Напишала дека ако некое животинче нема дом тогаш било оправдано да биде убиено. Прво која си ти да решаваш чиј живот треба да биде завршен?Ако така одредувавме сите тогаш јас гласам за твојот. Бесчуствителни ѓубриња од луѓе мислите дека ќе успеете во нешто ако го отруете животинчето што не ви згрешило ништо? Го оставате да се измачува и да умре во страв?Тоа ве прави исполнети така монструми? Изгнасани гниди.
Како после она што ми го рече "Што ме брига мене за тебе, што сум ти јас на тебе" очекуваш јас да пијам пиво на иста маса? Дури и ме каниш на спиење,после се, со кое лице само? И отпосле да ми речеш "Извини, извини." Џабе извини кога мојата одбивност кон тебе е огромна.
Изгледа само овде во нашава ни бедна држава, не се почитуваат закони, правила, ни точност, ни ништо. И се тера така. Договорено да се заврши работата во 9ч па им текнува - сакаат да поместат во 10ч па во 10ч се прават наудрени. И си чекаш до 11-12ч.Ти што чекаш 3-4-5 саати, да си ја завршиш работата и да си одиш дома кај фамилијата не си битен. Битно својот ќеиф да си го истераат. Ни па газдата нешто многу се замара, оти нели ти си негов роб, а другите му плаќаат и ти мораш да чекаш 5 саати. Сите се водат по девизата "имам пари и моќ, никој ништо не ми може".... Ах, бре алчни газди за пари и прости богаташи кои едино што имаат им се парите, тешко ќе просперираме од такви ко вас... Порано, секогаш бев против заминување од државата, сега веќе не. Алал да им е на сите што собраа храброст и избегаа од овде. Да имам прилика не се мислам ни секунда повеќе
Зошто има поделба на вера/националности???!! До кога ќе има делење на народот и луѓето??? Зарем е важно ако некој е со жолт тен или црн??? Сите сме од крв и месо. Значи страшно ме нервираат овие поделби во 21ви век. Леле види ја оваа прави муабет со турчин(одма е к*рва и се продава за пари). Леле нашата комшика во Америка се земала со црнец детето кој знае какво ќе биди, а таа кој знае каква полова болест има закачено. Имал некој/а другар кинез сигурно има сида. Според мене нашиот најблизок или некој од наша верс повеќе може да ти наштети, а некој од друга вера ќе ти се најде за се и ќе ти помогне. Без разлика дали е црн, жолт или која вера и да е. Стоп за предрасуди
Мајка ми е пола само некои глупи идеи имаш, а пола браво, паметна си ти, кај ти стекнуваат овие решенија.
Од оние моменти ги има следниве. Се будиш и ти пишува другарот дали си за скара? Не те дочекува да допишеш, ти звони. Креваш, викаш алоо, ти вика ај дојди на скара и пиво, викам океј. Затворам слушалка и си викам: Каде сум, што сум, сањам нешто.. Саатот 19h. Уште не сум освестена.
До толку трауми имам од полагањето матура, па што ги читам овие што паднаа од клас и утре па полагаат англиски, паника у нивно име ме фаќа, а нив мува не ги лази. Понекогаш сакам да бев толку безгрижна личност ама не сум таква ете.
Имаше една изрека "Најубаво ќе си поминеш со странци." Е јас се заебав кога на странка и се отворив, и еве ја сега има нешто против мене. Уште да знам што, ќе беше убаво. Инат сум, кога некој ќе ми пререче лош збор нема да го погледнам. Е слушнав глупи муабети овде, ама решив на игнор да ставам. И да, памет за друг пат
Тргнувајќи од фактот дека не постојат исти животни приказни одговорноста е несомнено индивидуална без простор за споредба. Ако секој би бил главен актер во своето сиже, а статист на туѓата сцена, би го погледнал отпадот зад аголот што ја оневозможува суштината на епизодните случувања. Секое оправдување е отсуство на храброст.
Ние како народ само кукаме и се нешто ни фали,сум сватила дека е безкорисно е да жалиш во животот. Тоа е работа на минатото. Сè што имаме е сегашноста.
Еден ден ќе станам лоша..ама мнооогу лоша. Мува нема да ме лази за никого, што на ум тоа на друм.. нема да ќутам и нема да си ја собирам нервозата во себе за да не ги повредам другите. Подобро сите да плукаат - ауу таа каква е, лоша, ваква онаква, отколку да викаат - ее ќе ја искористиме будалава, после кој ја врти. Криво ми е само што едно време таква и бев, за после да ме утепаат обзирите кон другите.. Ама пак ќе станам таква бездушна..во овој или во следниот живот, небитно! Гледајте си само за себе и за никој друг. Џабе на сите им е убаво, ако на вас не ви е.
