Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. pinklipstick

pinklipstick Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    496
    СДК
    Ако некој е тивок и мирен постои доста чест стереотип дека е добар човек што не е исклучено како опција али може да биде и малиген прикриен нарцис. Они исто се тивки и мирни, не се ни директни, ти мислиш си кажал банална шала а он најстрашно се увредил и ти има смртно замерено а ти не си ни свесен. Малигните нарциси се доста опасни, се чуствуваат понижено за најбанални ствари, лесно се навредуваат и се одмаздољубиви, they holding grudges, можат со години да памтат што си им направил и да ти вратат.
    Исто има некој стереотип и за сиромашните дека генерално се добри и скромни, кога ќе го видиш како нема и живее у мизерија ти е жал и како од емпатија да му препишуваш добар човек дека е а он може да е силувач и педофил, само што никој не е заинтересиран сиромашните да ги прати што прават а богатите се генерално под лупа и надзор и нивните злодела доаѓаат повеќе до израз.

На Buttermilk, Purpleheart, Polyincognito и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Badii

Badii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    417
    Minuta molk za site shto sme single deneska, vi posakuvam site da si go pronajdete “svoeto”.. imajte ubava vecher ubavi lugje

На sino.o.oka, hermosa и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.186
    Допаѓања:
    83.253
    Најубаво е рано да се легнува и рано да се станува. :inlove:

На mama31, Unknown_7, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    18.072
    Туѓото увек поише те фасцинира, восхитува, и се хвалоспева :inlove:

На Ta-mara, Unknown_7 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.761
    Допаѓања:
    24.165
    Поголемиот дел од луѓе што не доживеале некоја траума, смрт од некоја болест, отсутни и токсични родители, не знаат колку треба да имаш сила и трпение за да останеш добар и емпатичен.. :)

На Buttermilk, Billy Idol, sino.o.oka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Creation

Creation Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    354
    Многу сакам да си работам во некоја библиотека кај што нема бучава преку глава ми е од галама и гужви.

На Badii, M&M, Panda00 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.573
    Допаѓања:
    4.209
    Луѓе со 200 хронични болести и вишок кг од кои едвај дишат сигурно , исмејуваат некој што се храни здраво :rofl:^_^:clap:

На Buttermilk, Badii, Frida- и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.652
    Допаѓања:
    61.777
    Никогаш нема да го сфатам феноменот да раскажуваш проблеми и за животот твој општо на луѓе кои ти се познаници во најмала рака, за непознати да не спомнувам. Можеби е сурово, ама стварно не ми е гајле. Idgaf што планираш во иднина или што те мачи во моментот. Стигнав до таа точка во животот каде грижата и енергијата ми е резервирана само за мене и блиски луѓе/пријатели. Реално само за нив ми е гајле. Затоа и не прашувам никого прашања што сметам дека се лични и обично молчам кога во група неблиски луѓе некој си раскажува проблеми. Не посакувам никогаш лошо, ама стварно немам енергија да слушам особено негативни работи за некој што не му е гајле дали сум жива.
    Па не може рандом луѓе да ви се бесплатни психолози и издувен вентил, сите си имаат свои проблеми.

На Buttermilk, Badii, Frida- и 3 други им се допаѓа ова.
  9. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    68
    Ме нервираат личности што не учат од своите грешки, глеаш дека не знаеш да процениш имаш погрешни претпоставки и сто пати ти се докажало али не, они самодовербата на најјако пуштена. :shake:

На Buttermilk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.186
    Допаѓања:
    83.253
    Што добивме од вештачкава интелигенција? Социјални мрежи преплавени со дебилни видеа, тоа.

На eliesaab, Buttermilk, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.911
    Допаѓања:
    14.161
    Многу, многу ми е криво за актерот Ерик Ден. Еден од моите омилени актери :u:

На PollyPocket, christinnn, zemzela91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.761
    Допаѓања:
    24.165
    Не ги сакам никого политички смени, дури ни другар ми повеќе не го сметам за близок оти цело семејство се јавна администрација и ме убедува дека е убо во Македонија, хрк пу.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    700
    Допаѓања:
    1.276
    ./rant

Да ти ја **** државата кај што е срамота и за потсмев да си чесен а за УАУ и гордост е да си кримос и да праиш комбинации.

После сме се селеле...

На MeowMeow, Gosh и TwistedSister им се допаѓа ова.
  14. Buttermilk

Buttermilk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    427
    Гледам едни многу блиски луѓе како сами си го уништуваат животот и многу ми е жал за нив. Ги гледам и ништо не можам да направам. Делев совети кога требаше, ама џабе кога на ум не те ставаат. Додека збориш со нив, прифаќаат, така ќе направеле, и после пу пу не важи.. Нели се изморрија од тоа нивниот живот да го препишуваат на судбината? Нели се изморија од тоа самите себе да се залажуваат? Нели се изморија од тоа постојано да мацкаат во калта, а да не се трудат нешто да променат? Стварно многу ги сакам, стварно ми е многу жал за нив и стварно сакам да застанат веќе на свои нозе. Којзнае дали и кога ќе се случи тоа....

На Gosh, Dentina и eliesaab им се допаѓа ова.