Сакам да кажам... (без цитирања)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by RainBow, Feb 5, 2019.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Не го следам баш случајот со докторот, али у Фиром ,,штрајк со глад" ич не е драматичен за некаков ,,wow" ефект или некој да се испозамара. После толку црни хроники без никаков исход, одговорност и некакви општествени промени, ова е мачја кашлица. Дури почнувам да ја обвинувам самата жртва, што очекува реакција од општество кое одамна се откажало од реакција. Некаде прочитав дека само еден од факултетот му носел вода, останатите гарант го перцепираат како лудак, си фучат, си гледаат живот, што искрено и воопшто не ми е чудно, со оглед на тоа дека овде живее еден злокобен, пакосен и себичен народ под некаква фасада на ,,топлина и кроткост".

2. ThrinaMist

ThrinaMist Истакнат член

Секој ден е убав само ако ти си во него :inlove:

Рефренот од песнава го обожавам

Billy Idol likes this.
  3. eliesaab

eliesaab Форумски идол

..колку неофицијални психолошки дијагнози имаат луѓето (...), почнуваат да ме плашат ваквите. Колку помалку си имам работа со луѓе, толку поспецифични меѓу дијагнози имаат. Господ на помош, без сарказам.

4. Travertino

Travertino Истакнат член

Не можеш без луѓе.
    Ама некогаш ми иде на планина.
    Денеска луѓето гледаат за едно кафе да те искористат а камоли за друго.

eliesaab likes this.
  5. Hoping

Hoping Популарен член

Зошто во секоја дискусија безразлика на било која тема се споменува и се алудира само на работа од 9-5? Па голем дел од луѓето не работат од 9-5. Исто и на социјални мрежи еден куп постови за петок и за понеделник. Супер се, ама на многумина не почнува работната недела во понеделник и петок не е ден за афтер ворк во кафана и почеток на слободен викенд.

Angie1432 and Gosh like this.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Многу ме интересира што ќе сменат за фирмите скратените два дена боледување од матичен доктор или што ќе смени намалувањето на неработни денови за економијата.
    Ејди, тажна Македонијо.

7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Screenshot 2026-10-08 232857.png

Овие нашиве полицајчиња што се по метро и желба за растење не знаат пеш да одат, не па мотори да возат.

8. Evolution

Evolution Активен член

Каде што преовладува егото и секој мисли дека е ,,бог на своето" нема дијалог само монолог а дјабе не рекле кај има слога има и Бога..

GirlLove likes this.
  9. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Директорите и газдите точно знаат колку € добиваат во еден работен ден и колку помалку ќе имаат ќар месецот заради еден ден што не работеле.
    Може личи малку ама трошка по трошка- погача.
    Од равенката ги менуваат сите познати- намали минимална плата, намали неделни и празнични саати, зголеми број на работни денови, зголеми број на денови кога ќе рмбаат недооздравени и ете ти поголем профит.
    И тоа што ќе нема доволно работно способно население во иднина како последица на ова, уште сега се почнува да се решава - ќе се надокнадат со ефтина работна сила од Азија и Африка.

GirlLove likes this.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Не знам како можете некој да каните дома, а притоа да го озборувате ваков, таков?! Јас канам дома луѓе што ми значат, не било кој. Со оној кој немам заедничко, не ми се допага карактерот вешто во град го одбегнувам не па дома да го поканам.

Лицемерно и бедно размислување. На најубавите настани да поканите а особата да не можете да ја смислите? Се се врти околу лицемерие.

И после сама, епа сама! Вакви друженки зад грб не ми требаат. Возрасни луѓе на кое ниво спагаат.

GirlLove likes this.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Не смеат да кажат ништо. :inlove:

FriendOfDorothy likes this.