Сфатив дека многу ме фаќаат на карта емоции. Многу сум жалослива и ако ми падне жал за некој, абе давам што можам, колку можам, ич не гледам двапати. И така Дузи паметњакович дава на едно дете, на друго дете, на трето дете, демек, ај греота е, ај немаат, ај студент, ај и мене ми давале...... де 100ка, де 500ка, де 1000ка, ај студенти, ај немаат... нека си купи нешто. Па уште и се научија и очекуваат, у раци те гледаат. У меѓувреме, едно од децава да ти пушело по 2 кутии на ден од 100ка цигари, секој викенд испаднати, секој ден се јаде сендвич, хамбургер или бурек, еве гледам слика од втор одмор летово, празничниот викенд од пред 10 дена си беше на некоја си диско-забава на другиот крај на државата.... мераци бе. А Дузи работи легната оти и' се врти од топлово ама работата мора да се заврши и чекам да ми се свари оризот за ручек за денеска и утре. И после немале? Ич немајте.
Ставиле дека враќаат во порака и дека вршат достава по карго. Им пишав од кај мајка ми профилот, дека она ми ги покажа и викам ај да не ги барам сеа пак, ептен ми се допаднаа сандалите. Пораката беше најфино пишана. Ја оставија на seen 4ч и се изнервирав, будала ќе ме праи некој, за свои пари. Земав им пишав од кај мене дрско, зошто не враќаат на пораки, како да се информираме што модели имаат останато, така ли се прави бизнис , одма вратија, па извинување, заблагодарување што сум порачала. Не бе, не можеш со луѓево фино, мораш подрско иначе не те рецкаат. Добриот збор врати отварал и добрината и културата се исплатела, ахам јес.
Пишала ноу мејкап лук.... А на неа, следново: - јапонски исцртани веѓи - екстензии на трепавиците - филери у устата - малку запеглана на челото и меѓу веѓите со инекциички - уље за да свети како хајлајтер - дермаролинг на две недели - вештачки заби - нежен тинт на устата Абе....... не се тачни луѓево, дефинитивно.
Тука некои луѓе кога ќе ги прочиташ што сè не пишуваат за машките тоа е страшно нешто. Што е вистина донекаде не велам не ама луѓето едноставно не знаат за граници и осудите им преминуваат најчесто во генерализирања. Работава му доаѓа „им се појавил некој идиот во животот и сега ајде, цел машки род треба да страда“. Ако ништо друго, барем на тоа личи. Ова е исто како сега да ги ставам сега јас на пример сите жени во ист кош со тие кои ги малтретираат дома своите мажи и ги кршат од ќотек зошто така им дошло. И јас сум имал идиотки од жени покрај себе па пак не сум се осмелил да генерализирам. И сега велам дека на двете страни има од овие но тоа не е причина да покажувам сега накај секого со прст. Тоа што мене ми наштетил некој во минатото во пример не треба да ми служи како причина да жигосувам сè што е женско во државава. Затоа првин секогаш се дава шанса па после ако тргнат наопаку работите - и јас сум за да се удри. Али тоа е, just severna things.
Луѓево некако премногу си земаат за право мислејќи дека се на форум, па можат на некој да му кажат дека евтино изгледало тоа што го носеле. WTF
Комшивка им ја сотре кожата на децата од тепање, ама тоа не е битно. Битното е што придонела да не изумре човештвото. На свет донела деца кои постојано плачат и урлаат од недовлна љубов и внимание, а таа се дере по нив како по животни. Кога ќе ги пллесне до кај нас се слуша. И не е само таа таква. Многу ги има и мајки и татковци. Некои жени неќат деца и воопшто не се пронаоѓаат во улога на мајка, ама општеството бара од нив да родат. За да не бидат наречени ненормални ќе родат и после маста им ја извадат на децата. Постојано се нервозни, незаинтересирани и телефонот е побитен од детето. Битно родиле и се мајки. Некои па се доволно свесни да удрат еден јак игнор на општеството и да си го послушаат внатрешното ЈАС, па се спасуваат и себе и потенцијалните деца од психички и физички тортури. Кога ќе сфатите дека може поинаку да размислувате од измислените и наметнати правила, полесно ќе ви биде.
Имав гости и кога ги испраќав сега, гледам во двор едно слатко куче со среден раст, ги испративме до улица гостите, и пак ми се врати во двор, влегов да земам леб и вода да му дадам, му дадов ама не сакаше леб, а ни вода, се надевам не ме слушна никој како молам куче во 2 по полноќ да јаде, исто се надевам дека кога ќе станам сите влечки надвор ќе бидат на број, јер понекогаш една знае да зафали оти завршила како играчка за гризење на некое куче
Направиле 8 деца ,а се жалат дека не можат да ги гледаат.Следен чекор: Испаѓа на Tv/fb помогнете ми греота сум.Таквите не совесни родители не ги жалам и не донирам..Директори немаат средства да гледаат толку деца,а не па они . Тешко на тие невини дециња.. #државатадаводигрижаидаимгиодземе.