без излез. Кога ли ќе сфатиме дека не е поентата дека немаме време и одново ако почнеме ќе биде подобро.
    Треба да се почне секој ден, со цели да ама и ден за ден без размислување дека сите следни денови ќе бидат ужасно напорни и претешки и сега да се откажеме пред време.. и следен пат пак и пак и пак нема да е доволно.

На Vodolija89❣️, M&M, FlirtBerry и 2 други им се допаѓа ова.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.846
    Допаѓања:
    13.983
    Мислам дека сум единствената личност која немаше пробано трилече(прв пат пред две недели)
    Имав поинаква замисла дека е вкусот немав желба ниту за пробање ниту за правење.
    Откако дома ми изразија желба веднаш направив, скептично го пробав, и кога прв пат го вкусив бев ваква :o
    Пре преубаво ми е, мене која сакав само торти со шлагови, лешници, путери :$

На Panda00, st-el, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  6. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.016
    Допаѓања:
    16.919
    Е*ате животот ако треба да се прашуваш кој ќе е следен. Никакво време, олошот само останува да чекори по земјава. Почивај во мир.

На Panda00, Аргентина *, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.016
    Допаѓања:
    16.919
    Инспирирана од актуелната тема деновиве, пуштив епизоди од султанот Сулејман. Првите две, особено важно.

Е сега, малтене настрана муабетот со религии (ептен убаво се гледа), од една тематика завршив на друг заклучок - има нешто и до жената.

Едната вели (парафразирано): срцево мое тебе те сака, другата сè мое е твое, срцево не е мое туку твое. И се засркнав ептен сред двете шупливи(!) реплики (ама после укапирав, додуша доцна) дека има нешто и до начинот на скротување.

Најверојатно(?) маж за да те слуша треба малку расипана умешност со дипломатија, па и отповеќе да го насмееш, сама се наканиш, населиш и владееш сосе пакет (во пакетот мислам на шајки и пајки, малтене цела фамилија). Па тоа ми ти успешно менаџирање, учење лекции само од Хурем? ..сакам да верувам дека ако од почеток се фати убаво, феминките ќе немаат проблеми и темите со снаи и свекрви скроз..ќе замрат!? :handshake:

На M&M, Аргентина *, boomsleng и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    15.004
    Тие се среќни со нивните еднорози. Јас ги гледам сите заблуди под сјајот. Сакам и јас свои еднорози кои ќе ми овозможат спас, а не само ,,чуда" без објаснувања. Сакам нешто што не бара да го бранам со разум, туку само да ме смири. Само сакам да спијам мирно у илузијата.

Дороти Ќулавкова.

9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.915
    Допаѓања:
    183.629
    Реална слика од мене од ко сфатив дека ова сега ми е втората (и последна) година од хормонска терапија и во 2027 влегвам со менструација:
    Многу е тешко да се вратиш кон нешто, од ко ќе видиш дека светот на другата страна е поубав.

На AlmaOculta, st-el, Selena01 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.651
    Screenshot 2026-02-02 001758.png

Ја за ова би им го одземала детиштево и би го носела во воспитна установа, а за родителите и повеќе од кривично да одговараат.
    После ќотекот бил лош, удри не жали. Сега малтертира куче, утре ќе малтертира негов другар, после жена му, па родителите.

На Panda00, Mumoftwo30, FriendOfDorothy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.915
    Допаѓања:
    183.629
    Сакам да кажам дека од ко активно гледам циц-- гради зошто одам на „шопинг“, сум само многу благодарна дека во рани 20ти кога не бев задоволна со големината и формата на градите, па дека биле оддалечени - дека не решив да напрам промена. Уште сакам да ги имам, ама сакам да бидат баш ко „солзи“, сакам да бидат брачеди, не сестри и така малку поскарани пошто ни едни природни гради не се залепени. Сакам да не личам како Кардашијан. Не можам да дочекам да се видам со докторот. :inlove:

На sweet-cherry, Mumoftwo30 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.846
    Допаѓања:
    13.983
    Ништо не е како што беше ни во детството, ни пред 10 тина години. Се побетер станува. Деновиве посебно каква носталгија ме пука, страшно. Се што видам на нет од некогашно време ми се плаче. :u:
    Дури и мирисот на зима не е ист.
    Сега мириса на пластика а некогаш мирисаше на чад од огрев на дрва. Некогаш имаше мразулци на стреите од студ сега во 3 месеци еднаш ќе спадне - 2 киснеме како е многу ладно. Мислам уште ми стои мирисот под нос кога мајка ги внесуваше замрзнатите алишта од жица, коска. Па покрај шпорет се одмрзнуваа.
    ЕХ, носталгија...

На Buttermilk, Manako2, st-el и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.056
    Допаѓања:
    16.715
    Понекогаш не нè повредува тоа што нешто завршило, туку тоа што било изградено на зборови што никогаш немале намера да станат дела. Кога некој знае дека си бил повреден во минатото, а сепак избира да не биде искрен од старт, тоа не е недоразбирање, тоа е личен избор.

Не секој што покажува внимание е подготвен за одговорност. Не секој што вели „разбирам“ навистина прифаќа. Некои луѓе сакаат чувство, блискост и потврда, се додека не сфатат дека другата страна има граници што нема намера да ги помести.

Искреноста не се докажува со зборови, туку со постапки. Кога некој си заминува затоа што не добил се што очекувал, тоа не зборува за нашата вредност, туку за неговиот капацитет!

Screenshot_20260203_145610_Instagram.jpg

На Buttermilk, Panda00, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.763
    Допаѓања:
    135.236
    Колку и да се трудиш, некои секогаш ќе се обидуваат да го изгаснат твоето светло.

imagesproverbafrica.jpg

На Buttermilk, pinklipstick и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  15. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    3.800
    Имам поддршка, имам луѓе околу мене што ме ценат ама мене душата ме боли. Никој неможе да ми помогне ако самата не сменам нешто, и џабе си ги викам тоа. Некои работи зависат од универзумот и допрво ќе ги дочекам...

На Eunoia и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.