СДК Ако некој е тивок и мирен постои доста чест стереотип дека е добар човек што не е исклучено како опција али може да биде и малиген прикриен нарцис. Они исто се тивки и мирни, не се ни директни, ти мислиш си кажал банална шала а он најстрашно се увредил и ти има смртно замерено а ти не си ни свесен. Малигните нарциси се доста опасни, се чуствуваат понижено за најбанални ствари, лесно се навредуваат и се одмаздољубиви, they holding grudges, можат со години да памтат што си им направил и да ти вратат. Исто има некој стереотип и за сиромашните дека генерално се добри и скромни, кога ќе го видиш како нема и живее у мизерија ти е жал и како од емпатија да му препишуваш добар човек дека е а он може да е силувач и педофил, само што никој не е заинтересиран сиромашните да ги прати што прават а богатите се генерално под лупа и надзор и нивните злодела доаѓаат повеќе до израз.
Minuta molk za site shto sme single deneska, vi posakuvam site da si go pronajdete “svoeto”.. imajte ubava vecher ubavi lugje
Поголемиот дел од луѓе што не доживеале некоја траума, смрт од некоја болест, отсутни и токсични родители, не знаат колку треба да имаш сила и трпение за да останеш добар и емпатичен..
Многу сакам да си работам во некоја библиотека кај што нема бучава преку глава ми е од галама и гужви.
Луѓе со 200 хронични болести и вишок кг од кои едвај дишат сигурно , исмејуваат некој што се храни здраво
Никогаш нема да го сфатам феноменот да раскажуваш проблеми и за животот твој општо на луѓе кои ти се познаници во најмала рака, за непознати да не спомнувам. Можеби е сурово, ама стварно не ми е гајле. Idgaf што планираш во иднина или што те мачи во моментот. Стигнав до таа точка во животот каде грижата и енергијата ми е резервирана само за мене и блиски луѓе/пријатели. Реално само за нив ми е гајле. Затоа и не прашувам никого прашања што сметам дека се лични и обично молчам кога во група неблиски луѓе некој си раскажува проблеми. Не посакувам никогаш лошо, ама стварно немам енергија да слушам особено негативни работи за некој што не му е гајле дали сум жива. Па не може рандом луѓе да ви се бесплатни психолози и издувен вентил, сите си имаат свои проблеми.
Ме нервираат личности што не учат од своите грешки, глеаш дека не знаеш да процениш имаш погрешни претпоставки и сто пати ти се докажало али не, они самодовербата на најјако пуштена.
Не ги сакам никого политички смени, дури ни другар ми повеќе не го сметам за близок оти цело семејство се јавна администрација и ме убедува дека е убо во Македонија, хрк пу.
./rant Да ти ја **** државата кај што е срамота и за потсмев да си чесен а за УАУ и гордост е да си кримос и да праиш комбинации. После сме се селеле...
Гледам едни многу блиски луѓе како сами си го уништуваат животот и многу ми е жал за нив. Ги гледам и ништо не можам да направам. Делев совети кога требаше, ама џабе кога на ум не те ставаат. Додека збориш со нив, прифаќаат, така ќе направеле, и после пу пу не важи.. Нели се изморрија од тоа нивниот живот да го препишуваат на судбината? Нели се изморија од тоа самите себе да се залажуваат? Нели се изморија од тоа постојано да мацкаат во калта, а да не се трудат нешто да променат? Стварно многу ги сакам, стварно ми е многу жал за нив и стварно сакам да застанат веќе на свои нозе. Којзнае дали и кога ќе се случи тоа....