Со секој изминат ден, сфаќам дека машките се најголем шлајм на општеството (со многу ретки исклучоци*).
Смртта на силувачи, педофили и геноцидаши е општествена придобивка. Со векови имавме османлиска власт, со децении од осамостојување сме под српска хегемонија, тешко е да очекуваме општество без ретарди.
Тажна глетка е да гледаш како во 21 век млади луѓе тенденцизоно се свртуваат кон бранење геноциди, холокаусти и слични тешки дејствија против човештвото затоа што историјата се чини далечна и се продаваат приказни за романтизиран алтернативен тек на историјата кој би бил решение за сите модерни проблеми.
Колку и да си го сакам и користам смартфонот, многу ми фали времето на неговите претходници на кои не можеше да се прави она што може на него. Светот имаше поубави бои и човештвото беше подобро.
Среќен нека им е првиот училишен ден на сите првачиња!Денес прваче е детенцето на мојата бести. Министерката за образование денес ни посака повеќе да се сексаме, не мислеше на нетрадиционалниот начин, туку на оној репродуктивниот. Да има деца, па утре кога ќе пораснат истите, да има кој да им работи, да плаќа даноци и да го одржува системот што најмногу им одговара на нив, на корумпираните газди, партиските амеби и слични. Кој утре ќе работи у фирмите кои нивните младунчиња ќе ги отвараат од парите кои овие денес ги џапаат? Игор Здравковски - вмровски пратеник од Велес, денес исто им реплицира на своите следбеници, да не бидат стари моми и ергени, некаде видов и скриншот каде на еден му вика дека треба да се ожени, а не само да коментира (тој некој не беше Илија Димовски, чисто информативно). Ако понудата на партнерскиот ,,пазар" е претежно составена од овакви како пратеников, чија најголема амбиција е да бидат нечиј послушен следбеник, партиски војник, паразити кои цел живот мораат да бидат у фазон ,,леле шефе, колкав ви е", тогаш не е чудно што дел од луѓето избираат да останат сами. Јас би поминал и преку ова срцки, ако оваквите наликуваат на Хенри Кавил или Крис Еванс, ќе го тргнам настрана фактот дека станува збор за несигурни малокурци кои добиле кариера и статус благодарение на локалниот месен комитет, ќе размислував повеќе нагонски, ај барем секси е. Или обратно, самодовербата е секси (кога е поткрепена со личен успех), нека има створено нешто сам, не мора да биде Аполон. А вака? Што точно добиваш? Ниту изглед, ниту самодоверба, ниту сопствена приказна. Не секоја има желудац за некој бејзик Игор, Антонио и слични. У море од Игори, доживотниот целибат е правилен избор.
Никогаш, значи никогаш луѓето не ги делев по образование, класи, боја на кожа... Ама последните години ми е толку многу смачено од Ромите во градот тоа е, не знам и јас сама да објаснам. Во основно се дружев со Роми, никогаш не сум имала проблем. Ова денес што се случува по градот е хаос невиден. Намерно ти се бута во кола, си стои на сред улица, со кола ти улетува кон тебе, се заканува со баграта негова. Да не зборам дека дел од градот е направен нивен паркинг а треба да е одлика на градот. И најлошо од се, градот поголем дел ни е депонија поради нив. И дадоа толку многу права што не плаќаат ниту една сметка. Прости ми Боже ама што не ги стават во еден град и нека се губрат до врат ако сакаат. Да не зборам дека имаат веќе Ромски училишта од кои нашите бегаат поради проблеми кои ги прават. Па капак на се и тие бегаат од таквите училишта и се шират насекаде Се прашувам само кај нас ли е така? Ова е ужас невиден. Мм по природа е смирен ама кога вози и кога му се упикува или пробуваат да му плукаат преку прозор, мислам дека во моментот ќе ги здроби. И не можеш да останеш смирен во такви моменти кога гледаш како поради вакви неандерталци се гние, и општество и култура и се.
Кукаат на интернет дека не им функционира лицето. Осеќаат несакани ефекти. Сега им светнува дека ботоксот не е она што мислеле. Јеа, ноу шит Шерлок. Ви ставаат нешто што го содржи зборот токсин во името. Троа да прогуглавте можеби ќе се спасевте од тоа. Имавте време за бркање термини, но не и за проверка на квалитетот и неквалитетот плус човековата стручност. Квичите дека личите на ВИ со човечка кожа, а не на себе. Човек да ви спомне да си најдете терапевт за психата поради несигурностите, пламнувате и табу ви е. Иако одамна е речено дека тој не е само за луди лица. Што мислевте дека ќе се деси после ботоксот? Некаква посебна магија ли? Епа, нема. Никој не може сосила да ве натера да го ставите. Ене кај нас и фатија личности кои вбризгувале и продавале лажни ботокс и филери. Значи немате гаранции што можете да добиете. Друг пат прво вклучете го паметот, па потоа одлучете дали ќе го ризикувате вашето лице.