Сакам да кажам... (без цитирања)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од RainBow, 5 февруари 2019.

1. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Мразам да осудувам, но кога ќе погледнам колку млади родители си ги занемаруваат своите едвај 2 3 годишни деца додека се на одмор, ќе се напијат и ќе се брукаат по социјалните мрежи додека детето плаче за јадење или спиење ми доаѓа да ги запалам живи.
    Уште еден доказ дека не секој заслужува да биде родител.

На poppie, Love 83, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    Меѓучовечката комуникација не е сложена се додека не се претвори во "недостижна квантна физика" кога еднострано отсуствува знаењето.
    Пропуштените лекции не се учат во услови на духовно набилдан соговорник.
    Инсталирајте доблест и бидете искрени пред себе дека нема виновник, само прифаќање несоодветен клик.
    Суштинско поглавје од недостижноста на човечкиот објективизам...

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.761
    Толку сакам да ја игнорирам појавава, ама толку е воочлива што и не обрнувам внимание ама фактите сами ме наоѓаат. Не, не се замарате вие со туѓи мислења, ама на светот му велите: Чујте и почујте јас што имам или што можам или што правам. Мора сите да знаат колку сте јаки, иако не ви е битно што мислат. :D

На AnnabelLee, Avery, sanja.burgundy и 4 други им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.040
    Допаѓања:
    130.934
    Ти исправаат грешки,а они имаат повеќе грешки од тебе.
    Никој веќе не се замара само со себеси,секој мора да ѕирне во туѓиот двор.
    Инаку не бива... :rofl::rofl:

На Love 83, Herrera, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  5. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Наметнати правила не прифаќам од било кој да се,или ке ја играме мојата игра или нема ништо.

На Keanu_R.Wick, stetoskop, Alita и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Македонци:
    Дошле на одмор и на плажа бистрат муабет за на Петко ќерката дека била стара мома и уште не се омажила.
    :drunk:

Колку треба да си чудак за на одмор со ова да се смараш или пак може ваквите малограѓански оговарања им се одмор (facepalm)

На poppie, Gosh, Alishan30 и 24 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Колку многу е битно да си на право место во право време и да го кажеш тоа што треба на прав начин. Тие се тие неколку секунди, минути кои може живот да сменат.

На referentka, Nane2356, Alisa22 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Уште не можам да поверувам дека и денес кај муслиманите после свадба одат гости кај младоженците и чекаат пред спална да го видат чаршафот со крв.

Што ако невестата е девица, ама нема крв од прв пат?

Што ако зетот е изморен и не е способeн да кине химен во моментот?

Што ако веќе имала секс?

Како може да се опуштат и да имаат секс, додека куќата е преполна со гости и музика?

Не знам дали сите прават така, ама кого прашав ми потврдија дека таков е обичајот.

Имам другарка муслиманка и сега треба да прави свадба, па кажуваше дека ќе оделе по традиција.
    Нема врска што цела година живеат сами со вереникот и веќе имале секс, битно за свадбата треба да е невина (facepalm) Како?

Домашните блиски го неќеле обичајот, ама гостите после прославата ќе чекале пред спална.
    Што ќе чекаат не ми е јасно?

И кај нас било така пред 30тина години, среќа па се нашол некој паметен и го укинал.

Пак жената ставена на кантар. Отсекогаш така било и ќе продолжи. Во сите нации и религии.
    Таа е битната. Таа треба да е невина и чиста како солза. Таа ќе биде срам за семејството ако не капне крв.

Тој мајкин син нека бара девојки, нека шета, нека се клецка, битно после невина да најде.

До кога бе вака?

На poppie, Gosh, marija.980 и 32 други им се допаѓа ова.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.538
    21ви век, а колку луѓе има што не одржуваат лична хигиена. Застрашувачки е, најозбилно. :x

Особено сега во летниве горештини, не можам бе да сфатам да не се истушираш со денови и денови. Истата испотена и смирисана облека да не ја смениш. Како ги поднесуваат тие околу нив не ми е јасно? Како се поднесуваат тие самите? Изгубен осетот ли им е, што им е?

Седнал в кафич, ги кренал рацете и се шири арома од мишките немиени. :puke: Ни еден дезадоранс да не се знаело да се прсни на овие жештини. Па јас онака в земја би пропаднала од срам. Т.е. не, како прво нема да си дозволам да се најдам во таква ситуација. :|

Капете се, луѓе. Користете дезадорасни и стикчиња пред секое излегување. Па и в ташни носете си, особено ако сте подолго излезени. За ваше добро и за доброто на околината. Најдобар совет. :)

На Alishan30, Love 83, Oxymoron и 20 други им се допаѓа ова.
  10. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Имам заприметено дека по цели денови “ништо“ не правам, јас сум влезена сама со себе во некави тешки филозофии. И не знам дали имам премногу време, или пак немам за се` и сешто што си правам сцена. Ми текнуваат на мислења и муабети од порано. Случки кога бев мала. Моменти поминати од детството. Кога беа сите тука. Кога ништо не ми фалеше. Сакам да можам пак да го вратам времево. Луѓето. Животот и живоста во него. Да имаше временски патник...
    Сакам повторно да трчам боса по ливадите безгрижно, не мислејќи на ништо,
    сакам да одам на село, таму да ме пречека дедо ми, секоја вечер да ми кажува приказни.
    Сакам да одам секое лето на гости кај моите роднини,
    сакам повторно да можам да ги прегрнам некои луѓе во мојов живот
    Ама ги нема, некои заминаа таму од каде што нема враќање, некои во далечина.

