Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    4.823
    Пун ми је курац од прости луѓе.

На eliesaab, Gosh, Trexane и 11 други им се допаѓа ова.
  2. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.067
    Допаѓања:
    54.032
    Сите вие што зимате миленици, ги чувате дур ви е интересно и после ги пуштате на улица - за вас посебен круг у пеколот:@:swear:
    FB_IMG_1773960464972.jpg

На Dentina, Mari7, christinnn и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Moon&me

Moon&me Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    61
    Учам да живеам со тоа што те имам… без да те имам.
    Да те носам во себе, а да не смеам да те допрам.
    Да се смеам пред сите, а да се распаѓам кога ќе останам сама.
    Можеби ова не е крај на љубовта ама е доказ дека љубовта може да те промени засекогаш !

На Mumoftwo30, CrazyOne и KiT им се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.374
    Допаѓања:
    45.180
    Одлична слика за перформативен, површен и безначаен "феминизам" се просечни текстови на сајтов на фемина, женски магазин и сл. Кога и да прочитам наслов за моќни и успешни жени, со некој опис на хероини во поднаслов, знам дека ќе максимално ќе превртам очи на содржината уште пред да ја прочитам. И никогаш не грешам.

На AlmaOculta, FriendOfDorothy, Gosh и 6 други им се допаѓа ова.
  5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    10.408
    Животот е еден кошмар

На Deus ex mahina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.442
    ..

Прикачени фајлови:

• images.png
      images.png
      Големина на фајлот:
      1,7 KB
      Прегледи:
      62
  7. Badii

Badii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    421
    Не ми се слушаат празни муабети..

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Unknown_7

Unknown_7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2025
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    2.235
    Никогаш не верував дека животот ке ми биде борба секој ден, 15 години ми е секој ден борба, за подобро утре, за подобра иднина, за подобро здравје, сам се борам, без родители, без да знам како е родител да ти даде совет, да ти даде совет за било што, немам веќе сила, немам енергија, немам воља за живот веќе.Пред 5 год фатив една болест за која нема лек, пред 3 год фатив друга болест од која ако не се открие одма, се проширува и умираш, тоа го излечив и пред 3 месеци пак ми се врати, пак нова борба, пак сам, неможам веќе неможам, незнам како издржав да не кренам рака на себе, само знам дека сум преуморен од животов ужасен...и дека ке дојде крајот што побрзо да се спасам од макиве веќе.

На Raven22 и Deus ex mahina им се допаѓа ова.
  9. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    395
    Вистинскиот карактер се открива од позиција на моќ, не мора да бидеш буквално милионер или не знам каква позиција у општеството да имаш туку и за најмала банална ситница ако си во позиција да одлучуваш или имаш моќ и контрола над некој или над нешто тогаш се гледа дали и какво гомно од карактер си.

На pdb123, Mrs. right, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Deus ex mahina

Deus ex mahina Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    347
    Полека, смири се, диши длабоко, број до 10, лутината ќе исчезне... Како да не? Основно животно право е да си лут, а богами и гневен, да си дадеш оддишка на океанот од чувства, некогаш од самите темни длабочини.

Друго - кој би рекол дека човек може да го засака она што некогаш најстрасно го мразел?

На Gosh, Dentina, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.919
    Допаѓања:
    18.027
    Сакам да исчезнам на 3 месеци негде даааалекууу

На Badii, Trexane, Mumoftwo30 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Mari7

Mari7 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2025
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    188
    Никогаш немаше да поверувам дека ваков преокрет може да ми се случи во животот и тогаш сфатив колку животот е непредвидлив и дека ниеден момент не се повторува двапати…Затоа луѓенца уживајте во секој момент од животот оти никој не знае утре што го чека,живејте го секој ден со полна пареа,животот нема реприза,и многу често не оди по наш план.И едно нешто што научив а тоа е-И кога ти е добро-ќути,ќе помине
    И кога ти е лошо-ќути и тоа ќе помине..