Замислувам и сакам живот исполнет во тишина. Далеку од светов. Само мала куќичка в планина, уредена минималистички, што ќе зрачи топлина и спокојство.

На poppie, Love 83, Oxymoron и 10 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Почитувајте ја туѓата индивидуалност... за и вашата да ја почитуваат.
    Не може сите исти да бидеме.

На Keanu_R.Wick, poppie, Love 83 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Да беа сите толку паметни како што пишуваат по статуси коментари и слично одавно ќе било нешто од нив.

На Alishan30, Love 83, Blue.Sky и 4 други им се допаѓа ова.
  13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    9.465
    глава ме боли.кога ќе одморам како човек :doh:

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Поминав години во мкд образовен систем - основно, средно, факултет - и никој не ме седна да провери за што стварно ме бива.

Ни мене, ни моите соученици. Никој.

Сите кариерни насоки и совети беа сведени на... на претпоставки и некои најслаби траги од вештини што ни биле добро развиени во моментот.

Аааа, ти знаеш англиски.
    Ааааа, ти математика.
    Ааа, тебе за цртање те бива.
    Ааа, види како брзо памти, браво. (најпроста репродукција на материјалот - место каде што сета креативност и критичко размислување одат да умрат)

На тоа ли се сведува кариерен избор, бе?

Консултациите за тоа дали тебе цртањето ти одговара карактерно или не, дали си ти илустратор или архитект, дали ти навистина сакаш да решаваш математика или по ново, бутни го таму на ФИНКИ да програмира, беа непостоечки.

И после имаме исфрустриран народ по улици, што се бутка во тебе кога минеш. Е, имаме.

У меѓувреме, читам и барам апликации на странски универзитети и една западноевропска земја успеа да дознае повеќе за мене и моите склоности со еден краток тест од половина час отколку што јас самата досега воопшто успеав да дознаам.

Најразвиени особини - изразени социјални вештини (екстровертност), лидерство, емпатија, креативност, и логика. (и затвори ти таков човек дома да работи, мммм, прекрасно)

Препорачани студии - социјални студии, едукација, психологија, нутриционизам, а откако внесов претходно работно искуство, психологија на купувачот. Значи, нешто што и мене природно ме влечело и ме влече но никогаш не сум го учела за да го работам токму тоа.

Оти?

Оти знаев англиски.

И моите професории знаеја само тоа за мене - дека јас знам англиски.

Ебате системот.

Од кај да знае 17-18 годишно дете за ова? Поминаа 10 години додека дознаам.

Одвај, ама одвај чекам да се ресетирам.

На Gosh, Glossy-girl, Ketchup и 49 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.040
    Допаѓања:
    130.934
    Се потсмеваат на јавна личност оти не знае добро странски јазик иако не ја ни познаваат лично за да се сто посто сигурни дека не го знае.
    Како они да не прават грешки,а да ги види лингвист нивните дела,можеби цела недела ќе се смее.

На La.RagazzaMisteriosa, No name 123 и hermosa им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Македонска работа меххх
    А бе Македонче бе..
    Пусто Македонче !
    Само Македонче го може тоа.
    Само во Македонија го има тоа.
    ...
    ...
    Извинете, од каде сте вие ??
    За кои тоа МАКЕДОНЧИЊА зборите ?
    Се сметате себе за исклучоци ?

На Herrera, Love 83, fana и 8 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    После напорен ден си сварив полна шоља турско кафенце.
    Иако напорен беше забавен и интересен, се чувствувам предобро бидејќи се трудам повеќе и немам замерки.

На Animali и flower30 им се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.538
    Најдобро да ја запознаеш душата на еден човек е преку музиката која ја слуша.
    А еден од најскапоцените ретки моменти за мене е кога некој си ја отвора душата пред мене.

На Ketchup, lovestoneddd, LittleChili и 13 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Моментот кога уште сабајле ќе те Изрекетираат:D со игра на зборови.
    А ти онака едвај си дремнал и едноставно немаш воља да изогнорираш туку ти доаѓа прилив да им укажеш дека точно знаеш со кого си имаш работа.
    Баш непотребно од моја страна.
    А постојано си повторувам дека неможам светот да го сменам, треба само да им се придружам.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    Од толку плански и организирано што функционирам не знам како е да имам пред себе бланко ден, ама знам како е да си индивидуалец со дефинирани приоритети што за општо познатата малограѓанска средина е израз на надменост и егоизам, наспроти изборот на убаво и полезно трошење од личното парче драгоцено време кое никој не го подарува, а уште помалку е креатор на правото за користење по универзален модел.
    Не се обидувам да промовирам рецепт за совршен живот зашто ни во мојот прирачник нема доволно состојки, ама ненаметливо успевам свесно и објективно да ја комбинирам внатрешноста за да бидам јас, издигнувајќи се над стереотипот така треба без грижа за не/допадливоста во надворешниот свет.
    Сите понесуваме одговорност за постапките, па и кога другиот не функционира како што треба.
    Круцијалните прашања имаат голема цена, емоционална, психичка, па и финансиска.
    Беспрекорно и свесно ја плаќам зашто ништо не е гратис добивка, ама задоволството е круна на постигнувањата по личен концепт.

На 1209, Bubce38, smooch и 2 други им се допаѓа ова.