На Mumoftwo30, Bratot, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.157
    Допаѓања:
    17.928
    Дождот можеби го сакам пошто ми нуди чувство на сигурност. Кога бев дете, мразев физичко:puke:, фудбал, спорт и слични срања. Тие активности ми создаваа притисок, често ми дофрлуваа пошто не се вклопував и не ги дружев соучениците у тие активности. Кога врнеше дожд, останувавме во училница, имав мир, никој не ме закачаше поради изборот да бидам грациозен еднорог кој не сака да се поти, засмрдува и бутка како останатите момчиња.:sun:

На Mumoftwo30, SummerGirl, Buttermilk и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    895
    Зошто за сите се најде работа решение за во оваа вукојебина....само за тебе решението беше да си далеку од нас ....Ја мразам оваа земја што ги оддели децата од фамилиите,ја мразам оваа земја што не овозможи ништо за младите.... немам зборови со кои би те убедила за да останиш. Секое твое идење заминување ме боли до коска... посакувам да го вратам времето кога бевме деца,ама не можам. Каде ли згрешив за да решиш да заминиш? Дали некогаш ти недостасуваме? Дали некогаш се каеш бидејќи не си блиску? Толку се си собираш во себе за да не те мислиме ама верувај,ме боли душата.
    Биди ми само здрав и жив и чувај се. До следното видување. ;(;(;(

На azelea, Panda00, Deus ex mahina и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Rioers

Rioers Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    2.791
    Се чувствувам како да се губам во овој свет на сомничави злобни луѓе кои секогаш судат пред да слушнат, има толку малку желба за разбирање туку се опседнати со јас, јас и само јас. Тешко е да се остане рамнодушен кога гледаш колку малку простор остана за искрена љубов, добрина и емпатија, и се помалку во овој материјален свет.
    Сепак, колку повеќе се соочувам со таа површност, толку повеќе ги ценам оние ретките луѓе кои знаат да молчат за да те сослушаат и кои ја гледаат вредноста во човечноста, во тебе што си со нив, а не во користа.
    Тие се малку, но нивното присуство ми е потсетник дека вреди да се остане таков, без разлика колку забегано е општеството.
    Ми се чини дека колку повеќе се трудиш да бидеш чесен, искрен, добар, толку повеќе луѓето гледаат во тебе со сомнеж и бараат скриени мотиви таму каде што ги нема.
    Што им е на луѓево незнам.

На Mumoftwo30, eliesaab, zemzela91 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.157
    Допаѓања:
    17.928
    Феноменот ,,МПЦ кутлешари", најголемото црвено знаме у СРМ, поцрвено од кутлешот. Оние со орлите се другата страна на паричката.

Сексот не е само нагонско триење на тела, уметност е тоа, прво е потребна интелектуална предигра и пенетрација, како истата да ја очекуваш од Трајко Македонец Трајчевски од некакво Христијанско братство кој прво паѓа на тест за правопис, да не зборам за смисла за хумор, ставови, погледи и размислувања... Мало куре енерџи. И истиот не е малцинство или ендемски вид во изумирање, напротив, вирее у секоја пора.

Да се напалиш на некого заради интелектот е луксуз овде, сапиосексуалноста е проклетство затоа што бара мозоци, а мозоците се реткост.

Дороти a.k.a. Фросе Фро.

Последна измена: 30 март 2026
    На Trexane, M&M, Mrs. right и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    1.283
    Ги обожавам оние луѓе кои, иако првпат ги среќаваш, имаш чувство како да ги знаеш цел живот. Кликнуваш со нив од прва и знаат да ти ја стоплат душата, да те опуштат и да те насмеат како никој друг околу тебе што веќе те познава. :inlove: Штета што немам повеќе вакви луѓенца околу мене. :u:

На f.girl, KiT и Manako2 им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.155
    Допаѓања:
    42.023
    Какви глисти ја газат земјава, бедни, бедни човечиња.

На SummerGirl и Mari7 им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.256
    Допаѓања:
    83.856
    Глаголот "зеде".

Јас зедов, ти зеде, тој зеде. Минато свршено време.
    Јас земам, ти земаш, тој зема. Сегашно време.

Кога прашувате во темите од каде некој нешто зел, се прашува "Од каде го зеде", а не "Од каде го зема".

На pdb123, mama31, zemzela91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Hoping

Hoping Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.647
    Многу црна хроника за толку мала држава.

На Badii, eliesaab, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.